Úzkostná porucha: Ako zvládnuť príznaky pomocou terapie?
Uz neviem, co so sebou. Mam uzkostnu poruchu, chodim na terapie. Uz som objednana aj k psychiatrovi, ale ma termin az o mesiac. Moje uzkosti sa tykaju chorob, momentalne mam jeden priznak jednej choroby, ktory bedlivo sledujem uz dlhsi cas (takze spojene aj s ocd), je mozne, ze psychikou tam ten priznak stale drzim? Nie je to uplne typicky priznak uzkosti, je to spojene s inou chorobou, len to tu nechcem velmi pisat
..ze sa tak nanho sustredim a davam mu tolko pozornosti, ze nechce zmiznut? Som zufala, uplne zufala, neviem normalne fungovat v nicom, v kuse len myslim na to, ze zomriem
Môžes aj povedať o aký priznak sa jedná? Sú veci, ktoré psychika ovplyvniť môže a sú veci ktoré nemôže. Napr keď sa budes báť vkuse že ti prestane biť srdce nespôsobis si tým, že prestane. Všeobecne najlepší liek na úzkosť je zmieriť sa aj s negatívnym scenárom. Ak sa s tým zmieris, tak sa prestanes báť, a keď sa prestanes báť, stratí sa aj úzkosť. Psychiater predpisuje lieky a nemá veľa času, terapeut síce nemôže predpísať lieky ale má čas vypočuť a poradiť, keďže má skúsenosti s veľkým množstvom ľudí, ktorí už prežili to čo vy.

Ahoj, ak chceš, tak mi napíš, napíšem ti moju skúsenosť 🙂