Uzliny na krku a stres
Ahojte. Tak po dnesnej skusenosti, a vsetkom co som si precitala na nete som uplne ale ze uplne dole :( uz dlhsie je to, co som si nahmatala uzliny pod krkom.. nikdy som neregistrovala co to je, no asi tak pred dvoma dnami som si to zacala googlit.. samozrejme vyslo vsetko hrozne, rakovina atd.. a za tym som sa dostala do obrovskej depresie. V hlave mam stale tie najhorsie scenare, nakolko mam fobiu z tejto choroby, obrovsky strach z nemocnic, a uz len pri pohlade na krv odpadavam, usudila som ze som velmi slaba. Neviem z coho ich mam... mam 46kg, mozno preto si ich viem nahmatat, su celkom tvrde a nie vsetky bolia.. som alergik, tak mozno je to tym.. mimoto uz asi tyzden ma tlaci vracat pretoze som zjedla nieco na co mam zrejme alergiu.. mam 16 rokov, a uz asi rok som hypochonder, jednoducho sa bojim vsetkych chorob.. :( mama mi povedala, ze to ma tiez, takze je to mozno dedicne, ja neviem.. mozno to mam aj z dovodu ze som predcasne narodena, ja neviem, som uz hrozne zufala a snazim sa najst vsetko pozitivne pretoze sa zblaznim.. :( mozno ich tam mam od narodenia a ani o tom neviem, lebo nikdy som si takto neprezerala telo ako za posledne mesiace.. hrozne sa bojim... ja to nedam.. v hlave uz mam vsetko to, co ma zrejme caka.. na googli som si náa vsetko negativne.. neviem co mam robit.. nedokazem sa samu seba predstavit niekde v nemocnici pretoze viem, ze cestou tam by ma doslova chytil infarkt. Som strasne slaba ako som sa uz zmienila... citala som si aj priznaky ktore by si clovek mal vsimat, no ja sa nepotim pocas spania, ani nic take.. mozno to nic nie je, co dufam, no som uplne psYchicky na dne.. dnes som cely den prerevala.. uplne cely.. ja viem ze stres absolutne nicomu nepomaha, no je to moja povaha.. mozno tie uzliny si len viem nahmatat lebo som chuda :( ja neviem.. naposlwdy som bola chora niekedy v oktobri.. a pocas zimnych mesiacov som chora stale, nemam ani zimu rada.. mame psa, moze to byt z jeho srsti?? Co viem, na macaciu srst mam isto alergiu, u psov mozno tiez.. ludia som na dne.. :(
Ja mávam uzliny zdurené pri každej chorobe a väčšinou aj opar na ústach - je to následok zníženej imunity. Keďže si alergik, tak aj ty máš určite zníženú imunitu. Tiež som si to prvýkrát všimla až po mojej svadbe - skrátka stres, veľa alkoholu, málo spánku a zrazu bum - napuchnutý celý krk. Vtedy mi moja imunologička, ktorá ma pozná celý život 🙂 povedala, že sa vraciam do detských čias - vtedy som to vraj tiež mávala stále. Potom bola prestávka a teraz zase skoro pri každej chorobe, niekedy stačí sa 2-3 dni poriadne nevyspať.... Ak chceš mať istotou, treba ísť lekárovi. Ozaj, mne zaberá Flector - aj liek ale aj masť na samotné uzliny. Držím palce. Dúfam, že som ti aspoň trošku pomohla.
Skús to riešiť s mamou a s doktorkou. Možno aj že sú prázdniny a máš viac času myslieť na kadečo a škola možno viac zamestná tvoju myseľ. Ale úplne ťa chápem. Ja sa síce za hypochondra nepovažujem, ale to len preto, že sa tomu nechcem poddať. tiež mám fóbiu z rakoviny. Pre mňa bola napríklad teraz v uplynulých dňoch veľká trauma, keď som čítala o tej pani redaktorke, čo zomrela na tú leukémiu. Doslova som to pociťovala ako traumu a dva dni som sa z nej spamatávala. Z toho, že tak zrazu príde hnusná choroba a ja mám ešte deti, ktoré určite nechcem nechať samé... To len tak naokraj. Že nie si sama.
@petra834 V prvom rade ziaden googeeel. Su ludia ktory maju pri kazdom nachladeny zdurene uzliny. Ked si bola v okt.u lekara tak ti pravdepodobne prehmatal krk( mali by to robit). Ukludni sa a zajdni k obvodnej lekarke a neprepadaj panike. Nemusi to nic znamenat ale lekar by to msl vysetrit, pripadne odbery.
Ja mam uzlinu na krku od detstva bola som koli tomu na krv a tak vraj je to v pohode a že to ľudia mávajú...takže si s ňou žijem roky 🙂 choď určite k lekarke na vyšetrenie môžno máš zbytočné obavy
Ono tu ide o to, ze ani nie su napuchnute, jednoducho su hmatatelne.. je to normalne??
To je dobre že nemáš opuch..a ja som si to tiež len nahmatala a neskor aj na druhej strane a aj za uchom...
@dharmasanata a ako si na tom?? vsetko v poriadku?
