icon

Vhodná hĺbka vpichu Almiralu do sedacieho svalu?

missviolet
26. mar 2026

Ahojte,

Prosim, Kedze p.d.fyziatrie mi predpisala 10injekcii Almiralu kvoli platnickam do sedacieho svalu, s vysvetlenim miesta vpichu s tym, ci mi to niekto vie pichnut - hovorim, skusime, teta picha injekcie dedkovi, ale nie do svalu, zdravotku ma, ale ukoncenu pred 30r a potrebovali by sme vediet, ako hlboko Almiral zaviest... v tejto krajine sa neda nikde dovolat, nic vybavit, je to Procare ordinacia, recepcia ma neprepoji, obvodna nedviha... neviem uz naozaj... ak tu je nahodou zdravotnik, co by vedel mi povedat, ze standard je napr 1cm... alebo 3...
Nehovorim ani uz o tom, ze ak surne potrebujem MRI, platim ako samoplatca 170 eur, lebo cez poistovnu koniec maja... uz som na nervy, prepacte za frustraciu, ale posledne dni som bola 3-4h na telefone a obvolalvala a nic nevybavila..
Dakujem

brendaa
26. mar 2026

@missviolet neporadím....no nemôže ti to pichnúť sestra u obvodného? Admiral- ky boli moje kamošky, Ja som bola dohodnutá že mi ich pichala zdravotná sestrička v obci, moja spolužiačka🙂.

anonym_18b597
26. mar 2026

Tak 1cm je malo, to môžeš mať kľudne aj podložie ešte, nie sval.... Ak to teta neovláda, tak chod radšej k obvodnému.... Ona musí nielen pichnúť sle nezabudnúť aspirovat, aby to šlo do svalu, nie do cievy náhodou..... Čiže bud vie pichať muskularku, alebo si to daj pichnúť u obvodaka...

anonym_7831ba
26. mar 2026

Urcite 4 cm. Ide to hlboko do svalu. Rozdiel je v zadku. Ci je chudy, ci slanina-vtedy hlbsie.

slnecnica82
26. mar 2026

Obrátila by som sa na tetu, to že skolu skončila dávno má len výhodu, že má viac skusenosti..
Muskularku by som nedávala pichať hocikomu

bykaterina
26. mar 2026

pozor kde pichne hlbak by bol potom najmensi problem ak trafi nerv.
chod k obvodakovi, alebo si najdi niekoho kto picha injekcie. a cez vikend zabehnut na pohotovost

bykaterina
26. mar 2026

@missviolet mne pichal manžel podľa tohto obrázku

A ihly máš aké ak sa už rozhodnes pichať cez tú tetu

viestta
26. mar 2026

mali ti okrem receptu dat aj vymenny listok a s tym by si sla k obvodakovi do ambulancie, tam by ti pichli, cez vikend pohotovost. To co je, ze si ma pacient zhanat kto mu to pichne?

kacenocka2
26. mar 2026

Kamaratke a mame som pichala almiral,tak 3/4 ihly aby bola v svale

janinah
26. mar 2026

Nerobte to. Chod si to davat pichat k obv.dr. Teta by to mozno pichla akotak,ale nezvlafla by,ak by si dostala reakciu. A reakciu mozes dostat aj na poslednu injekciu. Preto si kazdy zdravotnik dobre rozmysli komu a aku a ci vobec pichne injekciu doma.Mam pocit,ze to mame aj oficialne zakazane.
K otazke..zalezi aku ihlu idete pouzit a aky je zadok.Nie kazdy ma dost svalovej hmoty. Liek sa ma dostat do svalu.

janinah
26. mar 2026
@kacenocka2

Kamaratke a mame som pichala almiral,tak 3/4 ihly aby bola v svale

@kacenocka2 verim,ze vies co je to aspiracia pri injekcii

jaskolka
26. mar 2026

Vnútrosvalova injekcia sa podáva určite viac ako 1 cm. Sú to väčšinou čierne alebo zelene ihly,čo si pamätám,tie sú dlhšie .
Samozrejme že záleží na tom,či je človek chudučky alebo "pri sebe",ja si pamätám,ze obéznym pacientom sme doslova celú ihlu pichali do zadnej časti tela,aby bolo istejšie,že je to v svale,a nie len vo vrstve tuku.
Ja by som na tvojom mieste šla cez víkend na pohotovosť, bežne sa tak robí,príde tam človek s výmennym lístkom,a ampulkou a podá sa tam.

dominikakoll
26. mar 2026

Ja som pichala celú ihlu, tak mne kázala sestrička.

missviolet
autor
27. mar 2026
@viestta

mali ti okrem receptu dat aj vymenny listok a s tym by si sla k obvodakovi do ambulancie, tam by ti pichli, cez vikend pohotovost. To co je, ze si ma pacient zhanat kto mu to pichne?

