icon

Únava syna spôsobená antidepresívami: Ako pomôcť?

uradnikova
Dnes o 17:40

Ahojte. Syn uz od januara berie antidepresiva, nic silne,ale tvrdi,ze odvtedy byva velmi unaveny.najmä doobeda. Ledva vydrzi v skole. Bojim sa mu liek presunut na vecer,nakolko antidepresiva mozu sposobovat nespavost a s tym mava obcas tiez problemy. Zamyslam sa,ci by sme mohli vyskusat presunut liek na cas,ked pride zo skoly. Okolo 14tej
.ma niekto skusenost? Moze byt unava po tak dlhom uzivani liekov? Ja som kedysi tiez brala,unavena som nebola ani v zaciatku liecby...

anonym_351945
Dnes o 17:42

Aké AD berie? Ale áno, mnoho AD spôsobuje únavu.

uradnikova
autor
Dnes o 17:54
@anonym_351945

Aké AD berie? Ale áno, mnoho AD spôsobuje únavu.

@anonym_351945 Escitalopram

anonym_351945
Dnes o 17:57
@uradnikova

@anonym_351945 Escitalopram

@uradnikova on práveže aktivuje a nabudí človeka, tam liek neuspáva. Samozrejme, nábehová fáza kým si telo zvykne je do 3m, ale tento liek pôsobí väčšinou opačne.

anonym_e20070
Dnes o 18:05

Odporúčam odkonzultovať s lekárom a neupravovať liečbu podľa seba, neexperimentovať.

stellarstar
Dnes o 18:06

Môj užíva tiež a on je tiež z toho unavený ale toto rieš s dr

reela
Dnes o 18:06
@anonym_351945

@uradnikova on práveže aktivuje a nabudí človeka, tam liek neuspáva. Samozrejme, nábehová fáza kým si telo zvykne je do 3m, ale tento liek pôsobí väčšinou opačne.

@anonym_351945 no to nie je pravda. Na niekoho moze posobit stimulacne - prechodne zvysi nervozitu, ale u niekoho aj celu liecbu posobi utlmujuco. Ja by som vtedy supla davku na vecer.

anonym_351945
Dnes o 18:07
@reela

@anonym_351945 no to nie je pravda. Na niekoho moze posobit stimulacne - prechodne zvysi nervozitu, ale u niekoho aj celu liecbu posobi utlmujuco. Ja by som vtedy supla davku na vecer.

@reela escitalopram sa nikdy neberie večer, max do 17h, lebo potom nebude vedieť zaspať. Do ti povie každý psychiater.

uradnikova
autor
Dnes o 18:31
@stellarstar

Môj užíva tiež a on je tiež z toho unavený ale toto rieš s dr

@stellarstar ano,v maji mame termin.dala som mu spravit aj hormonalny profil,este planujem klasicke odbery aby som mala istotu ze to kvoli liekom.vy ste to nejako riesili?

guudy
Dnes o 18:43

@uradnikova rieste to s dr. Svojvolne liecbu neupravujte.

stellarstar
Dnes o 18:44
@uradnikova

@stellarstar ano,v maji mame termin.dala som mu spravit aj hormonalny profil,este planujem klasicke odbery aby som mala istotu ze to kvoli liekom.vy ste to nejako riesili?

@uradnikova nie vlastne prešiel na iný tiež ad ale aj z toho je unavený