icon

Užívanie liekov spolu

7. jan 2022

Ahoj
vie mi niektora prosim povedat, ktore lieky sa spolu nemaju uzivat? Je na to nejake pravidlo? Dakujem

viestta
Odpoveď bola odstránená
vevesh
7. jan 2022

A ak nevies, alebo je to pre teba komplikovane, tak zavolat lekarovi alebo do lekarne- ti vedia uz poradit urcite presnejsie ako niekto tu na mk, co nevies co studoval🙃

lubka261
Autor odpoveď zmazal
autor
7. jan 2022

lenze v pribalovych letakoch nebyva vsetko a uzivam aj lieky bez predpisu a vitaminy

luccija
7. jan 2022

Ja sa pýtam v lekárni...napíš čo beries

vevesh
7. jan 2022

Ak mas aj nejake lieky na predpis- volam lekarovi. Ak je vsetko volnopredajne, pytam sa v lekarni...

autor
7. jan 2022

mne to nenapadlo sa spytat doktorky a v lekarni uz vobec. uzivam nolpazu a euthyrox 50, vapnik a horcik, teraz niekedy celaskon a zinok. neviem, ci k tomu mozem este ginko, byvam unavena.

vevesh
7. jan 2022

Najskor nedostatok zeleza alebo problem so stitnou (alebo oboje)- pytala by som sa lekara, co s tym, ci nespravi krvny obraz...

luccija
7. jan 2022

Vápnik a horčík musí byť medzi nimi odstup
Aj, keď chyba d vitamín je únava a skoro všetci ho máme málo kúp si kvapky

ckatka
7. jan 2022

V mnohých multivitaminovych preparátoch sú všetky vitamíny v jednej tablete. Takže ja užívam vitamíny spolu. Väčšinou ráno s prvým jedlom. Nech sa aj s jedlom vstrebávaju a telo si myslí že ich dostalo v jedle. A lieky podľa toho ako povie lekár -čítam pribalove letáky. Pokiaľ nie je vyslovene uvedené ze sa s niečím nesmú, užívam ich kedy uznam za vhodne.
Napríklad Anopyrin mi kazali užívať večer.
Úprimne pri dvoch deckach som rada ze si spomeniem...😂

akinom0077
8. jan 2022

A to mame ako vediet? Ved nevieme ake lieky mas uzivat… treba sa spytat lekara pripadne lekarnicky a zaroven precitat letak

janetinka27
8. jan 2022

ak uzivas viac liekov, treba si najst spolahliveho lekarnika a vsetko ti povie

bubik6x
9. jan 2022

Mne doktorka povedala že na bolesti chrbta si mám dávať kombináciu ibuprofén+diklofenak a v lekárni mi povedali že v žiadnom prípade toto nemôžem kombinovať, takže kde je pravda a kto ju vie?