icon

Vyčerpaná z opatrovania babky

csipcsip000
22. mar 2026

Ahojte babku opatrujem uz pomaly 4 roky mam 29 rokov. Nas vztah nebol nikdy idealny boli velmi tazke chvile ale aj dobre myslela som si ze toto je idealna praca. Babka plienky nepotrebovala venovala som jej cas vybavila vsetko okolo nej lieky som jej dala a potom spadla ked isla na zachod a to bol koniec. Uz dlhsie som sa citila vyhorena zacali mi zaludocne tazkosti striehla som ju v noci merala tlak ktory ma extremne vysoky a od kedy je doma z nemocnice leží 3 den ma horny tlak nad 200 stale volam sanitku nespim po nociach uz vcera ledva chcela sanitka prist von krmim ju uz aj prebalovat ju treba co nedava moj zaludok a vykonava to jej dcera. Babka je vo velmi zlom stave mam pocit ako keby mohla umriet hocikedy ostala som uveznena doma uz naozaj nemozem pomaly ist ani do obchodu lebo stale je jej zle máva horucky po nociach v nemocnici si ju uz nenechaju darmo volam rzp. Som velmi zufala mam priatela uz ani s nim sa neviem strernur uz teraz sa bojim co bude za hodinku tlak sa jej neznizi ani po 2 tensiominoch pod jazyk je to velmi narocne. Chcela som sa iba vyrozpravat mam pocit ze zijem v pekle alebo ja to uz velmi prehanam ? 😭

anonym_b3a908
24. mar 2026
@csipcsip000

@anonym_b3a908 ze vykorculovat si na omyle babka este nemala zlomeny driek ja uz som sa vtedy ozvala ze to vzdavam ze snou nevladzem driek si zlomila az teraz nedavno a ja som sa uz ozvala aj 2 mesiace dozadu ze to chcem ukoncit

@csipcsip000 Sa Ta pytam, naco si vlastne do toho sla ? Lebo peniaze. Tak teraz co cakas ? S babkou mate vsetci asi vztahy nijake, tak jasne ze nikto sa nehrnie opatrovat a vystriedat ta. No jedine to riesit nejakym zariadenim, co ine poradit ked to uz nechces robit.

anonym_f07863
24. mar 2026
@csipcsip000

@doriiis rozmyslala som nad tym ale to budem za nevdacnicu a tam ktovie ci prezije uz aj takto sa ma dost zle

@csipcsip000 a preco ju upatrujes ty a nie jej dcera?to je tvoja mama ta dcera?mas na nu opatrovatelske? Urcitre treba zacat riesit aj domov dochodcov nie je to lahke takto niekoho opatrovat

csipcsip000
autor
24. mar 2026
@anonym_f07863

@csipcsip000 a preco ju upatrujes ty a nie jej dcera?to je tvoja mama ta dcera?mas na nu opatrovatelske? Urcitre treba zacat riesit aj domov dochodcov nie je to lahke takto niekoho opatrovat

@anonym_f07863 nie moja teta je jej dcera tiez nemaju bohvie aky vztah spolu ona ma tiez vlastny zivot a to jej este platim zato peniaze ze ju prebali

zibi
24. mar 2026

Velmi zle rozhodnutie modreho konika dovolit davat taketo anonymne prispevky...som tu dlho na konovi,pisem sem tam,citam castejsie..to je co za generaciu prepana krala?.to je co za komunikaciu,odpovede,dialog?Nam pred 50 kou,videla som dost,zazila tiez,ale stale ma udivuje ako dokaze zena davat dole zenu...ako potom chceme,aby nas muzi ,spolocnost,svet akceptoval..ked sme na seba take zle?..smutne

anonym_cc8a76
24. mar 2026
@anonym_b3a908

@csipcsip000 Sa Ta pytam, naco si vlastne do toho sla ? Lebo peniaze. Tak teraz co cakas ? S babkou mate vsetci asi vztahy nijake, tak jasne ze nikto sa nehrnie opatrovat a vystriedat ta. No jedine to riesit nejakym zariadenim, co ine poradit ked to uz nechces robit.

