icon

Kedy podstúpiť umelé prerušenie tehotenstva?

anonym75590
Včera o 21:23

PROSIM, NECHCEM KAZANIE ANI NIC PODOBNE O PREMYSLENI SI. CHCEM ABY MI ODPOVEDALI LEN ZENY, KTORE S TYM MAJU SKUSENOST.

Ahojte. Chcela by som sa spytat zien, ktore podtupili UPT. V ktorom tyzdni tehotenstva ste UPT podstupili? Ja som momentalne 5+2 a chcem tento zakrok podstupit (najlepsie cim skor). Na ultrazvuku vsak zatial nic vidiet nebolo. Chcem to vediet preto, ci sa mi oplati objednavat na tento zakrok uz teraz, alebo ci to este sledovat, kym nieco nebude vidno. Neviem teda, ci moze ist este stale aj o biochemicke (pripadne mimomaternicove, ale dufam, ze to nie) alebo nie. Mala som len jednorazove vysetrenie kde, ako som spominala, nic vidiet nebolo, iba 12 mm sliznica. Kedze to bolo jednorazove, krv mi nebrali.

Strana
z3
anonym_1996c0
Včera o 22:48

7-8 tyzden, ak si rozhodnuta radsej skor

anonym_da91e5
Dnes o 04:53

@anonym75590 ale veď keď este nič nevidno, netreba vopred nič riešiť, cakaj, hned ako ho vidno bude, potom rieš

veroni2
Dnes o 04:57

Verim a pevne dufam, ze tam ziadne dieta nemas. Planovat vrazdu a este bez kazne. Kazde rozhodnutie ponesie nasledky.

sara07
Dnes o 05:28
@veroni2

Verim a pevne dufam, ze tam ziadne dieta nemas. Planovat vrazdu a este bez kazne. Kazde rozhodnutie ponesie nasledky.

@veroni2 toto sa nepýtala
križiaci tiež planovali vojny a vraždili aj obyvatelstvo atd..čarodejnice tiež boli upalene za živa a kolke z nich neboli,
takže ked kopeš tak ,tak aby nebolo vidno čo boli zač krestania

anonym75590
autor
Dnes o 05:29
@veroni2

@veroni2 Dobry den. Moj prispevok je urceny zenam, ktore maju osobnu skusenost s UPT a vedia odpovedat na moju otazku ohladom terminov, pripadne vysetreni. Na slovensku je UPT legalny zdravotny vykon a ja sa informujem o medicinskych faktoch a moznostiach. Neziadam o moralne hodnotenie svojho rozhodnutia. Prajem pekny den.

a0
Dnes o 05:29
@veroni2

@veroni2 nahlasujem tento komentár

anonym_029100
Dnes o 05:32

Ahoj, najlepšie je čím skôr, ja som momentálne v 7+2 a pôjdem tento alebo budúci týždeň, idem ešte v pondelok k dr. tak to tam dohodnem.

anonym75590
autor
Dnes o 05:43
@anonym_029100

Ahoj, najlepšie je čím skôr, ja som momentálne v 7+2 a pôjdem tento alebo budúci týždeň, idem ešte v pondelok k dr. tak to tam dohodnem.

@anonym_029100 Dakujem za odpoved. Chcela by som to vediet preto, lebo sa v najblizsom obdobi stahujem za pracou do ineho mesta. Zakrok chcem podstupit zas v inom. Sledovanie vyvijania plodu (ci to ide vobec spravnou cestou) teda nemozem vykonavat v jednej a tej istej klinike kde to chcem podstupit, kedze cesta je okolo hodiny a pol. Neviem teda ci to najprv sledovat pod dohladom ineho gynekologa a potom sa objednat, alebo sa rovno objednat na kliniku s tym, ze by som chcela zakrok podstupit. Mozno im vysvetlit situaciu. Vobec neviem, som zmatena ak mam byt uprimna🤯.

anonym_da7d7a
Dnes o 05:52

7+niečo..

anonym_269fa1
Dnes o 05:54
@anonym75590

@anonym_029100 Dakujem za odpoved. Chcela by som to vediet preto, lebo sa v najblizsom obdobi stahujem za pracou do ineho mesta. Zakrok chcem podstupit zas v inom. Sledovanie vyvijania plodu (ci to ide vobec spravnou cestou) teda nemozem vykonavat v jednej a tej istej klinike kde to chcem podstupit, kedze cesta je okolo hodiny a pol. Neviem teda ci to najprv sledovat pod dohladom ineho gynekologa a potom sa objednat, alebo sa rovno objednat na kliniku s tym, ze by som chcela zakrok podstupit. Mozno im vysvetlit situaciu. Vobec neviem, som zmatena ak mam byt uprimna🤯.

