Vyčerpaná z opatrovania babky
Ahojte babku opatrujem uz pomaly 4 roky mam 29 rokov. Nas vztah nebol nikdy idealny boli velmi tazke chvile ale aj dobre myslela som si ze toto je idealna praca. Babka plienky nepotrebovala venovala som jej cas vybavila vsetko okolo nej lieky som jej dala a potom spadla ked isla na zachod a to bol koniec. Uz dlhsie som sa citila vyhorena zacali mi zaludocne tazkosti striehla som ju v noci merala tlak ktory ma extremne vysoky a od kedy je doma z nemocnice leží 3 den ma horny tlak nad 200 stale volam sanitku nespim po nociach uz vcera ledva chcela sanitka prist von krmim ju uz aj prebalovat ju treba co nedava moj zaludok a vykonava to jej dcera. Babka je vo velmi zlom stave mam pocit ako keby mohla umriet hocikedy ostala som uveznena doma uz naozaj nemozem pomaly ist ani do obchodu lebo stale je jej zle máva horucky po nociach v nemocnici si ju uz nenechaju darmo volam rzp. Som velmi zufala mam priatela uz ani s nim sa neviem strernur uz teraz sa bojim co bude za hodinku tlak sa jej neznizi ani po 2 tensiominoch pod jazyk je to velmi narocne. Chcela som sa iba vyrozpravat mam pocit ze zijem v pekle alebo ja to uz velmi prehanam ? 😭
Povedzme si na rovinu, slecna zobrala to opatrovanie cisto zo zistnych dovodov, mala z toho peniaze. Urcite babku nezacala opatrovat z lasky k nej. Takze ano, jasne, ze to uz nezvlada, lebo uz to je ovela narocnejsie. No ale dala sa na to, tak nech teda opatruje.
@anonym_b3a908 tak ako mozes odist z prace ktora ti nevyhovuje, tak isto mozes prestat poberat opatrovatelsky a nech sa postara jej dcera. Ak sa nepostara dcera, je tu dss, alebo najat dalsiu opatrovatelku, alebo nech jej dcera plati nocne smeny. Toto je cele na hlavu. Jasne, vela starych ludi potrebuje mensiu pomoc, navarit, upratat, zibrat na prechadzku. Ale je iny level sa tak starat a starat sa o nevladneho cloveka, ktory ma tlak 200! To je ciste psycho
@anonym_b3a908 tak ako mozes odist z prace ktora ti nevyhovuje, tak isto mozes prestat poberat opatrovatelsky a nech sa postara jej dcera. Ak sa nepostara dcera, je tu dss, alebo najat dalsiu opatrovatelku, alebo nech jej dcera plati nocne smeny. Toto je cele na hlavu. Jasne, vela starych ludi potrebuje mensiu pomoc, navarit, upratat, zibrat na prechadzku. Ale je iny level sa tak starat a starat sa o nevladneho cloveka, ktory ma tlak 200! To je ciste psycho
@anonym_cc8a76 Ved samozrejme. Moze to zmenit a hodit na inych. Ale, aby ju tu poniektore pomaly velebili, obdivovali aka je statocna, ako to dlho vydrzala, pritom to robila cisto pre peniaze, ziadna nezistna vnuckovska laska, tak to uz je trosku cez.
@csipcsip000 ak nevieš asertívne povedať, že končíš, tak si dôvod vymysli. Napr. povedz deťom babky, že tvoj lekár ti odporučil okamžite skončiť s opatrovateľstvom, preto to už ďalej nemôžeš robiť, je to nad tvoje fyzické sily. Ešte to do konca mesiaca potiahneš a potom žiaľ končíš. Chrbtica v riti, chronické bolesti, nespavosť, žalúdočné problémy, finito. Pravedpodobne skončíš na dlhodobej PN a bude sa musieť niekto postarať o teba (priateľ?). Budú musieť nájsť opatrovateľku. Musia pochopiť, že tu ide o tvoje zdravie a nemusíš im vešať na nos, že ide o psychické zdravie, lebo evidentne ťa prevalcujú, že "to dáš" a "musíš ich zachrániť" a "oni nemôžu" atď atp. Nie nemusíš nič čo nechceš, oni sú deti, oni musia. Drž sa a bojuj. ZA SEBA!
Kazdi na mna nadava ake ked som prijala to ze budem babku opatrovat nikto nenamietal a uz potrebovala starostlivost a ma aj dceru tak preco ja som vinna ze uz nevladzem ? A pri plienkovani som akurat to ze nie ja to robim ale ja ju otacam !
@csipcsip000 Ja ta uplne chapem. Opatrovanie pribuzneho je ta najtazsia vec. Si mlada,mas si uzivat zivot a musela si sa obetovat a opatrovat babku. Je uplne normalne priznat si,ze toho mas dost. Si len clovek. Porozpravaj sa s rodinou,nemozu ti to mat za zle. V prvom rade sa maju postarat deti a nie hodit zodpovednost na vnucku. Popros babkine deti,aby sa postarali cez vikend a chod niekam prec. Uzite si cas s priatelom.
@anonym_cc8a76 Ved samozrejme. Moze to zmenit a hodit na inych. Ale, aby ju tu poniektore pomaly velebili, obdivovali aka je statocna, ako to dlho vydrzala, pritom to robila cisto pre peniaze, ziadna nezistna vnuckovska laska, tak to uz je trosku cez.
@anonym_b3a908 Preco myslis,ze pre peniaze? Tebe sa ta almuzna,co dostavaju za opatrovanie zda byt nejake terno? A este ked si z toho musia odvadzat odvody?

Povedzme si na rovinu, slecna zobrala to opatrovanie cisto zo zistnych dovodov, mala z toho peniaze. Urcite babku nezacala opatrovat z lasky k nej. Takze ano, jasne, ze to uz nezvlada, lebo uz to je ovela narocnejsie. No ale dala sa na to, tak nech teda opatruje.