@anonym_b3a908 vy ste poniektore tak trochu divne. Ze “co si cakala”. Predstav si, ze si najdes pracu, opatrovanie dietata. Tvojou ulohou s nim bude travit 8 hodin denne. Dieta vsak bude mat uraz a ty zrazu mas opatrovat 24/7? A okrem beznej prace mas zrazu dieta dvihat, polohovat, vstavat v noci za tu istu sumu? A este taku smiesnu sumu? No dovidenia 😅

anonym_285333
24. mar 2026

“ myslela som si ze toto je idealna praca. Babka plienky nepotrebovala venovala som jej cas vybavila vsetko okolo nej lieky som jej dala ”
Vidina ľahkého zárobku ta dobehla. Ľahko sa opatrovalo, keď si bola len spoločník, teraz už je to seriózne a ty to po 3 dňoch nedavas. Hovor si čo chceš, bola to pre teba vidina ľahko získaných peňazí. Píšeš to aj ďalej, ze to bol tvoj príjem počas vs. Keďže si denne študovala, s babkou si extra času netravila. To čo vidíš teraz je práva starostlist. Je to náročné? Áno je! A brutálne. Ďalej je to už len otázka tvojho svedomia a výdrže. Môžete babke vybaviť hospic. Podľa opisu by jej tam možno bolo aj lepšie. Napr v Trenčíne (ak ste zo západu) je veľmi dobrý hospic. A že budú na teba zazerať? Áno budú, lebo peniaze ti boli dobre, ale maknut už nie. 🙄

yoxinka
24. mar 2026
@zibi

Velmi zle rozhodnutie modreho konika dovolit davat taketo anonymne prispevky...som tu dlho na konovi,pisem sem tam,citam castejsie..to je co za generaciu prepana krala?.to je co za komunikaciu,odpovede,dialog?Nam pred 50 kou,videla som dost,zazila tiez,ale stale ma udivuje ako dokaze zena davat dole zenu...ako potom chceme,aby nas muzi ,spolocnost,svet akceptoval..ked sme na seba take zle?..smutne

@zibi
Ja si myslím, že to je fenomén sociálnych sietí. V realite by si tie ženy takto určite reagovať nedovolili. Často majú takéto reči ľudia, ktorí sú doma nič … tak sa takto vyvršujú aspoň na internete … ale áno, potom to vytvára hrozné prostredie.

sfet
24. mar 2026
@anonym_b3a908

@yoxinka Tak ja neviem co za vztahy tam maju. Kto s kym ako vychadza. Nevieme aku pracu tie deti babky maju, ci vobec su na svk, to tazko zhodnotit. Autorka pise ze ani ju babka vlastne vobec nemala rada, tak ktovie ako to je vlastne s jej vlastnymi detmi. Netusime.

@anonym_b3a908 minimálne jedna dcera babky je na dochodku a že milostivo pride a prebali s asistenciou autorky, ktora babku polohuje, este jej plati. Asi žijem v inom vesmíre. A že sa deti nehrnuli pomáhat este sobestačnej babke, kedy stacilo ohriat obed, dohliadnut na branie liekov, doprevadit na kontroly, pomoct trochu s hygienou možno. Babka už začína trpiet demenciou, plienky, začína byt mrzutá až zla, co sa stáva a necudujme sa, že už nezvláda. Chce si budovat vztah s priatelom, casom sa vydat, mat svoju rodinu, najst si prácu vo obore, no podme ju ukamenovat, ako moze? V našej rodine, ked stačilo babke pripomenut veci, dat lieky, doniest nieco, robil to aj jej vnuk, ked už mala plienky a bola chorá, nastastie myslelo jej to až do konca života, ale to najhorsie obstarala jej dcera a to bola panička. Ale bola to jej mama, starala sa. A dobre sa postarala. Skor rodina s nou cvičí a krásne si ju spracovala, je na najlepsej ceste sa zložit a pokazit si život. Keby to aspoň bola babička ako z rozprávky, ktora ju vychovala, bola k nej laskavá, co asi nie. Rodine by som oznámila datum, od kedy sa o babku nebudem viac starat, nech sa zariadia, ako len chcu. A viac neriesim.

liv1
24. mar 2026
@yoxinka

@zibi
Ja si myslím, že to je fenomén sociálnych sietí. V realite by si tie ženy takto určite reagovať nedovolili. Často majú takéto reči ľudia, ktorí sú doma nič … tak sa takto vyvršujú aspoň na internete … ale áno, potom to vytvára hrozné prostredie.

