icon

Viróza a dovolenka. Ako sa pripraviť na záťaž?

2. júl 2026

Maminky prosím radu.
Odchadzame dalsiu sobotu na dovolenku, preto trosku hysteria.
V polovici maja som mala infekciu, brala aj antibiotika, po 10 dnoch. Od minulého pondelka je mi zle, CRP je pod 5, negativny streptokok aj antigen, krk bol mierne podráždený, že viróza. Potom sa pridala velká nadcha, žlte hlieny, využívala som Clarinase, polavilo. Ale ten krk stále stále to nie je ono. CRP pod 5 hodnota. Moze sa viróza až takto dlho tahat?
Ta dovolenks bude z polky oddychova z polky aktivna, aj hory, námaha a tak. Tak neviem, aby som si tam nieco neuhnala. Ale hovoria, že je sú to virusy a antibiotika by bylo úplne zbytocne. Dnes som začala pokasliavat a je to produktivny kašel, ale nedokážem ho vykašlat

maria19671967
Odpoveď bola odstránená
anonym_5e0aa3
2. júl 2026

môže. Kolegyňa bola na svadbe - všetci ochoreli vrátane ženícha a nevesty na podobný problém ako opisuješ . 3 týždne Pn. Ešte ani dnes to nie je úplne Ok.

marianarem
2. júl 2026

@anonym_autor Poslednych asi 10 rokov sa objavuju vselijake spotvorene virozy a niektore sa tahaju aj velmi dlho. My sme mali teraz na jar mesacny kasel a teraz nedavno nieco co zacinalo pozvolna a postupne sa zhorsovalo, mne zacali horucky az po 5 dnoch a veru tak sa to tahalo, ze my sme na dovolenku ani nakoniec nesli.

janinah
2. júl 2026

Ak tam bude more tak toto ti pomôže. A tie tury bud pojdeš alebo nie,ako sa budes citiť,vzdy je aj iná možnosť.

nikushka8
Včera o 12:32

Pred 2 rokmi sa mi takto choroba tahala 2 mesiace- 2x antibiotika, crp negativne, vytery ok. Dr uz necedela, co mi dat, ja vkuse nadcha, kasel, unava, uz ma posielala na alergo, dala broncho. Ochoreli sme vtedy so svokrom na Velku noc, mali sme rovnake priznaky. Pomohla nam az dovolenka pri mori. Isli sme do inych destinacii v podobnom case a obom to ako zazrakom zrazu preslo. Mozno to bude aj tvoj pripad. A pokial sa nebudes citit na program/turu, vzdy mozes ostat oddychovat.

autor
Včera o 13:17
@nikushka8

Pred 2 rokmi sa mi takto choroba tahala 2 mesiace- 2x antibiotika, crp negativne, vytery ok. Dr uz necedela, co mi dat, ja vkuse nadcha, kasel, unava, uz ma posielala na alergo, dala broncho. Ochoreli sme vtedy so svokrom na Velku noc, mali sme rovnake priznaky. Pomohla nam az dovolenka pri mori. Isli sme do inych destinacii v podobnom case a obom to ako zazrakom zrazu preslo. Mozno to bude aj tvoj pripad. A pokial sa nebudes citit na program/turu, vzdy mozes ostat oddychovat.

@nikushka8 juj, potešila si mna, vela si od toho slubujem. A čo hrdlo? Bolelo ta? Lebo to je moja celoživotná mora. Ale teraz aj únava, nadmerné potenie, pokašliavanie, ale to len párkrát za den. Horúčku som naštastie nemala.

nikushka8
Včera o 13:46
@anonym_autor

@nikushka8 juj, potešila si mna, vela si od toho slubujem. A čo hrdlo? Bolelo ta? Lebo to je moja celoživotná mora. Ale teraz aj únava, nadmerné potenie, pokašliavanie, ale to len párkrát za den. Horúčku som naštastie nemala.

@anonym_autor ja som vtedy bola cela hotova, cize aj hrdlo. Moze sa ale stat, ze prve dni pri mori sa stav moze aj zhorsit, dychacie cesty sa tie prve dni zvyknu cistit. Verim, ze morska a horska klima pomozu. Prajem skore uzdravenie.

autor
Včera o 16:16
@nikushka8

@anonym_autor ja som vtedy bola cela hotova, cize aj hrdlo. Moze sa ale stat, ze prve dni pri mori sa stav moze aj zhorsit, dychacie cesty sa tie prve dni zvyknu cistit. Verim, ze morska a horska klima pomozu. Prajem skore uzdravenie.

@nikushka8 dakujem. Snad sa to spraví.