icon

Úľava pri bolestiach žalúdka a helicobactera. Čo pomôže?

20. máj 2026

Ahojte, je mi každý deň zle od žalúdka. Keď som sa hladná, bolí ma žalúdok a odrgáva sa mi. Keď sa najem, je mi zle a je mi na vracanie. Dnes som obed musela dať von, lebo som to nedávala. Na gastro som bola v marci, mám tam helicobactera robili mi v marci gastroskopiu aj USG , ale lieky mi nedával, že keď nerobí problém necháme to tak. Dnes ráno som volala na gastro, že je mi zle, dali mi termín na 29.6. Ja dovtedy neviem ako vydržím. Nasadila som si pancreolan na trávenie a mám doma emaneru na kyselinu, tu si dávam od včera. Čo mám robiť? Môj gastro obvodný ma odkázal na gastro. Naozaj netuším, ako vydržím ten viac ako mesiac s tými bolesťami.

hrehusa
20. máj 2026

tie terminy su fakt katastrofalne u lekarov, to clovek aj skapat moze dovtedy, kym sa tam dostane, fakt. 🙈

mimimoje
20. máj 2026

je rozdiel, či ťa bolí žalúdok z helikobaktera, rýchleho trávenia a kyseliny, pomalého tríávenia a pod. Ja som mala dve rôzne gastro vyšetrenia, s rozdielom asi 5 rokov a na v podstate podobné problémy úplne odlišné lieky, ktoré mi pomohli. Zatiaľ si pomôž napr. repíkovým čajom, diétou bez tukov, mlieka a korenia a prípadne základné lieky môže predpísať aj obvodný lekár.

autor
20. máj 2026
@mimimoje

je rozdiel, či ťa bolí žalúdok z helikobaktera, rýchleho trávenia a kyseliny, pomalého tríávenia a pod. Ja som mala dve rôzne gastro vyšetrenia, s rozdielom asi 5 rokov a na v podstate podobné problémy úplne odlišné lieky, ktoré mi pomohli. Zatiaľ si pomôž napr. repíkovým čajom, diétou bez tukov, mlieka a korenia a prípadne základné lieky môže predpísať aj obvodný lekár.

@mimimoje diétu mám od minulého týdžňa - bez tukov, bez zvyškovú, žiadna káva, ja nepijem alkohol a nefajčím. Pridala som si probio. Ale tým, že ani po týždni to nepoľavilo, tak som volala na gastro. Pijem harmančekový a repíkový čaj.

anonym_4fd43b
20. máj 2026

@anonym_autor ak grgáš, je ti po jedle na vracanie máš spomalené trávenie. Skús s jedlom zjesť niečo fermentované kvasenú kapustu, kefír.. podporia trávenie obsahujú tráviace enzýmy, probiotika ozdravia mikroflóru v žalúdku a potlačia množenie HP + čaj z čerstvého zázvoru by mohol pomôcť.

autor
20. máj 2026
@anonym_4fd43b

@anonym_autor ak grgáš, je ti po jedle na vracanie máš spomalené trávenie. Skús s jedlom zjesť niečo fermentované kvasenú kapustu, kefír.. podporia trávenie obsahujú tráviace enzýmy, probiotika ozdravia mikroflóru v žalúdku a potlačia množenie HP + čaj z čerstvého zázvoru by mohol pomôcť.

@anonym_4fd43b ja mliečne vôbec nejem. Po kyslej kapuste ma žiaľ strašne bolel žalúdok. Beriem hylak forte - probio. Ja mám autoimunitnú atrofickú gastritídu plus aktuálne Helicobactera.

anonym_4fd43b
20. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_4fd43b ja mliečne vôbec nejem. Po kyslej kapuste ma žiaľ strašne bolel žalúdok. Beriem hylak forte - probio. Ja mám autoimunitnú atrofickú gastritídu plus aktuálne Helicobactera.

@anonym_autor nepasterizovanú kvasenú kapustu treba jesť po troške s jedlom, nie veľa a samotnú, čistí tráviaci trakt od zápalov, ale ak ti nerobí dobre tak ok.

anonym_4fd43b
20. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ešte by som nasadila hydrolyzovaný kolagén, pomáha hojiť a regenerovať steny žalúdka.

mimimoje
20. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor hylak si nedávaj, skú iné probiotiká, nie každý znáša hylak dobre, hlavne pri bolestiach žalúdka, on je skôr na hnačku, črevné problémy. Skús Enterina, tá je šetrná.

autor
20. máj 2026
@mimimoje

@anonym_autor hylak si nedávaj, skú iné probiotiká, nie každý znáša hylak dobre, hlavne pri bolestiach žalúdka, on je skôr na hnačku, črevné problémy. Skús Enterina, tá je šetrná.

@mimimoje mne práve jedine hykak robí dobre, ostatné probio netolerujem.

drahomirav
20. máj 2026

@anonym_autor odporúčam ráno na lačno Nolpaza 20mg - bežne dostupná v lekárni bez predpisu. Zapi tabletu pohárom vody. Následne cca 30-40 minút nejedz. Začni ľahkým jedlom, pokračuj v pití čajov (ale kratšie luhovať !) myslím, že hneď pocítiš úľavu, ale užívaj aspoň týždeň. Tiež by som pridal Mastichu Originál - 3 x 2 tablety denne podľa inštrukcií v letáku.

Verím, že pomôže 🙂

autor
20. máj 2026
@drahomirav

@anonym_autor odporúčam ráno na lačno Nolpaza 20mg - bežne dostupná v lekárni bez predpisu. Zapi tabletu pohárom vody. Následne cca 30-40 minút nejedz. Začni ľahkým jedlom, pokračuj v pití čajov (ale kratšie luhovať !) myslím, že hneď pocítiš úľavu, ale užívaj aspoň týždeň. Tiež by som pridal Mastichu Originál - 3 x 2 tablety denne podľa inštrukcií v letáku.

Verím, že pomôže 🙂

@drahomirav mastichu som užívala, žiaľ dostala som na ňu nejakú reakciu a musela som to ukončiť. Užívam emaneru, to je silnejšie ako nolpaza, mám doma aj Famosan dokonca.