@yoxinka absolútne súhlasím. Vidím to aj na fb a sú to predovšetkým staršie ženy. Že by už človek od nich očakával niečo viac. Ale tiež mám pocit, že to musia byť len zlé, závistlivé, alebo ženy ktoré v bežnom živote nič nedosiahli a svoje ego si honia na druhých v internetových diskusiách

anonym_cc8a76
24. mar 2026
@csipcsip000

@anonym_f07863 nie moja teta je jej dcera tiez nemaju bohvie aky vztah spolu ona ma tiez vlastny zivot a to jej este platim zato peniaze ze ju prebali

@csipcsip000 urob to nasledovne. Chod na urad a povedz ze chces prestat dostavat opatrovatelsky a ze sa uz o babku starat nemozes, nezvladas, opis ako to u vas vyzera, ako si tam 24/7 a jej dcere davas peniaze za prebalovanie 🤦‍♀️. Tam ti povedia ako to vyriesit. Ku datumu zrusenia opatrovania oznam jej detom, ze v ten datum koncis, aby sa zariadili, alebo povedz ze si chora napriklad a ked sa bude dcera starat, oznam ze ti konci opatrovatelsky ze uz neprides. Ziadne vycitky. Ziadne. Oni ta maju v hrsti skrz ten opatrovatelsky, tak ten treba zrusit, ale najprv sa poradit.

anonym_06e704
24. mar 2026
@csipcsip000

@marca12
@anonym_2f146f ano samozrejme vedia o tom a nechce sa o nu postarat ani jeden

@csipcsip000 neviem, ci sa da opatrovanie skoncit len tak zo dna na den.. ale pisomne (sms) by som jej dcere/detom oznámila, ze koncim k 30.4. a nasla si byvanie a co bude s babkou by som nechala na nich

sova7
24. mar 2026
@csipcsip000

@doriiis rozmyslala som nad tym ale to budem za nevdacnicu a tam ktovie ci prezije uz aj takto sa ma dost zle

@csipcsip000 to sú zariadenia určené pre takýchto ľudí. Váš vzťah nezmenis ani to čo bolo tým že sa pre ňu sama znicis a obetujes. Je dôležité si priznať už to nezvládam potrebuje odbornú pomoc kde bude lekár a vyškolený personál. Poznám rodinu čo mali pribuznu s alzheimerom dali ju do zariadenia. Už to nezvládali a tam o ňu bolo postarané. Keď sa zrútis kto sa postará o teba? Jej život bohužiaľ pomaly končí. Tvoj je ešte len na začiatku a musíš začať už konečne myslieť aj na seba

anonym_8db634
24. mar 2026
@csipcsip000

Vidim ze vela z vas ma odsudilo a myslite si ze som opatrovala zdraveho cloveka ? Viete kolko noci som prebdela ci zije? Viete kolkokrat som jej zachranila zivot ? Trapila sa snou po lekaroch lebo ma problemy s rovnovahou ? Viete kolkokrat sa chovala ku mne ako k poslednemu psovi ? 2 roky denno denne kazde rano bezim na wc a napina ma na zvracanie nemam ani sobotu ani nedelu volnu uz ani neviem kedy som bola na jedno dnovom vylete nemam mladost a este ja som zla ?

