icon

Vedľajšie prejavy lieku Beloretin

bambi186
28. nov 2021

Ahojte baby,
poslednú dobu začínam naozaj uvažovať o začatí liečby týmto liekom, už dávno niesom v puberte a moje akne sa má drží ako pijavica. Ku kožnej chodím, len je to teraz trocha komplikovanejšie kvôli kovidu. Prešla som si rôznymi mastičkami a nič nepomáha. Prednedávnom bratranec ktory má taktiež akné tento liek začal užívať a po troch mesiacoch má už zreteľnejšie krajšiu plet a vedľajšie účinky len suchost oci a pier. Obidvaja sme si vraveli, že tento neprijemny problém mame asi v genetike. Čo mi teda potvrdila aj kozna lekárka. Ide o nadmernú produkciu mazu kožnými zlazami. Dostali sme vlastne do vienka velmi mastnú pokožku či už na tvári, chrbáte alebo dekolte, ktorá sa veľmi rýchlo upchá mazom a odumretými bunkami a vuala vyrážky sú na svete :( a tak som začala silno uvažovať nad týmto liekom. Ešte predtým ako by som ho skonzultovala s mojou koznou, by som mala zopár otázok na vás mile dievčatá. Prečítala som asi všetky fóra a diskusie ale nikde som nevidela zmienku o týchto vedľajších účinkoch na ktoré sa chcem opýtať a tak by som bola rada ak by mi niekto napísal, či má s tým skúsenosť.
1. Ak som v minulosti trpela na pohlavné infekcie a mykózy môže mi tento liek znovu odpáliť vaginálne prostredie podobne ako antibiotiká?
2. Ak liek doberiem, znamená to, že moja plet zmení charakter dlhodobo z mastnej na normálnu a prestane sa tak veľmi mastit?
3. Ak ten liek tak veľmi vysúša objavila sa niekomu veľká tvorba lupin vo vlasoch?
Tak týchto veci sa reálne obávam, určite to preberiem aj s mojou koznou lekárkou, keď sa ku nej konečne dostanem a zatiaľ sa teším na vaše odpovede. Ďakujem a pekný dník🙂

romana1110
29. nov 2021

@bambi186 ahoj. Ja som ho brala vo februári som skončila liečbu . Mne sa z ničoho nič spravilo akné a veľmi škaredé a bolestivé mastičky a nič nepomáhalo .
Odpoveď na tvoje otázky :
1. To presne neviem ale poviem ti z vlastnej skúsenosti ,že mne to "odpálilo menzes " cca na polroka čo som ho nemala.
2. Ja mám teraz pleť presne takú akú som mala predtým zmiešanú . Ale klop klop akné sa nerobí
Mne kožná povedala len toľko ,že to ,že skončila liečba neznamená ,že sa akné nebude tvoriť . Po skončení liečby mi dala mastičky ktoré budem používať už asi doživotné . Jedná na taká ,že obsahuje presne ten liek čo tie lieky a druhu mi dala na začervenania a jazvy . A povedala mi žiadne vytláčanie a dobrá kozmetika ktorú som používala ale v liečbe. Ktorú pouzivam stále . Tvar som si umývala 2xkrat denne .
3. Ja keď som brala tak som lupiny nemala. Mne sa objavili až keď som dokončila liečbu . Po pravde malo to aj svoju výhodu nemusela som tam často umývať vlasy ale keď doberies tak sa ti zo začiatku začne mastit dosť často ale potom sa to upraví .
Po pravde ja by som už do tej liečby nešla druhýkrát .
Ja som mala problémy s menzesom , opuchnuté pery( botox zadarmo 😁) , suché pery , krv stále z nosa , suché oči používala som kvapky a hlavne žalúdok lebo boli dosť ťažké tie tabletky zakedy si človek na ne zvykol. Ja som mala mať liečbu na polroka aj som mala len nemohla mi ich hneď vysadiť tak som liečbu mala rok lebo po polroku začala mikroloecba .

bambi186
autor
29. nov 2021

@romana1110 Ďakujem za odpoved Romanka😊 som rada, že sa ti plet napravila do pôvodnej ☺️ A dúfam, že sa ti to už nevráti. No pre tieto vedľajšie účinky, čo si pisala sa bojím do toho ísť. Popravde čo som čítala sú asi najčastejšie. A taktiež každý organizmus je iný môžem mat úplne iný horší/lepší priebeh to asi nikto nevie povedať. Čiže už by si do toho nešla druhý krát?:/ Ten odpaleny menzes je sila no :( a viem no sú to dosť ťažké lieky :/ som zvedavá čo mi povie lekárka teda vzhľadom na moju mastnú plet :/

romana1110
29. nov 2021

@bambi18 tie lieky fakt pomáhajú ale pre mňa to bolo hrozne hlavne zo začiatku a potom ku konci lebo mi to vyvolávalo ak veľmi silné migrény na ktoré sa liečim .
Preto som šla do toho lebo povedala ,že už sa mi to nevráti jasné ,že mávam sem tam jedno dva akné pred menzesom ale nič hrozne hlavne nevytlacat to je najhlavnejšie .
Nie ja by som nešla lebo viem čo to obnáša. Po prvýkrát som nevedela ale už viem . Hlavne kvôli tomu menzesu by som uz nešla. Neviem koľko máš rokov ale ak plánuješ v blízkej budúcnosti rodinu tak do toho nechoď . Lebo ak by si ostala tehotná tak by si si to musela dať zobrať . Každý mesiac som nosila tehotenský test a doktorka si to písala, podpisovala som papier ,že pôjdem na potrat a som si vedomá všetkých rizík a ešte som každý mesiac chodila na testy akú to má vplyv na organizmus a hlavne na pečeň. Aj keď skončia liečbu tak tam je určitá doba na otehotnenie. Po pravde kožnu lekári ich moc nechcú dávať lebo sú fakt ťažké lieky ale keď už vidia ,že nič iné nezaberá tak ich dávajú . Neradi ale dajú . Cez leto nemôžeš ísť ani na slnko lebo koža je ako papier nie len na tvári ale na celkom tele .
Ako píšeš každy organizmus je iný na niekoho to vplýva viacej na niekoho menej . A to veľmi nezáleží akú máš pleť ide o to ,že ti nič nezaberá . Ja som mala vseliake maste a neviem čo všetko nič nepomohlo .

marvelovka
25. mar 2023

@bambi186 ajoj,ako si dopadla?šla si do tej liečby?