@viestta suhlasim, aj tak sme skusili doma... zatial ok, ale som ozaj frustrovana uz zo zdravornictva

missviolet
autor
27. mar 2026
@jaskolka

Vnútrosvalova injekcia sa podáva určite viac ako 1 cm. Sú to väčšinou čierne alebo zelene ihly,čo si pamätám,tie sú dlhšie .
Samozrejme že záleží na tom,či je človek chudučky alebo "pri sebe",ja si pamätám,ze obéznym pacientom sme doslova celú ihlu pichali do zadnej časti tela,aby bolo istejšie,že je to v svale,a nie len vo vrstve tuku.
Ja by som na tvojom mieste šla cez víkend na pohotovosť, bežne sa tak robí,príde tam človek s výmennym lístkom,a ampulkou a podá sa tam.

@jaskolka mas pravdu, cierne ihly to su. 4/5tiny z nej do svalu. Slo to ok nastastie

missviolet
autor
27. mar 2026
@anonym_18b597

Tak 1cm je malo, to môžeš mať kľudne aj podložie ešte, nie sval.... Ak to teta neovláda, tak chod radšej k obvodnému.... Ona musí nielen pichnúť sle nezabudnúť aspirovat, aby to šlo do svalu, nie do cievy náhodou..... Čiže bud vie pichať muskularku, alebo si to daj pichnúť u obvodaka...

@anonym_18b597 dlho to nerobila, ale aspiraciu odstriehnut vie. Asi to zvladla ok, pocitovo ako od doktorky.

missviolet
autor
27. mar 2026
@janinah

Nerobte to. Chod si to davat pichat k obv.dr. Teta by to mozno pichla akotak,ale nezvlafla by,ak by si dostala reakciu. A reakciu mozes dostat aj na poslednu injekciu. Preto si kazdy zdravotnik dobre rozmysli komu a aku a ci vobec pichne injekciu doma.Mam pocit,ze to mame aj oficialne zakazane.
K otazke..zalezi aku ihlu idete pouzit a aky je zadok.Nie kazdy ma dost svalovej hmoty. Liek sa ma dostat do svalu.

@janinah rozumne hovoris, som si vsetkeho vedoma, ale aj na fyziatrii aj obvodna (ked som sa dovolala) ze mame skusit doma... okrem toho nemam auto idem pomaly umret pri chodzi, normalne ze mi stekaju slzy po tvari od bolesti, tak si neviem predstavit kazdy den sa odplazit na injekciu... v tomto bode som asi dostatocne zufala riskovat teda doma (viem, znie to sialene, hovori zo mna frustracia zo systemu a bolest, bezne by som na toto ozaj nepristupila). Teta dedkovi cukrovkarovi picha injekcie pravidelne roky, len nie su muskularne. Tam si to musela oprasit zo zdravotky, aspiraciu kontrolovat je samozrejmost, vecer pichla ciernou ihlou po tom, co som sa dovolala zdravotnikovi na preverenie, ze takmer celu ihlu zaviest. Suhlasim s tebou/tvojou radou - ktokolvek ma moznost, nastojte na administraciu injekcie odbornikom. Tak to ma byt.... alebo ratajte s pripadnym problemom ako ja.

missviolet
autor
27. mar 2026
@bykaterina

@missviolet mne pichal manžel podľa tohto obrázku

A ihly máš aké ak sa už rozhodnes pichať cez tú tetu

@bykaterina cierne ihly, miesto vpichu ako uvadzas, dakujem Snad zvladneme vsetky injekcie ok.

bykaterina
27. mar 2026
@missviolet

@bykaterina cierne ihly, miesto vpichu ako uvadzas, dakujem Snad zvladneme vsetky injekcie ok.

@missviolet urcite ano 🙂 drzim palce