@csipcsip000
Prečo si sa teda rozhodla opatrovať osobu, ktorá k tebe bola celý život zlá a aj teraz je? Ako nechápem vôbec. Prečo sa hráš na martýra? Kde je jej vlastná dcéra, ktorá by sa o ňu v prvom rade mala postarať a nie ty...
To akože ti nepomôže s vlastnou mamou? Či je to jej svokra? Tak kde má syna, prípadne ďalšie deti? Prečo to všetko riešiš ty ako vnučka?
Treba ísť pekne za nimi, že to nedávaš a nech sa o ňu postarajú oni alebo žiaľ, je tam hospic alebo DSS. Ale poponáhľaj sa, čakacie doby sú dlhé. Možno ani nestihnete vybaviť...

sova7
24. mar 2026
@anonym_74de9f

A kto ta na to nahovoril? Prečo si sa podujala opatrovať babku ty, keď bola na teba veľmi veľmi zlá? Keby bol na mňa niekto zlý dlhodobo a opakovane, ani by som sa s ním nestretávala a už vôbec by som mu neutierala riť.

@anonym_74de9f tak to je psychológia. Držíme sa donekonečna ľudí ktorý nám nedali lásku lebo si stále myslíme že ešte vydržím deň a ono to pride ocenia ma príde to nevzdám sa tesne pred tým ako už to ocenenie uznanie možno od toho človeka príde. Často človeka doppatruje práve ten s kým nemal veľmi dobrý vzťah. Akoby stále mal pocit že si tu lásku od neho musí zasluzit. Že mu bol na obtiaž a teraz sa mu ten dlh snaží vyrovnať. To nerobí ani vedome je to pocit ktorý ho v tom drzi

anonym_8db634
24. mar 2026
@anonym_cc8a76

@anonym_b3a908 vy ste poniektore tak trochu divne. Ze “co si cakala”. Predstav si, ze si najdes pracu, opatrovanie dietata. Tvojou ulohou s nim bude travit 8 hodin denne. Dieta vsak bude mat uraz a ty zrazu mas opatrovat 24/7? A okrem beznej prace mas zrazu dieta dvihat, polohovat, vstavat v noci za tu istu sumu? A este taku smiesnu sumu? No dovidenia 😅

@anonym_cc8a76
Vieš, majú trochu pravdu v tom. Sama priznala, ze to bola vidina ľahkého zárobku, vreckové popri vyske a potom peniaze po skole... Takže zjavne babka nebola v takom zlom stave, ked stíhala školu a frajera. Len asi nerátala s tým, ze sa to takto pokazí. Pri starom človekovi...
A teraz to nedáva. Tie, ktoré doopatrovali starých nevládnych ľudí, vedia, o com to je, preto sa k nej takto stávajú. Lebo ona šla po peniazoch, povedzme si pravdu. Sama priznala, ze nikdy dobrý vzťah s babkou nemali, babka bola k nej zla a je aj teraz. Tak prečo sa zhrniem do takej situácie? Prečo? Odpoveď je vyššie...
A zas, porovnávať opatrovanie dieťaťa so zlomenou nohou a nevládnu babku je trochu od veci. Dieťa má menej kíl, je pohyblivé, spolupracuje, zatiaľ čo starý nevládne človek len leží, jeho nevladnost a nehybnost znásobuje hmotnosť, ťažko sa ním manipuluje. Dobra cesta k pruhu a operácii opatrovateľa, lebo zas, nemôžeme zabudnúť ani na toto.
Takze za mňa, babka ma deti, nech sa o ňu postarajú ony. A ze ako, to je už na nich...

sova7
24. mar 2026
@anonym_8db634

@anonym_cc8a76
Vieš, majú trochu pravdu v tom. Sama priznala, ze to bola vidina ľahkého zárobku, vreckové popri vyske a potom peniaze po skole... Takže zjavne babka nebola v takom zlom stave, ked stíhala školu a frajera. Len asi nerátala s tým, ze sa to takto pokazí. Pri starom človekovi...
A teraz to nedáva. Tie, ktoré doopatrovali starých nevládnych ľudí, vedia, o com to je, preto sa k nej takto stávajú. Lebo ona šla po peniazoch, povedzme si pravdu. Sama priznala, ze nikdy dobrý vzťah s babkou nemali, babka bola k nej zla a je aj teraz. Tak prečo sa zhrniem do takej situácie? Prečo? Odpoveď je vyššie...
A zas, porovnávať opatrovanie dieťaťa so zlomenou nohou a nevládnu babku je trochu od veci. Dieťa má menej kíl, je pohyblivé, spolupracuje, zatiaľ čo starý nevládne človek len leží, jeho nevladnost a nehybnost znásobuje hmotnosť, ťažko sa ním manipuluje. Dobra cesta k pruhu a operácii opatrovateľa, lebo zas, nemôžeme zabudnúť ani na toto.
Takze za mňa, babka ma deti, nech sa o ňu postarajú ony. A ze ako, to je už na nich...

