Užívanie liekov spolu
Ahoj
vie mi niektora prosim povedat, ktore lieky sa spolu nemaju uzivat? Je na to nejake pravidlo? Dakujem
A ak nevies, alebo je to pre teba komplikovane, tak zavolat lekarovi alebo do lekarne- ti vedia uz poradit urcite presnejsie ako niekto tu na mk, co nevies co studoval🙃
lenze v pribalovych letakoch nebyva vsetko a uzivam aj lieky bez predpisu a vitaminy
Ak mas aj nejake lieky na predpis- volam lekarovi. Ak je vsetko volnopredajne, pytam sa v lekarni...
mne to nenapadlo sa spytat doktorky a v lekarni uz vobec. uzivam nolpazu a euthyrox 50, vapnik a horcik, teraz niekedy celaskon a zinok. neviem, ci k tomu mozem este ginko, byvam unavena.
Najskor nedostatok zeleza alebo problem so stitnou (alebo oboje)- pytala by som sa lekara, co s tym, ci nespravi krvny obraz...
Vápnik a horčík musí byť medzi nimi odstup
Aj, keď chyba d vitamín je únava a skoro všetci ho máme málo kúp si kvapky
V mnohých multivitaminovych preparátoch sú všetky vitamíny v jednej tablete. Takže ja užívam vitamíny spolu. Väčšinou ráno s prvým jedlom. Nech sa aj s jedlom vstrebávaju a telo si myslí že ich dostalo v jedle. A lieky podľa toho ako povie lekár -čítam pribalove letáky. Pokiaľ nie je vyslovene uvedené ze sa s niečím nesmú, užívam ich kedy uznam za vhodne.
Napríklad Anopyrin mi kazali užívať večer.
Úprimne pri dvoch deckach som rada ze si spomeniem...😂
A to mame ako vediet? Ved nevieme ake lieky mas uzivat… treba sa spytat lekara pripadne lekarnicky a zaroven precitat letak
ak uzivas viac liekov, treba si najst spolahliveho lekarnika a vsetko ti povie
Mne doktorka povedala že na bolesti chrbta si mám dávať kombináciu ibuprofén+diklofenak a v lekárni mi povedali že v žiadnom prípade toto nemôžem kombinovať, takže kde je pravda a kto ju vie?