Vypadávanie vlasov a strava: Aké proteíny pomôžu?
Ahojte, v poslednej dobe - 1r mi začali výrazne vypadávať vlasy. Prišli sme na to, že by dôvodom mohli byť chýbajúce bielkoviny a proteíny, tých jem málo.
Ja som totiž, kvôli dlhotrvajúcim problémom s trávením výrazne oklieštila moju stravu.
Nejaký čas som bola na suchároch, potom sa pridal vývar, mixované jablká, výživa, banán, ľahké kuracie na vode/pare, ryža, občas ryby. Jem ovocie - určité druhy, ak zeleninu iba v tepelne upravenom stave, bezlaktózové mlieko do bezkofeínovej kávy, delacto jogurt s čučoriedkami, kuracie mäso, občas ryža a celozrnný chlieb. Moje telo nemá bielkoviny, nakoľko nejem vôbec strukoviny, sóju, vajcia, syry a mliečne výrobky, keďže mám problém s ich trávením, na sóju, a vajcia som alergická, mliečne výrobky neviem stráviť, rovnako ako strukoviny. Nerobí mi dobre ani surová zelenina, preto jem iba upravenú - je to mrkva, karfiol, brokolica.
Zaradila som do svojho jedálnička pohánkové vločky, kde si vmiešavam proteín a ovocie.
Strašne ma z nich nadúva, ale čo už. Pridala som užívanie metionínu, biotínu, keratínu a zinku.
Čo by ste mi poradili do stravy? Aký proteín? Ja mám taký, ktorý neobsahuje laktózu ani lepok. Sú vločky zdrojom bielkovín?