@anonym_8db634 vieš čo? Priznať si a verejne nedávam to potrebujem pomoc zmýlila som sa je niečo čo si obrovsky vážim! Lebo aj keby to vtedy mala ako zarobok s človekom s ktorým nemala ok vzťah to nebol ľahký zárobok. Vzala to na seba a ostatným uľahčila život viac než sebe. Teraz keď babka potrebuje 24/7 to dobre vidno. A veď sa postará. Lenže nie každý zvládne takúto záťaž a má môj obdiv že napriek hrozbe že ju tu oplujete hľadá pomoc a vypočutie. A je to základ v zivote priznať si svoje limity uznať ich išlo to ako tak ale teraz je to už nad moje sily a nechcem ublížiť sebe ani tomu druhému. Je fuk čo bolo o tom preco ľudia opatruju niekoho s kým nemali dobrý vzťah som už písala dôležité je priznat si toto už nedám nezvládnem. Že to iný ma inak je normálne ale netreba to používať ako zbraň na toho čo zvládne menej. Možno v inej oblasti keby dostal šancu by vás strcil do vrecka. Človek ktorý poziada o radu a pomoc nepotrebuje analyzovať čo bolo ani lopatou po cele že na trap sa ja som to dala ani silácke reči načo si do toho liezla. Ale to čo potrebuje radu podporu pomoc. Koľko z nás si začalo niečo a casom zistili že to bolo veľké sústo? Tak to v živote skrátka je. Časom zistíme či to je v nasich silách alebo nie. Až to skúsime a prežijeme

anonym_c89095
24. mar 2026
@anonym_b3a908

@yoxinka Ale ano, prioritne by postaranie sa o rpdica malo prist zo strany vlastnych detí, nie vnucat. A teda s tym suhlasim, tu to kazdemu vuhovuje ze tato vnucka sa svojho casu toho ujala a uz sa nikomu inemu do toho nechce. Hej, he to od nich hnusne. Ale ako vravim, nevidime do ich vzajomnych vztahov atd.

@anonym_b3a908 to je jedno, aj keby sa staralo dieťa, nie vnučka. Ak by ostatní súrodenci nechali svojho brata či sestru v srač..ch s argumentom, ktorý tu aj ty prezentujes, tak ďakujem pekne. Myslim ten argument, že zo začiatku to nebolo s babkou také náročné a brala opatrovateľské. No a čo? Babka zrejme pomoc potrebovala už vtedy. Teraz keď sa stav rapídne zhoršil, má mladá vypľuť dušu a ostatní ruky preč, lebo veď berie opatrovateľské? Nechutný prístup fakt.

anonym_8db634
24. mar 2026
@sova7

@anonym_8db634 vieš čo? Priznať si a verejne nedávam to potrebujem pomoc zmýlila som sa je niečo čo si obrovsky vážim! Lebo aj keby to vtedy mala ako zarobok s človekom s ktorým nemala ok vzťah to nebol ľahký zárobok. Vzala to na seba a ostatným uľahčila život viac než sebe. Teraz keď babka potrebuje 24/7 to dobre vidno. A veď sa postará. Lenže nie každý zvládne takúto záťaž a má môj obdiv že napriek hrozbe že ju tu oplujete hľadá pomoc a vypočutie. A je to základ v zivote priznať si svoje limity uznať ich išlo to ako tak ale teraz je to už nad moje sily a nechcem ublížiť sebe ani tomu druhému. Je fuk čo bolo o tom preco ľudia opatruju niekoho s kým nemali dobrý vzťah som už písala dôležité je priznat si toto už nedám nezvládnem. Že to iný ma inak je normálne ale netreba to používať ako zbraň na toho čo zvládne menej. Možno v inej oblasti keby dostal šancu by vás strcil do vrecka. Človek ktorý poziada o radu a pomoc nepotrebuje analyzovať čo bolo ani lopatou po cele že na trap sa ja som to dala ani silácke reči načo si do toho liezla. Ale to čo potrebuje radu podporu pomoc. Koľko z nás si začalo niečo a casom zistili že to bolo veľké sústo? Tak to v živote skrátka je. Časom zistíme či to je v nasich silách alebo nie. Až to skúsime a prežijeme