@anonym75590 cim skor das "odstranit" dieta z maternice, tym lepsie pre Teba, ak si rozhodnuta. Aby si z toho potom nemala traumy, ze si to povazovala za spravne a za "zhluk buniek".

anonym75590
autor
Dnes o 05:59
@anonym_269fa1

@anonym75590 cim skor das "odstranit" dieta z maternice, tym lepsie pre Teba, ak si rozhodnuta. Aby si z toho potom nemala traumy, ze si to povazovala za spravne a za "zhluk buniek".

@anonym_269fa1 Pri prvom pozitivnom teste som bola rozhodnuta. Tehotenstvo prislo nevhod. Keby si s partnerom nedavame pozor, dalo by sa nad tym uvazovat. Zial, zlyhali nam 2 antikoncepcne metody (kondom, nudzova antikoncepcia). Ine vychodisko momentalne nevidim.

sara07
Dnes o 06:07
@anonym75590

@anonym_269fa1 Pri prvom pozitivnom teste som bola rozhodnuta. Tehotenstvo prislo nevhod. Keby si s partnerom nedavame pozor, dalo by sa nad tym uvazovat. Zial, zlyhali nam 2 antikoncepcne metody (kondom, nudzova antikoncepcia). Ine vychodisko momentalne nevidim.

@anonym75590 objednaj sa v pondelok rovno na kliniku a vysvetli im situaciu , nerozmyšlala si ešte nad pesarom to je nehormonalna

anonym_fb967a
Dnes o 06:13
@anonym75590

@anonym75590 aj kondóm, aj núdzová antikoncepcia? Prepáč, že sa pýtam, ale ako zlyhal kondóm? Bol pokazený, zlý výrobok? Alebo zle natiahnutý? Alebo sa nejako " počas" roztrhol. Mne sa to ešte nestalo, ale úprimne sa toho desím, keď také počúvam. Pred aplikáciou kondómu, ste ho poriadne prezreli?

anonym75590
autor
Dnes o 06:19
@anonym_fb967a

@anonym75590 aj kondóm, aj núdzová antikoncepcia? Prepáč, že sa pýtam, ale ako zlyhal kondóm? Bol pokazený, zlý výrobok? Alebo zle natiahnutý? Alebo sa nejako " počas" roztrhol. Mne sa to ešte nestalo, ale úprimne sa toho desím, keď také počúvam. Pred aplikáciou kondómu, ste ho poriadne prezreli?

@anonym_fb967a Roztrhol sa vtedy kedy nemal. Tiez sa nam to stalo prvykrat. Kondomy vzdy poriadne prezeral a nasadzal tak ako mal, takze neviem kde nastala chyba.

anonym75590
autor
Dnes o 06:20
@sara07

@anonym75590 objednaj sa v pondelok rovno na kliniku a vysvetli im situaciu , nerozmyšlala si ešte nad pesarom to je nehormonalna

@sara07 Priznam sa, ze o pesare pocujem prvykrat😄

anonym_dad974
Dnes o 06:26
@anonym_fb967a

@anonym_fb967a Ano, nam sa normalne roztrhol pocas, moze sa to stat.

anonym_fb967a
Dnes o 06:32
@anonym75590

@anonym_fb967a Roztrhol sa vtedy kedy nemal. Tiez sa nam to stalo prvykrat. Kondomy vzdy poriadne prezeral a nasadzal tak ako mal, takze neviem kde nastala chyba.

@anonym75590 uf, ja sa spolieham, len na kondóm, ale úprimne budem zvažovat, aj iný druh antikoncepcie. Tak držím palce, aby sa to dobre a skoro poriešilo.

simsalabim
Dnes o 06:37
@veroni2

@veroni2 nie, nie je to vrazda. Ak to ty tak vidis, na UPT nechod. Ale ju nechaj sa rozhodnut a urobit, ako uzna za vhodne - bez kazne. Prave preto, ze tie nasledky bude niest ona. Nie ty. Pre nu to moze byt spravne rozhodnutie.

veroni2
Dnes o 07:16
@sara07

@veroni2 toto sa nepýtala
križiaci tiež planovali vojny a vraždili aj obyvatelstvo atd..čarodejnice tiež boli upalene za živa a kolke z nich neboli,
takže ked kopeš tak ,tak aby nebolo vidno čo boli zač krestania

@sara07 a to budeme sa nadalej vrazdit, lebo kriziaci?? Lepsi argument nemas?

anonym_915d7b
Dnes o 07:19
@veroni2

@sara07 a to budeme sa nadalej vrazdit, lebo kriziaci?? Lepsi argument nemas?

