icon

Vložka v mŕtvom zube skoro rok

katika1811
4. feb 2021

Ahojte mali ste niekto rok vlozku v mrtvom zube? Mne ho začali liečiť pred rokom mala som tam zapal ale nebolel prišla korona otehotnela som a teraz zas korona ci nevadi ze ju tam mam takú dlhú dobu?

pribinak
4. feb 2021

Však sa normálne objednaj k zubárovi. Robia aj cez koronu

patricka
4. feb 2021

@katika1811 ja som ju tam mala tiež dlho a povedlq mi dr ze pokiaľ ma neboli tak to nevadí

katika1811
autor
4. feb 2021

@pribinak mam 2 male Deticky je. Problem sa žiaľ zosudalit nakoľko manžel pracuje a nemá mi ich kto prísť postrážiť a plus dr pýta test :/ no ale chcem jeden deň nejak to zladiť s manzelom

katika1811
autor
4. feb 2021

@patricka a mala si ju až po koreň tu vlozku??

patricka
4. feb 2021

@katika1811 to vobec neviem, ale tiež to bol mŕtvy zub

katika1811
autor
4. feb 2021

@patricka tak asi áno no a mala si to tiež rok? Nebol potom problém so zubom?

patricka
4. feb 2021

@katika1811 potom mi ju dali prec, vybrali nervy a uz som bola tiež po porode na vypln kanálikov

nikpa
4. feb 2021

@katika1811 záleží aj od toho aka je to vložka. Ak by ti tam hnila, to by si cítila. Ked je v pohode a nic ta neboli, žiadny zapal ani nič tak tam asi môže byť. No podľa mna je to extrémne dlho, treba si nájsť cas aj na seba a duplom ked sa jedna o zdravie.

katika1811
autor
4. feb 2021

@nikpa vlozka lieciva je tam... Necítit ani zápach ani nic 🙂 ja som otehotnela totiž to ako mi to začala liečiť mala som celodenné nevoľnosti dlhú dobu cize zubár neohrozil plus korona porodila som a korona dá zhoršila ale chcem to tento mesiac poriešiť uz

moonlight1210
4. feb 2021

@katika1811 je to dost dlho. mne povedali, ze lieciva vlozka do zuba max 2-3 mesiace (extremne 4). mala by si ist k zubarovi cim skor. lebo aj ked to neboli, moze sa ti tam na koreni zacat tvorit znova zapal. a potom je to znova na dlhe cistenie a dalsiu vlozku a dalsie peniaze.

katika1811
autor
4. feb 2021

@moonlight1210 ano ano stym rátam, že sa tam dá znovu lieciva vlozka

nikpa
4. feb 2021

@katika1811 poznám tieto situacie, tiez máme malé dieťa plus som tehotná ale ja som taka co sa zdravia tyka, nic neodkladam. Bud si muž zoberie, dovolenku, nadrobi si alebo mu sestrička ked ju poprosim, ze zostal doma so synom, orazi priepustku ako sprievod. No možnosti za rok by sa našlo určite ako si odbehnut lebo to môže dopadnúť ako píše @moonlight1210 a potom tam budes musiet chodit opakovane. Takže šup šup, žiadne výhovorky.

amelie2017
4. feb 2021

Mala som, mlada hlupa na vs.. zub sa mi zlomil a uz sa nedal zachranit. Tym, ze nebol poriadne vyplneny, vsetok tlak si odniesli len tie steny a nevydrzali to.

eliska105
4. feb 2021

tá umrtvovacia by nemala byť dlhšie ako 2 týždne (je toxická), ale klasická ktorú dáva zubár medzi sedeniami (aby sa tam nedostali nečistoty) môže byť aj dlhšie.. ja som mala 3 mes a ok 🙂

dagi27
4. feb 2021

Ahoj katika1811, zubny lekar ta musi vziat na osetrenie aj bez testu, vlozka v zube niekedy vydrzi 2 tyzdne, niekedy aj rok.

katika1811
autor
4. feb 2021

@eliska105 nemám umrtvovaciu vlozku v zube 🙂 ale len liecivu 🙂

katika1811
autor
10. feb 2021

@amelie2017 a to si nemala vyplnené koreňov kanáliky však?? Len cisto vlozka po koreň?

amelie2017
10. feb 2021

@katika1811 ano, ako pises

moninah
10. feb 2021

@katika1811 ja som to presne takto mala. Nic hrozne sa nestalo, ale potom mi zubar zasa daval vsetko odznovu. Ze mi to musel precistit a znova ta ista vlozka atd...

katika1811
autor
10. feb 2021

@moninah ale tiež si tam mala zapal ktorý nebolel klop klop mne vravel, že je to chronicky a aj kanáliky si nemala vyplnené a tak dlho si to tiež mala? Ja som tam dnes volala mam volat v pondelok o objednanie :/

moninah
10. feb 2021

@katika1811 tie kanaliky mi robil az potom. A cely rok ma to nebolelo, ale potom sa mi oddrobil kusok, tak som sla. A zas to musel cistit a zas liecive vlozky atd.

katika1811
autor
10. feb 2021

@moninah ale v kanalikoch si tiež mala tu vlozku dlho celý čas? Lebo ja mam. Vlozku po kanáliky 🙄

eliska105
11. feb 2021

@katika1811 neviem o akej vložke hovoríš.. ked je to tá, ktorú ti dával po čistení kanálikov tak tú som mala pár mesiacov 🙂

katika1811
autor
11. feb 2021

@eliska105 ano presne to myslím vyčistil a dal Vlozku 😊

eliska105
12. feb 2021

tak to nevadí... myslim že by to malo byť ok teda pokial sa ti nerozpadla alebo tak .. ja som na nu davala dosť pozor nekusala som moc tam takže bola ok aj po par mesiacoch 🙂