@petra834 pripomenula si mi samu seba pred par rokmi😊 Presne cez kopirak som riesila to iste😊
Najprv skoc k doktorke, nech sa na to pozrie, spravi odbery, budes kludnejsia.
A po druhe - negoogli a neohmatavaj sa.
Ja mam tiez hmatatelne uzliny zrejme od detstva, niekedy v 19 som si ich nahmatala a dostala som z toho taky strach ako ty😊Googlila som, analyzovala som vsetky mozne aj nemozne priznaky...Sla som k dr, vsetko bolo ok.
Odvtedy preslo 12 rokov, uzliny su tam stale, uz ich neriesim😊
A hlavne uz negooglim, lebo pri kazdom beznom priznaku hned vyskoci rakovina...
Neboj sa, nic to isto nie je😊
@cammille tak to pevne dufam. Lebo uz to nie je prvy krat co som si nieco neodborne diagnostikovala na zaklade googlu 😅 a mozem sa ta opytat ake mas tie uzliny? Ja som si najprv myslela ze su to nejake kosti z krku :D no potom som zacala googlovat.. a ako prebiehala tvoja liecba?
@petra834 nemas boreliozu?
@kittykat22 nie, netrpim ziadnou diagnozou. Nikdy som nemala ziadne vazne choroby, teda okrem tych ktore ma obcas asi kazdy, angina apod..
@petra834 liecba tych uzlin? Ziadna, nic sa nezistilo, proste tam ostali zrejme po prekonani nejakej choroby v detstve...
Alebo myslis liecbu hypochondrie?😀 To je ovela horsie, s tym bojujem doteraz, zaklad negooglit a zaoberat sa inymi vecami.
A tie uzliny mam malicke, velkosti hrasku, a pohyblive.
@cammille no predstav si krk v strede, a hned nad tym to ide do roznych stran.. mozno to su len kosti, a niektore su hmatatelne ja neviem.. su ich mozno dve a idu tak zvyslo celkom hore, no a na nich som si nasla tie uzliny.. mozno to nie su ani uzlinky, ale len "vytrcajuce" kosti z toho.. neviem, nevyznam sa do ludkseho tela, anatomiu si radsej negooglim lebo pridem zas na nove objavy 😀 .. neviem, mozno mam len halucinacie. Ale nikdy som nemala ziadne vazne zdr.problemy.. ja eln dufam ze to nic nie je, pretoze mam hroznu paniku.
Ale pravdu povediac je to viac hmatatelne celkom hore, pod sankou
@petra834 no tak podla toho co pises to kludne mozu byt aj kosti ci slachy...pre svoj pokoj skoc k dr, inak je mozne ze sa pre nic budes zbytocne zozierat...ja som uz aj kvoli kostiam haluzila, myslela som si, ze to "nieco" je...
Anatomiu radsej nestuduj, zbytocne si opat nieco "najdes", mna strasne zaujima ludske telo, anatomia a vsetko okolo toho, ale akonahle sa do toho zacitam, vzdy si najdem na sebe nejaky "problem", takze radsej sa zaujimam o dejiny😀
ja mam uzliny pozvacsovane po celom krku.. mozes ist pre istotu na sono ( aj ja som bola), krcna sa tvarila ze polovica ludi ma na krku zvacsene uzliny.. zvacsuju sa prekonanim chorob a niekedy sa nevratia do povodnej velkosti 🙂 ziaden stres, aj ja som ho mala a zbytocne :D
@lumi46 aha, pretoze google mi hned povedal rakovina 😵 .. v tej sekunde som myslela ze mi srdce exploduje 😀 cele dni som prerevala a premyslala nad vsetkym. Achh, najhorsie je, ze psychika ma dalej nepusti. Uz som uvazovala aj o psychologovi popr.psychiatrovi.. dost tie myslienky nicia zivot
@petra834 no ono do googlu ked zadas aj modrina, afty, padanie vlasov,...a ine bezne veci, vzdy ti vyskoci okrem ineho aj rakovina...ono totiz kazdy priznak nemusi znamenat vobec nic ( drviva vacsina pripadov), no v ojedinelych pripadoch to moze byt aj rakovina...preto treba zachovat klud, ak mas strach skocit k dr, no hlavne negooglit...
Ono vazne choroby maju vazne priznaky, netreba si ich hladat...
Este vela veci - priznakov v zivote budes mat, ty ci tvoje deti, a pri kazdom panikarit je peklo...
@petra834 uzliny v oblasti krku majú VŠETCI! tak ako v oblasti podpazusia, slabín....ešte som niektoré zabudla?
ak ich nemáš extremne zvačšené a bolestivé, tak je to len niečo, bez čoho tvoje telo jednoducho správne fungovať nebude - sú tam! lebo tam musia byť!
tvoj problém je skôr psychický ako fyzický. Skús riešiť toto a zázračne budeš zdravá 🙂
@katarinamarkova ahoj tak ano, uz som sa rozhodla to neriesit. Cely den som to neriesila, a citim sa SKVELE. 🙂 a takto to necham aj nadalej. Nechcem sa stresovat, kedze stres vodi ine zdravotne problemy.. dakujem za tvoj komentar, uplne sa mi zlepsila naladaa 🙂 pekny den
To iste mám aj ja stres a zväčšená uzlina

Dedicne po mame ako uzliny