@sova7 OK, beriem. Samozrejme, nie je problém priznať si, ze už nevladzem, potrebujem pomoc. To je v poriadku. Ale teraz hlada pomoc, kde ju reálne nedostane. V prvom rade by sa mala obrátiť na rodinu, deti babky a tam si to poriesit. A ze nikto s babkou nemá dobrý vzťah, o niečom svedčí... Deti sú teraz zástupcovia babky, nie ona. Nech ju poriesia. A slecna ma aspoň poučenie do budúcnosti o ľahko zarobenych peniazoch. Nie je všetko zlato, co sa blysti...

csipcsip000
autor
24. mar 2026
@anonym_285333

“ myslela som si ze toto je idealna praca. Babka plienky nepotrebovala venovala som jej cas vybavila vsetko okolo nej lieky som jej dala ”
Vidina ľahkého zárobku ta dobehla. Ľahko sa opatrovalo, keď si bola len spoločník, teraz už je to seriózne a ty to po 3 dňoch nedavas. Hovor si čo chceš, bola to pre teba vidina ľahko získaných peňazí. Píšeš to aj ďalej, ze to bol tvoj príjem počas vs. Keďže si denne študovala, s babkou si extra času netravila. To čo vidíš teraz je práva starostlist. Je to náročné? Áno je! A brutálne. Ďalej je to už len otázka tvojho svedomia a výdrže. Môžete babke vybaviť hospic. Podľa opisu by jej tam možno bolo aj lepšie. Napr v Trenčíne (ak ste zo západu) je veľmi dobrý hospic. A že budú na teba zazerať? Áno budú, lebo peniaze ti boli dobre, ale maknut už nie. 🙄

@anonym_285333 nestudovala som denne to si kde citala externe som studovala

csipcsip000
autor
24. mar 2026
@anonym_285333

@anonym_285333 a na jej dceru nikto nezazera ze za plienkovanie svojej mamy berie peniaze odomna ? Sorry ale nehodlam sa znicit od rana do vecera zjape nemam den ani noc som zvedava kto by to vladal 24/7 a to som si snou za tie 4 roky fakt vytrpela

csipcsip000
autor
24. mar 2026

Toto neboli nikdy lahko zarobene peniaze nikdy !

sova7
24. mar 2026
@anonym_8db634

@sova7 OK, beriem. Samozrejme, nie je problém priznať si, ze už nevladzem, potrebujem pomoc. To je v poriadku. Ale teraz hlada pomoc, kde ju reálne nedostane. V prvom rade by sa mala obrátiť na rodinu, deti babky a tam si to poriesit. A ze nikto s babkou nemá dobrý vzťah, o niečom svedčí... Deti sú teraz zástupcovia babky, nie ona. Nech ju poriesia. A slecna ma aspoň poučenie do budúcnosti o ľahko zarobenych peniazoch. Nie je všetko zlato, co sa blysti...

@anonym_8db634 ľahko zarobene peniaze? No určite

yoxinka
24. mar 2026
@csipcsip000

Toto neboli nikdy lahko zarobene peniaze nikdy !

@csipcsip000
Tak sa na to vykašli, čo sa tu obhajuješ. Choď na úrad, povedz, aká je situácia, povedz, že už nechceš poberať opatrovateľský a otcovi a tete oznám, že dňom, kedy ti bude opatrovateľský odňatý, končíš. Opatrovateľský si môže vybaviť teta. Tak urputne sa tu obhajuješ, robíš to aj v realite????? Lebo keby áno, už máš pobalené saky paky, vybavené veci a riešiš si svoj život.

csipcsip000
autor
24. mar 2026
@yoxinka

@csipcsip000
Tak sa na to vykašli, čo sa tu obhajuješ. Choď na úrad, povedz, aká je situácia, povedz, že už nechceš poberať opatrovateľský a otcovi a tete oznám, že dňom, kedy ti bude opatrovateľský odňatý, končíš. Opatrovateľský si môže vybaviť teta. Tak urputne sa tu obhajuješ, robíš to aj v realite????? Lebo keby áno, už máš pobalené saky paky, vybavené veci a riešiš si svoj život.

