icon

Trvalé odstránenie dioptrií výmenou šošovky

24. feb 2026

Prosím o skúsenosti s touto novou technikou- výmena šošovky.
Viem že bežné laserové operáciu majú po rokoch regres a dioptrie sa vrátia. Zaujíma ma tato nová technika - skutočne je to trvalé? Nejaké trvalé následky?
A ak tak s ktorou kliniku máte dobre skúseností?
Ja rozmýšľam nad klinikou oka v KE, ale nenašla som recenzie. Vraj je to bývalá klinika Veselý?
Budem vďačná za každú skúsenosť.

alenka2101
24. feb 2026

Ahoj,mala som dioptrie do dialky 1,5 a na citanie 3,75,bola som na vymenu sosoviek v Zline u docenta Smecku,teraz to bude v lete 7 rokov...spokojnost

autor
24. feb 2026
@alenka2101

Ahoj,mala som dioptrie do dialky 1,5 a na citanie 3,75,bola som na vymenu sosoviek v Zline u docenta Smecku,teraz to bude v lete 7 rokov...spokojnost

@alenka2101 stale vidíš perfektne dobre? Nevieš aké sú tam podmienky?

alenka2101
24. feb 2026
@anonym_autor

@alenka2101 stale vidíš perfektne dobre? Nevieš aké sú tam podmienky?

@anonym_autor ano stale vidim rovnako dobre,treba sa objednat na konzultaciu,spravia vysetrenia a poradia,povedia ake su moznosti

anonym_26b28c
24. feb 2026
@alenka2101

@alenka2101 v ZLINE a či ŽILINE.

alenka2101
24. feb 2026

ZLIN

anonym_82b6cd
25. feb 2026

@anonym_autor máš šedý zákal?

vikusjk
25. feb 2026

@anonym_autor nemyslim si, ze je to trvale. Mame v rodine primarku ocneho odd. a ked operovala mamku povedala jej, ze po nejakom case bude potrebovat okuliare na citanie. Po cca dvoch rokoch teraz mamka zvazuje premeranie zraku, lebo uz ma pocit, ze sa jej trochu horsie cita. Ale zase, ona ma nejake sosovky platene zo zdrav.poistenia, doplacala len nejakych smiesnych 20 eur za oko, cize neviem, ci moze byt rozdiel aj v tom.

anonym_d4d428
25. feb 2026

Kamoška ma túto operáciu za sebou. Ma nejake top umelé šošovky. Mala zo začiatku celkom problémy. Dlho videla zahmlene. Po cca 2 rokoch sa jej "tam" dostal vzduch a odsavali jej ho. Inak už si videla očného lekára bez okuliarov? Ja aj tridsiatnika 😀

autor
25. feb 2026
@anonym_d4d428

Kamoška ma túto operáciu za sebou. Ma nejake top umelé šošovky. Mala zo začiatku celkom problémy. Dlho videla zahmlene. Po cca 2 rokoch sa jej "tam" dostal vzduch a odsavali jej ho. Inak už si videla očného lekára bez okuliarov? Ja aj tridsiatnika 😀

@anonym_d4d428 veľmi rozumný argument a presne toto mi napadlo pri prvej laserovej operácii. Zvažujem a asi sa na to zatiaľ vykašlem. Ďakujem

taktotedanie
25. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_d4d428 veľmi rozumný argument a presne toto mi napadlo pri prvej laserovej operácii. Zvažujem a asi sa na to zatiaľ vykašlem. Ďakujem

@anonym_autor ak mas plusove dioptrie do dialky klasicku laserovu operaciu ani len nezvazuj- niesu dobre vysledky
Ak mas minusove dioptrie do dialky do -5 si mlada- laserova operacia je jedna z moznosti
Vymena sosovky pokial si uz starsia je tiez moznost
Ak si vyberies klasicku, dioptrie do dialky by si tepreticky mat nemala, na citanie ano ale v mensich dioptriach ako teraz
Presbyopicke starecke videnie ide s vekom s tym sa bud zmieris alebo teda tie premiove sosovky ale teda to zvykanie je tazsie, to je pravda, niekomu to trva aj 2-3 roky niekomu menej, poznam cloveka co si na to nezvykol vobec..
Myslim, ze v ke mas aj dalsie kliniky, tu co si si vybrala by som skor obisla
A ano pracujem na ocnej ambulancii a mam okuliare a moje 3 dalsie kolegyne tiez 🤷🏻‍♀️ a dioptrie nejde riesit ani jedna z nas a to mame 30

autor
26. feb 2026
@taktotedanie

@anonym_autor ak mas plusove dioptrie do dialky klasicku laserovu operaciu ani len nezvazuj- niesu dobre vysledky
Ak mas minusove dioptrie do dialky do -5 si mlada- laserova operacia je jedna z moznosti
Vymena sosovky pokial si uz starsia je tiez moznost
Ak si vyberies klasicku, dioptrie do dialky by si tepreticky mat nemala, na citanie ano ale v mensich dioptriach ako teraz
Presbyopicke starecke videnie ide s vekom s tym sa bud zmieris alebo teda tie premiove sosovky ale teda to zvykanie je tazsie, to je pravda, niekomu to trva aj 2-3 roky niekomu menej, poznam cloveka co si na to nezvykol vobec..
Myslim, ze v ke mas aj dalsie kliniky, tu co si si vybrala by som skor obisla
A ano pracujem na ocnej ambulancii a mam okuliare a moje 3 dalsie kolegyne tiez 🤷🏻‍♀️ a dioptrie nejde riesit ani jedna z nas a to mame 30

@taktotedanie ďakujem. Ja uz som mala laserovú operáciu a dioptrie sa mi vrátili, preto som zvažovala výmenu šošovky ktorá je vraj trvalá ale mám obavy kvôli nedostatku recenzií a je to relatívne rokmi neoverena technika.