@veroni2 vražda je, keď zabiješ človeka, nie zhluk buniek 🤦‍♀️

veroni2
Dnes o 07:20
@anonym_915d7b

@anonym_915d7b kedy si sa stala clovekom? Skus nam teda upresnit.

veroni2
Dnes o 07:23

@anonym75590
Vyskusaj este poradne. Mas vela moznosti

veroni2
Dnes o 07:26
@anonym_915d7b

@anonym_915d7b v zahranici mozes vykonat potrat aj v den porodu. Ak to dieta prezije, daju ho do vedlajsej miestnosti aby same dokonalo. Stale vsetko v ramci ich zakona. Skus sa nad tym zamysliet..

anonym_915d7b
Dnes o 07:26
@veroni2

@veroni2 keď som sa začala na človeka podobať. Autorka momentálne v sebe má len zárodok, keďže na usg nebolo ešte nič vidno. Každopádne, ideš tu kázať ľuďom, čo majú robiť, budeš jej to dieťa živiť ty? Nie, nebudeš. Poznáš jej situáciu? Nie, nepoznáš. Nepotrebuje tento svet ďalšie dieťa, ktoré je nechcené a predurčené na trpký život. Nad tým si sa nezamyslela?

anonym_915d7b
Dnes o 07:28
@veroni2

@anonym_915d7b v zahranici mozes vykonat potrat aj v den porodu. Ak to dieta prezije, daju ho do vedlajsej miestnosti aby same dokonalo. Stale vsetko v ramci ich zakona. Skus sa nad tym zamysliet..

@veroni2 na Slovensku to možné nie je, pani je v 5tt, nie deň pred pôrodom, takže nechápem, čo riešiš.

anonym75590
autor
Dnes o 07:38
@veroni2

@veroni2 Ak by bola interrupcia vrazda, potom by ju zakony vacsiny demokratickych krajin netolerovali ako zdravotny vykon. To, ze niekto povazuje plod za cloveka od oplodnenia, ako vy, je eticky pripadne nabozensky nazor, ktory vam samozrejme nik neberie, ale nie je to ani jednoznacny medicinsky fakt. Ja osobne v mojom stadiu neberiem plod ako cloveka. A opakujem, to co chcem podstupit, je momentalne pre mna aj pre ten plod najlepsie mozne riesenie a zaroven to beriem ako normalny medicinsky zakrok.

simsalabim
Dnes o 07:38
@veroni2

@veroni2 kde v zahranici? Uved prosim zdroj tejto informacie.

simsalabim
Dnes o 07:44
@anonym_915d7b

@veroni2 keď som sa začala na človeka podobať. Autorka momentálne v sebe má len zárodok, keďže na usg nebolo ešte nič vidno. Každopádne, ideš tu kázať ľuďom, čo majú robiť, budeš jej to dieťa živiť ty? Nie, nebudeš. Poznáš jej situáciu? Nie, nepoznáš. Nepotrebuje tento svet ďalšie dieťa, ktoré je nechcené a predurčené na trpký život. Nad tým si sa nezamyslela?

@anonym_915d7b suhlasim, nehovoriac o tom, ake fyzicke nasledky ma tehotenstvo a porod na telo zeny. A vychova dieta ma tiez svoju cenu - ktoru zena, co si dieta zela, je ochotna obetovat a s radostou. Ake klucovym slovom je “chcene dieta”. Ak zena dieta nechce, povazujem za spravne, aby mala moznost tehotenstvo bezpecne ukocit v zakonom urcenom casovom okne. Zena nie je inkubator, aby jej spolocnost diktovala, co ma robit. Ona je autonomna bytost, ma pravo sa rozhodnut. Plod jej nie je nadradeny. Ako spolocnost mozme apelovat, aby svoje stanovisko prehodnotila, poskytnut jej financne a ine zazemie, aby dieta na svet priviedla. Ale ked nechce - ma na to pravo a treba jej to umoznit bezpecnym sposobom. Bez kazni.

anonym_1996c0
Dnes o 08:57
@simsalabim

@anonym_915d7b suhlasim, nehovoriac o tom, ake fyzicke nasledky ma tehotenstvo a porod na telo zeny. A vychova dieta ma tiez svoju cenu - ktoru zena, co si dieta zela, je ochotna obetovat a s radostou. Ake klucovym slovom je “chcene dieta”. Ak zena dieta nechce, povazujem za spravne, aby mala moznost tehotenstvo bezpecne ukocit v zakonom urcenom casovom okne. Zena nie je inkubator, aby jej spolocnost diktovala, co ma robit. Ona je autonomna bytost, ma pravo sa rozhodnut. Plod jej nie je nadradeny. Ako spolocnost mozme apelovat, aby svoje stanovisko prehodnotila, poskytnut jej financne a ine zazemie, aby dieta na svet priviedla. Ale ked nechce - ma na to pravo a treba jej to umoznit bezpecnym sposobom. Bez kazni.

@simsalabim este su aj take nestastnice, ktore maju teliesko a aj tak otehotneju, som rada, ze zijeme v krajine, kde ma zena volbu a nemusi cestovat k susedom

anonym_515d7b
Dnes o 09:00
@anonym_915d7b

@anonym_915d7b ale v 6.tyzdni to uz nie je zhluk buniek, ked sme pri terminologii, geneticky je to ludsky plod, nie nejaky neidentifikovatelny zhluk buniek dajme tomu cinskej kapusty. Len ciste technicky.

Strana
z3