Umelé ukončenie tehotenstva a nárok na PN
Ahojte žienky, včera som podstúpila UPT. Chcem sa spytat tie ktore ste tento zakrok tiez podstupili mali ste problem s vystavenim PN? Mne bolo povedane ze PN sa na UPT nevzťahuje. Ďakujem .
O PN rozhoduje lekar. Kludne ti moze dat PN aj ked sa necitis psychicky dobre. On je ten co to vyhodnocuje
@anonym_40c37c v nemocnici mi povedali ze nemam narok a tak isto aj moj gynekolog ziadna PN sa na tento zaktok nevztahuje. Tak ja uz neviem..
No ale načo ti je PN? Veď toto je taký zákrok že na 2. môžeš ísť do prace, alebo si zober dovolenku
PN je pracovna neschopnost pokial si schopna prace tak naco ti je PN? Ani na ine jednodnove zakeoky nemas vzdy PN. Jednoducho ak nenastali ziadne komplikacie, ktore by ta robili.prace neschpnou tak mozes pracovat
Áno, je možné si dať vystaviť aj v tomto prípade pn. Ale záleží od lekára, či zváži, že tvoj zdravotný, alebo psychicky stav je až taký, aby ti ju vystavil.
Máš nárok na 6 dní paragraf. Tak si daj celodenny vypísať, hoci aj tri a si oddýchneš. Verím, že je to záhuľ aj fyzický, predsa je to zásah do tela ale hlavne psychický. Tak sa drž ❤
V prípade, že lekár nevidí dôvod na vystavenie PNky,tak skús sick day, ak máš tú možnosť.
Máš nárok na 6 dní paragraf. Tak si daj celodenny vypísať, hoci aj tri a si oddýchneš. Verím, že je to záhuľ aj fyzický, predsa je to zásah do tela ale hlavne psychický. Tak sa drž ❤
@zazka666 nie 7 ?
Ak si bola zo zdravotných dôvodov, nárok máš - ak si bola na zákrok z vlastnej žiadosti do 12tt, tak obvykle nie, je to ako čistenie, tam sa dá ísť hneď do práce. Ja som po MA v 16tt a po následnom čistení bola na druhý deň fyzicky úplne ok. PN som mala tri týždne od gynekológa, chcel ma nechať dlhšie, ale mne naozaj nič nebolo a psychicky som sa lepšie dala dokopy v práci.
@luci1119 načo chceš PNku? To koľko chceš byť teraz doma?
Si zober normalne P a mas to.
@zazka666 fyzicky? Je to úplne jednoduchý zákrok
Teda myslím UPT do 12tt
Nemas narok nie je to zdravotny vykon na zachranu zdravia to iste plati na plastiky napr vezmi si dovolenku
ak by to bolo MA tak PN ti vypise nemocnica alebo gynekolog
pri UPT neni narok
pri UPT neni narok
@hviezdicka456 je nárok, ale musí ísť o UPT zo zdravotných dôvodov - čo nemusí byť len po MA.
Nemas narok nie je to zdravotny vykon na zachranu zdravia to iste plati na plastiky napr vezmi si dovolenku
@anonym_c6c123 ja som po plastickej operacii bola PN 2 tyzdne 🙂 staci sa dohodnut s lekárom
pri UPT neni narok
@hviezdicka456 Nemocnica PN nevypisuje.
@hviezdicka456 Nemocnica PN nevypisuje.
@anonym_946202 určite? Mne v 2022 dali PN b nemocnici po operácii.

O PN rozhoduje lekar. Kludne ti moze dat PN aj ked sa necitis psychicky dobre. On je ten co to vyhodnocuje