Vyšetrenie u zubára
Dovolím si upozorniť na nové nariadenie ÚVZ, že niektorí lekári v odbore stomatológia a príbuznom odbore môžu (ale nemusia) požadovať okrem potvrdenia o očkovaní aj potvrdenie o negatívnom teste na Covid. Bez testu vás nemusia vyšetriť. Aby sa predišlo nedorozumeniam odbor zdravotníctva samosprávneho kraja ZA zabezpečil pre týchto lekárov Ag testy zadarmo, ktoré majú vykonať svojpomocne v ambulancii.
Ak by vám tvrdili niečo iné, alebo odmietli test spraviť vo vlastnej réžii, môžete sa sťažovať.
Ja som v júni bola u zubára a žiadali AG test. Ak by som ho nemala, urobia mi ho aj oni, ale za 20 eur podľa cenníka! Teraz chodím ku gynekologovi ako tehotná a opäť si musím platiť 9 eur test. Na ten za 5 eur byva dlhý rad, sa mi tam nechce stat. Tak som zvedavá, ako to vlastne je vo vyhláškach. Aj tak to stále menia tí blázni
Tak mne by úplne stačilo keby sa v ambulancii dodržiavali opatrenia a nosil tam personál respirátory. Kvôli takejto návšteve som sa po týždni išla pre istotu otestovať aj keď som očkovaná 🤨. Zvažujem zmenu zubára kvôli tomuto.
@imaf Moj zubar ziada ag test aj od ockovanych 24 hodinovy robi to tak uz dva roky neprestal s tym ani po moznom ockovani
@imaf Je povinnost zubara mat test v ambulancii? Nie
Je povinnost zubara Vas osetrit, ked nemate vykonany test? Nie
Je Vase pravo, tak aj zubarove, ukoncit vzajomnu zmluvu okamzite bez predchadzajuceho upozornenia. Ano
Skuste ist na statnu pohotovost cez vikendy a sviatky. Zubari tam nedisponuju testami a tym padom Vas nemusia osetrit, ak nemate spraveny test.

vdaka za takuto informaciu. vsak malo by to tak byt, ze ked lekar ziada test, tak nech ho aj zabezpeci. vsak to kde sme, aby uz aj k doktorom sa musel dat clovek najskor otestovat.