icon

Vitamín D

lindayaaa
7. apr 2026

Ahojte. Nedavno som bola u gynekologicky a ta mi povedala, ze robi odobratie krvi na vitamin D ze uz to nieje ako vitamin ale ako hormon. Vraj sa to uz tak posudzuje. Z toho dovodu pokial by som mala velmi znizene to Dcko vie mi pichnut injekciu s velmi velkym mnozstvom Dcka, ktore vystaci na pol roka. Ktore obsahuje ako mi spominala viac ako pol miliona IU. Moja otazka teda znie. Stretli ste sa uz s tymto? Pichli ste si to? Je to bezpecne?

Strana
z2
bluka2
7. apr 2026
@anonym_420440

Koľko IU vit D denne treba dospelému na jar?
Aky K- prosím link

anonym_757fe2
7. apr 2026

Prečo to ale rieši gyn?

anonym_757fe2
7. apr 2026
@anonym_420440

Koľko IU vit D denne treba dospelému na jar?
Aky K- prosím link

@anonym_420440 mne lekárka povedala ze len od októbra do mája treba dopĺňať ale už nepamätám koľko. Beriem toho teraz toľko ze toto teraz nejak neriešim aktuálne

bluka2
7. apr 2026
@anonym_757fe2

Prečo to ale rieši gyn?

@anonym_757fe2 Ovplyvňuje to aj reprodukčný system. Aj môj gyn mi to bral v tehotenstve teraz rutinne

anonym_ae4e2e
7. apr 2026
@anonym_757fe2

Prečo to ale rieši gyn?

@anonym_757fe2 ja som nedavno pocuvala podcast s lekarom a ten hovoril, ze mamicky, ktore pocas tehotenstva brali denne cez 4000 jednotiek vitaminu D, mali zdravsie deti, menej astmy, alergii

https://www.youtube.com/watch?v=cD-r46XzIIU
unicornlady
Včera o 06:00
@anonym_ae4e2e

@anonym_757fe2 ja som nedavno pocuvala podcast s lekarom a ten hovoril, ze mamicky, ktore pocas tehotenstva brali denne cez 4000 jednotiek vitaminu D, mali zdravsie deti, menej astmy, alergii

@anonym_ae4e2e Ja som to tiež nedávno videla. Skvelý rozhovor.
Ja mám ešte aj vyoperovanú štítnu žľazu, a čo som čítala, tak niekomu vitamín D kontrolujú z krvi (mne nie). Keď som ho začala užívať počas korony, zmiernilo sa mi padanie vlasov, a zlepšila sa kvalita. Ale keď som sa pýtala endokrinologičky, kožnej, obvodnej, (ohľadom toho padania), nijak mi k tomu nepomohli.

anonym_95a352
Včera o 13:45

Nedávno mi zistili veľmi nízku hladinu vitamínu D a dostala som na predpis tablety Defevix, je ich len 5 a užíva sa 1x za mesiac (ja 1x za 3 týždne), naraz si myslím že to je dosť pre telo ale tak nie som lekár. Mne toto postupne zvyšovanie vyhovuje.

Strana
z2