@yoxinka ano uz vedie o tom a idem na urad prace

helen_167
24. mar 2026

@csipcsip000 nechápem prečo sa vnučka stará o babku , kde ma babka deti ?

simca06022011
24. mar 2026

@csipcsip000 treba si sadnut s rodinou a prediskutovat to, ze to nedavas psychicky ani fyzicky, nech si to vezme niekto iny. Ty si mlada, zacni si zit svoj zivot.

terry658
24. mar 2026

@csipcsip000 si len extrémne vyčerpaná. Takáto starostlivosť je o hubu. Prosto nie každý to zvládne dlhodobo, najmä keď sa stav zhoršuje. Ale teraz musíš riešiť seba a nie babku. Tvoja psychika sa rúca. Nemôžeš takto žiť lebo Ťa to zničí. O babku nech sa postará dcéra alebo domov, LDCH. A ty pekne do práce a začni sa o seba starať. Inak skončíš na psychiatrii.
Nemusíš mať vôbec výčitky. Je tk ťažká práca a ak by to tak nebolo robil by to každý.

anonym_8db634
24. mar 2026
@sova7

@anonym_8db634 ľahko zarobene peniaze? No určite

@sova7
V jej prípade určite. Na začiatku. Len možno neratala s tým, ze sa babke pohorší. To neplatí na ostatných, ktorí sa starajú o nevládnych ľudí. Čítaj trochu pozornejšie 😉. Zbytočný komentár toto od teba teraz.

csipcsip000
autor
24. mar 2026
@terry658

@csipcsip000 si len extrémne vyčerpaná. Takáto starostlivosť je o hubu. Prosto nie každý to zvládne dlhodobo, najmä keď sa stav zhoršuje. Ale teraz musíš riešiť seba a nie babku. Tvoja psychika sa rúca. Nemôžeš takto žiť lebo Ťa to zničí. O babku nech sa postará dcéra alebo domov, LDCH. A ty pekne do práce a začni sa o seba starať. Inak skončíš na psychiatrii.
Nemusíš mať vôbec výčitky. Je tk ťažká práca a ak by to tak nebolo robil by to každý.

@terry658 nikto mi nepomoze vsetko nechavaju na mna aby som vsetko ja vybavila

anonym_cc8a76
24. mar 2026
@anonym_8db634

@anonym_cc8a76

@anonym_8db634 ak by to aj bola vidina dobreho zarobku, tak co. Ma opatrovat 24/7 kvoli tomu? Ze poznamky “a teraz sa staraj” su na mieste? No to urcite nie. Porovnanie s dietatom nebolo o manipulacii, ale o tom, ze bezne sa staras cca 8 hodin, aj ten opatrovatelsky je vymedzeny podla toho ako sa o seba vie osoba postarat. A nie ze zrazu dieta potrebuje 24 hodinovu starostlivost, tak ty z 8 hodin mas prejst na 24 len tak? Ze ved staraj sa? 😁 ved to je uplne scestne. Ak k babke nemal kto chodit, vybavovat atd., mozno nakupivat upratovat varit atd., to su za mna jednoduchsie veci, ale jej deti to z nejakeho dovodu nerobia. Asi to bolo po dohode, ked to im nevyhovovalo asi jej to ponukli nie? Tak asi nie ona oznamila, juchu idem ja opatrovat babku, chcem peniaze, ale niekto z babkinych deti jej to pravdepodobne navrhol. Takze je totalne bezpredmetne, preco to zobrala, co za tym videla. Podstatne je ze stav babky sa zmenil, ze to ma 24/7, ze je mlada a babka ma bolesti, velmi zle zdravie, tak to je na jedneho cloveka naklad ako hovado. Psychicky aj fyzicky.