icon

Vie lekár objektívne preukázať bolesť chrbta?

14. jún 2024

Ako to je s bolesťou chrbta, dá sa to preveriť? Myslím ako napríklad nádcha sa dá dokázať - sopeľ, kašeľ, horúčka atď. Dá sa takto dokázať bolesť chrbta?
Ide o zamestnankyňu, ktorá je vypísaná na PN s chrbticou a je dôvod na podozrenie, že si vymýšľa.
Ja som jej nadriadená a šéf rozmýšľa o jej prepustení.
Vedela predložiť PNku ale žiadny nález nemá.

Strana
z2
trgypadl
14. jún 2024

@simca06022011 nie kazdy ma moznost vybavit si a zplatit si😉

tykat
14. jún 2024

Ano preslo to, mne velmi pomohlo cvicenie. Nie v tej akutnej faze ale potom, ked uz ma to bolelo menej, pod dohladom fyzioterapeuta, pravidelne.

terry658
14. jún 2024

Ak je PN krátko tak to vôbec nemusí byť vymyslené. Manžel sa dostal na MRI až 7 mesiacov od začatia PN a tou bolo fakt zle. Všade sa dlho čaká. Kým mu prišli nato, čo mu je trvalo to cez 8 mesiacov.

lienka.7
14. jún 2024

@autorka a z bývalej prace ju prečo prepustili?
Inak naša suseda bola takto s "boľavý chrbtom" na PNke rok. Strážila totižto vnúča. S doktorkou boli dohodnuté, kamosky, radila jej co a ako. samozrejme chodila na masáže, elektro a podobne.. akoby naozaj mala diagnózu, pritom to bol čistý výmysel, ktorým sa ani netajila.

autor
14. jún 2024

Šéf si žiadal recenziu predtým než sme ju zobrali, mailom nám napísali len toľko, že ju oni s ňou spokojní neboli a preto ju prepustili. My sme sa rozhodli dať jej šancu a čo sa práce týka nemôžem sa sťažovať, tak som sa aj čudovala kvôli čomu neboli spokojní

lienka.7
14. jún 2024

@autorka pozri, závisí od mnohých faktorov, napr. koľko u vás robí... co sa vlastne stalo (ta hadka), to išla na PN hneď druhý deň? a najmä povaha prace. Keď toto bude potom robiť pravidelne, kto bude za ňu robiť?
Mne osobne sa 2x stalo, že som skončila na PNke, v uplne prvej robote po 2 týždňoch dokonca (zapálené dutiny) a to som si myslela ze ma hneď vyhodia, ako sa vrátim. Šéf mi len povedal, že veď sme videli, že ste naozaj boli chorá.. 2x detto. Ono je to veľmi ťažká situácia, lebo v rámci skúšobnej lehoty sa môže pokojne "pretvarovat" a pod. Real uvidíš až po tom. Osobne by som proti šéfovi nešla, lebo sa to potom môžeš otočiť aj proti tebe. Si v nevdacnej pozícii teraz. Ja sa vždy pýtam aj ľudí v tíme, co a ako, pokial je nový zamestnanec. Najmä, pokial ty s nou nie si 8 hodín v kuse, nevidíš co a ako robí/nerobí a pod.
Obzvlast, keď vám napisali, ze spokojní neboli 🤦‍♀️

janickacrazy
14. jún 2024

celé je to zvláštne, šéf si žiadal recenziu, aká bol v predchádzajúcej robote, čo teda sa ani bežne nerobí, napísali mu, že neboli spokojní a on ju napriek tomu zobral? Akože neviem si fakt predstaviť mať konflikt so šefom v skúšobnej dobe, ved ked si v skúšobnej, tak by si sa mala snažiť, teda ozaj pokiaľ šéf nie je nejaký cholerik, ktorý vyletí pre nejakú maličkosť.

mirkava
14. jún 2024

Je pravda, že moju situáciu som komunikovala s vedúcou, vedela kde chodím po akých vyšetreniach, kam ma poslali ak by chcela tak jej predlozim aj celú dokumentáciu. Aj keď zase na druhej strane nie je to povinnosť zamestnanca.

mirkava
14. jún 2024

Ak si s nou spokojná počkaj ešte.

mamina7070
14. jún 2024

no ak je to takto tak je to pravdepodobne spekulantka a este aj to stanovisko byv zamestnavatela

ukoncite jej prac pomer v skusobnej dobe to nema zmysel s nou pokracovat ak takto riesi konflity voci sefovi
moze byt sikovna ako chce, tebe sa isto nechce robit stale za nu pocas jej PN

babulkomale
14. jún 2024

@simca06022011 sudis podla seba ale kazdy to moze mat inak, kamaratku tak chytila bolest chrbta - sedaci nerv- ze s placom isla na pohotovost uplne ochromena od bolesti podopierajuc sa o manzela. A to rodila s usmevom.
Veru bola PN kym zabrali lieky, kym nasla cviky a fyzioterapeuta co jej pomohol, je to beh na dlhe trate.

mamina7070
14. jún 2024

a ty sa do toho nestraraj a neries za nu lebo to tvoje putanie sa na rehabilitacie a nalezy je too much a moze sa to otocit voci tebe

lienka.7
14. jún 2024

@babulkomale pokial je mi seriózne zle, nemám problém otvorene komunikovať so zamestnávateľom.
Nikdy som nepredkladala žiadne potvrdenie, tobôž papier s popisom diagnózy... ale nemala som problém povedať bola som tam a tam, injekcia, infúzie, rehabilitacie... tiež ma seklo, 2 dní som bola doma, potom som sa začala postupne rozhýbavat, oznámila som v praci, ze mam rehabilitáciu vtedy a vtedy, normalne som sla - aj v rámci pracovnej doby. Je to aj o prístupe zamestnanca k práci. Ano, zamestnávateľa nema co zaujímať tvoja diagnóza, ale má právo vedieť (kvôli plánovaniu prace) co ti je, aké je to vážne, ako dlho budeš doma a pod. A pokiaľ máš seriózny zdravotný problém, neviem aký máš dôvod nepovedat co a ako.

matullienka
15. jún 2024

Tak po pracovnej stránke to môže byť v poriadku, ale môže byť konfliktný človek a to je tiež problém. Ruku na srdce keď niekto potrebuje prácu kto si dovolí ísť do konfliktu so šéfom a ešte v skúšobnej dobe? Pre nič za nič ju nevyhodil. Aby si časom neriešila iba konflikty kvôli nej aj medzi zamestnancami

Strana
z2