Viete výsledky z MR mozgu okamžite?
Ahojte, ak idete na Mr mozgu viete výsledky hneď?
U nas pošlú link, dostaneš sa tam za 3 eurá. Možno na druhý den to bolo.
Nie. A najma zavisi od akutnosti pripadu. Standardne sa caka. Ak to treba kvoli niecomu hned, tak pripritizuju.
Uz len z principu, vyhodnotenie vysetrenia trva nejaky cas tak okamzite to nebude. Zalezi od toho ako je to urgentne a kolko maju pacientov ale caka sa minimalne okolo tyzdna. Okamzite vyhodnocuju do par hodin len zivot ohrozujuce stavy ale v takych pripadoch sa uprednostnuju zvycajne ine zobrazovacie metody.
A nikdy sa nepýtajte na mieste? Ved oni uz vidia ak by tam bolo niečo vážne?
@anonym_autor MR moze byt 100+ snimkov. Lekar radiolog potrebuje cas si ich vsetky prezriet a vyhodnotit. Jasne ked je tam napr nador to vidi hned. Ale aj tak musi vsetko skontrolovat lebo niekedy ma pacient viac nalezov.
Som rtg pracovnicka takze trocha z fachu
Mne prišiel do dvoch hodín link, kde som si stiahla popis, aj fotky. Preposlala som ho hneď neurológovi. Som klasický pacient, migrenik. Žiadny urgent. Nález čistý. Bola som v štátnej nemocnici, na termín som čakala 2 mesiace.
@anonym_autor MR moze byt 100+ snimkov. Lekar radiolog potrebuje cas si ich vsetky prezriet a vyhodnotit. Jasne ked je tam napr nador to vidi hned. Ale aj tak musi vsetko skontrolovat lebo niekedy ma pacient viac nalezov.
Som rtg pracovnicka takze trocha z fachu
@vler a vidi to len dr ci aj technik ?
@vler a vidi to len dr ci aj technik ?
@anonym_autor zalezi od skusenosti. Cim skusenejsi technik, tym viac vie rozpoznavat patologiu pretoze videl xyz snimkov. A takisto cim zavaznejsia patologia, tym je lahsie to rozpoznat.
Napr ja po 10 rokoch na rusnej ortopedii, po tom co som videla za 10 rokov aspon 5tisic zlomenych kosti vo vsetkych stadiach hojenia, uz rozpoznavam aj malo viditelne zlomeniny.
Samozrejme, stale sa nemozem ani len porovnat vystudovanemu lekarovi.
@anonym_autor ja som prekvappivo dostala termin na MRI mozgu do dvoch dni a vysledok som mala do 24 hodin od vyšetrenia .
@anonym_autor zalezi od skusenosti. Cim skusenejsi technik, tym viac vie rozpoznavat patologiu pretoze videl xyz snimkov. A takisto cim zavaznejsia patologia, tym je lahsie to rozpoznat.
Napr ja po 10 rokoch na rusnej ortopedii, po tom co som videla za 10 rokov aspon 5tisic zlomenych kosti vo vsetkych stadiach hojenia, uz rozpoznavam aj malo viditelne zlomeniny.
Samozrejme, stale sa nemozem ani len porovnat vystudovanemu lekarovi.
@vler pýtam sa lebo som sa ho pýtala ze ci tam nemám nádor a bol ticho, že to vam povie dr....tak uz stresujem
@vler pýtam sa lebo som sa ho pýtala ze ci tam nemám nádor a bol ticho, že to vam povie dr....tak uz stresujem
@anonym_autor ja teda pracujem v USA ale mame explicitne zakazane sa vyjadrovat k tomu co vidim alebo nevidim na snimkoch. Vyhodnotit snimky nie je v nasej kompetencii.
Tiez dostavam od pacientov presne tuto otazku a tiez na nu odpovedam takisto, ze odpoved moze dostat len od lekara.
@anonym_autor ja teda pracujem v USA ale mame explicitne zakazane sa vyjadrovat k tomu co vidim alebo nevidim na snimkoch. Vyhodnotit snimky nie je v nasej kompetencii.
Tiez dostavam od pacientov presne tuto otazku a tiez na nu odpovedam takisto, ze odpoved moze dostat len od lekara.
@vler úplne chápem, len ma zmietla ze minule roky mi povedali
Veľmi čerstvá skúsenosti (MRI mozgu + MRA), bola som ale hospitalizovaná aj keď rozhodne nie ako najurgentnejší prípad. MRI bolo o 11.30 a výsledky 15.30.
@anonym_autor a na akom pracovisku ste bola? Lebo ak sa jedná o Pro Magnet s.r.o. Alebo Dr. Magnet (majú viac názvov, ale je to jedna firma a majú asi až 9 pobociek po SR). Cez ich stránku sa viete prihlásiť (poplatok za prístup k výsledkom je 3€, ten je sprístupnený na 3mesiace) a vidíte tam nielen snímky ale aj lek. správu od lekára
ak by tam bol zavazny problem tak riesia hned, technik ti nemoze nic hovorit treba pockat na spravu. Oni ti nemozu poskytovat info bez lekara.
@anonym_autor nie nevidia nic hned.
realne byvaju vysledky do 7 dni (7-10 dni). v rodne sme mali tento rok MR hlavy, trvali vysledky 10 dni.
ono zavisi od toho, ci maju hned k dispozicii "popisovaca hlavy" snimok, kedze nie na kazdom pracovisku su na 100% uvazok.niekde je 3 dni a potom robi inde 2 dni....
Aj ja som mala výsledky hneď v ten deň. Ráno som bola a MR a okolo 13.00 už boli výsledky. Tiež mi povedali, že to môže trvať 10 dní.
Aj ja som mala výsledky hneď v ten deň. Ráno som bola a MR a okolo 13.00 už boli výsledky. Tiež mi povedali, že to môže trvať 10 dní.
@minsi a tam hneď po vyšetrení ste sa nepísali xi všetko ok?
@minsi a tam hneď po vyšetrení ste sa nepísali xi všetko ok?
@anonym_autor v procare do 3 h výsledok a snímok na mail.Ziadny doktor ti nepovie iba tvoj oznámi čo ti je.
Ja som bola na urgent CT kvôli črevnej inštrukcií okolo 17 poobede a výsledky boli veľmi rýchlo. Do hodiny.
Výsledky uz mam , žiaľ nie veľmi dobre... meningióm
Fúha, a teraz to budú častejšie sledovať?
A aké si mala príznaky, že ťa poslali na MRI?
Fúha, a teraz to budú častejšie sledovať?
A aké si mala príznaky, že ťa poslali na MRI?
@unicornlady asi áno, zajtra idem k neurologické som.ju upravila,aké. Migrény a posledne mesiace sem tam zavraty
A dávali ti aj kontrastnú látku?
Ja som tiež bola na MRI kvôli migrénam, kontrastnú mi nedávali, že pri migrénach netreba. Ale výsledky povedala, že v pohode, že nejaká cysta, že to mám vraj od narodenia. A nejaké focusy (také dačo), ale že to máva veľa ľudí, že to nič takého nie je.
Ja mám ale migrény aj z krčnej chrbtice.
Bez kontrastnej nevideli s kontrastnou ano, ani ct nevidelo lebo to ma 6mm
Tak to sa čudujem, že ťa vlastne poslali na ďalšie MRI. Ale dobre urobili.
@unicornlady nie, oni robia 15minut bez a potom ti pichnúť aby porovnali

Nie. Väčšinou to trvá 7-10 dni