icon

Vyšetrenie sluchu a odmietnutie doktorky vydať mi výsledky a predpísať recept

minto3
3. máj 2021

Ahojte,
dnes ma "vytočila" jedna lekárka. Pred 2 týždňami som bol u nej na vyšetrení sluchu. Zhotovovala mi, tzv. audiogram (na vyšetrenie som čakal vyše mesiaca). Minulý týždeň som tam volal, že aký bude ďalší postup. Sestrička ma chcela objednať na august na naslúchadko. Na to som jej odpovedal, že tak dlho čakať nemôžem (dosť zle počujem a obmedzuje ma to v práci). Tak som jej povedal, že si prídem po výsledky. Dnes som si chcel ísť po výsledky na základe predchádzajúcej dohody (kvôli práci sa mi nedalo skôr + som tam už raz medzitým bol, vtedy ich nemala. navyše doktorka robí len 2 dni do týždňa). Lenže doktorka mi ich odmietla dať, že mi ich dá až zajtra potom čo ich preštuduje. Navyše, a to ma najviac naštvalo, mi odmietla predpísať , "dať recept" na naslúchatko (mám už vyhliadnutú firmu čo zaobstaráva a nadstavuje naslúchatka v BA). Vraj si mám zaobstarať iného lekára, čo mi to predpíše. Ona je jediná foniatrička v okrese. Myslím si že je povinná mi naslúchatko predpísať, keď mám jasný problém zo sluchom, čo mi viackrát potvrdila. Je mi jasné, že ona má uzavreté nejaké dohody s určitým dodávateľom naslúchatiek, ale nemienim čakať do augusta.
Prosím Vás, ako mám ďalej postupovať? Doma ma rodičia zhučali, že som si nechal po hlave skákať 😀. A áno viem, som ešte mladý a sprostý a nevedel som si hubu otvoriť 😀.

Sestrička ma chcela m jej ma to v práo výsledky.

minto3
autor
3. máj 2021

@minto3 poslednú vetu si nevšímajte 😀

veveveronka
3. máj 2021

@minto3 to je hrozny pristup, urcite jej povec ze na ňu podas sťažnosť a mozno sa spameta, a ak ani to nepomôže urcite hľadať iného foniatra aj ked v inom okrese,

minto3
autor
3. máj 2021

@veveveronka zajtra jej zase zavolám a poviem jej, že chcem iba ten recept na naslúchadko. Som z toho celého znechutený. Vybavujem to už pomaly pol roka a nič z toho.

janinah
3. máj 2021

Začni inde,pozri si recenzie a začni u iného orl dr,ktorý robí audiometriu aj vybaví sluchový aparát,normáln esi ich obvolaj v okolí a informuj sa ako rýchlo by sa to dalo.Je ich nie málo,nehladaj len vo svojom meste.

alana1
3. máj 2021

aku mas stratu sluchu?

lula313
3. máj 2021

Išla by som k inému ORL lekarovi. Keď spomínaš Ba, tak tu je pani doktorka Horvathova na Tbiliskej, ktorá na audiometriu objednáva pacientov a celkom je aj normalna😊 držím prsty, nech sa ti to podari vyriesit k tvojej spokojnosti a z rodicov si veľkú hlavu nerob, to, že si nechas skakat po hlave je ich výchovou a vinou(miesto podpory tá sundavaju aj teraz😏).

minto3
autor
4. máj 2021

@alana1 mala bybto byť stredná strata sluchu na oboch ušiach. S tým, že pravé je na tom o niečo horšie.

minto3
autor
4. máj 2021

@janinah pozeral som už nejakých. Vyšetrenie už mám, potrebujem len predpísanie naslúchadka, aby mi ho poisťovňa preplatila.

janinah
4. máj 2021

@minto3 a lieky nejaké máš? Či nepomôžu už?

kacena4
4. máj 2021

@minto3 pokial mam info tak pri dospelom cloveku, ktory straca sluch a ako v tvojom pripade mas stredne tazku poruchu sluchu, najprv treba hladat pricinu, zatial ti evidentne spravili len vysetrenie co pocujes a co nepocujes, preto to dr. potrebuje nastudovat a dalej asi bude zistovat preco stracas sluch a ako to zvratit nacuvaci pristroj nie vzdy je riesenie, mozno mas zapal v uchu.... a treba ho liecit inak, ak sa dava nacuvaci pristroj moze to byt cca do 6 mesiacov od diagnostiky straty sluchu, t.j. evidentne sa tam robia aj dalsie vysetrenia kym sa dopracujes k sluchatku