Vysoká cena kolonoskopie. Je to normálne na Slovensku?
Ahojte, isla som k doktorovi s bolestou brucha. Na kontrole ma poslal na kolonoskopiu ze on musi vediet co sa deje. Absolutne ma sokovalo, ked mi vyratali kolko ma to vyjde. Samotne vysetrenie u doktora, ktory ma len pozrel stalo skoro 100 eur, nenechal ma ho nic sa opytat lebo on pise a mam sa pytat na recepcii akurat cely cas pisal na papier zoznam vysetreni dokopy cca za 800 eur: kolonoskopia, nejake dalsie gastro vysetrenie, sono brucha, predoperacne kvoli anesteze asi, odbery a zhodnotenie vysledkov takmer 700. Odmietla som to zazplatit a pojdem najst ine zariadenie ale povedzte mi, je toto normalne? Pritom ziadna nobl klinika, stara budova, doktor so mnou odmietol rozpravat a takato palka. To na dochodku ked budem behat po doktoroch zbankrotujem? Prepacte ak zniem ako keby som to mala davno vediet ja som sa pred kratkym casom vratila zo zahranicia, kde doplatok za nieco podobne by bol mozno 20 eur.
@anonym_4036d8 jaj, a keď tu bude niekto iný, tak lekári zázračné peniaze pýtať nebudú a byty sa budú rozdávať zadarmo ako kedysi, ze? Omg
@anonym_8f8f26 Podla teba, nech niekto na.ebe aj 1 bilion eur dlhu, tak si predsa v klidku a sak mohlo byt s inym dokonca aj horsie. Lenze nevies dokazat, ze by to bolo s inym horsie, to je len v rovine tvojho fantazirovania a vyhovarania sa, aby si nemusela niest zodpovednost za svoje zle rozhodnutia. Dlh a vysoke dane su na rozdiel od tvojich fantazii tvrda realita.
Moj muz chodi na gastro na Bezrucovu. Mal sice hadicu cez hrdlo, ale ziadne take sumy neplatil. Chodim tam aj zo synom. Vstupne vysetrenie 138€, sono 38€, kazda dalsia kontrola 48€ (alebo teda rocny poplatok), na bezrucke som bola so synom aj na orl, tam som platila 60€ a 50€ dalsie vysetrenia… jedine co mi povedala, ze na MR ma u nich neposle, lebo by sme museli ist ako samoplatci, kedze VsZP robi nejake obstrukcie 🤷♀️
Takze ani na bezrucke take palky neplatime. Nevraviac, ze pristup je absolutne skvely… po nikom kricat nemusim ani po nas nikto nekrici. Cize neviem, ale bezrucka to asi u teba nebude
@anonym_autor tak zrejme išlo o súkromnú kliniku alebo ste bol samoplatca....inak si to neviem vysvetliť.....na zdravotnom poistení dlh nie je? ste zdravotne poistený na Slovensku?
Este raz to napisem (3 krat), volala som prave na oddelenie, ci platby suviseli s tym ze som samoplatca. Odpoved nie, preco, ja ze bola som v zahranici a oni ze to mi neskumame.
@anonym_autor takže je to jasné, boli ste samoplatca takže ano cena pre samoplatcu môže byť taká.....niektoré kliniky majú iné ceny pre samoplatcov ako pre poisťovne, keďže ak preplácajú úkon poisťovni tak je jasné že cena je podstatne nižšia.....ale cenu ke´dže ste boli samoplatca ste si vedeli vopred dohľadať.....prípadne ak máte poistenie v inom štáte, treba žiadať časť o preplatenie od svojej poisťovne.....toto sú drahé vyšetrenia a určite by to ani v zahraničí nestálo 20eur....možno tých 20eur bol len doplatok k tomu čo uhradila poisťovna tam kde ste boli poistený.....
@patrike Velmi pochybujem, ze na Slovensku je nejaka zdravotna klinika, kde sa plati okrem zubarov a centier reprodukcie. Ja chodim aj do sukromnych, napr. endokrinologia, gynekolog a ziadne poplatky za nic nie su. Mozno nejake nadstandart sluzby. Ale pani mala platit za vsetko, ako bez zdravotnej poistovne. Takze musela byt chyba, a brali ju ako samoplatcu.
@anonym_6ada4d kde neplatis? Na akej klinike?
@anonym_6ada4d kde neplatis? Na akej klinike?
@natalka13 Nikde neplatim. Plati sa len u zubarov a v centrach reprodukcie. A este za nejake nadstandardy. Ved som to presne napisala. Sukromnici su uz takmer vsetci a neplati sa.
@patrike Velmi pochybujem, ze na Slovensku je nejaka zdravotna klinika, kde sa plati okrem zubarov a centier reprodukcie. Ja chodim aj do sukromnych, napr. endokrinologia, gynekolog a ziadne poplatky za nic nie su. Mozno nejake nadstandart sluzby. Ale pani mala platit za vsetko, ako bez zdravotnej poistovne. Takze musela byt chyba, a brali ju ako samoplatcu.
@anonym_6ada4d no my platime na bezrucke, taktiez chodime na alergologiu do vitalclinik a poplatok je 180€/rok. Cize neviem kam chodis, ale my platime na kazdej klinike (ale nie take ciastky, ktore uvadza autorka samozrejme)
@anonym_6ada4d no my platime na bezrucke, taktiez chodime na alergologiu do vitalclinik a poplatok je 180€/rok. Cize neviem kam chodis, ale my platime na kazdej klinike (ale nie take ciastky, ktore uvadza autorka samozrejme)
@anonym_1cb4a8 Netusim co je bezrucke. Chodim ku gynekologicke sukromnej- nic neplatim. Chodim k endokrinologovi sukromnemu - nic neplatim, ku vseobecnej lekarke sukromnej - nic neplatim. Ani manzel nikde neplati, a ani za dieta neplatime u lekarov. Jedine za lieky ak treba platime. Platime len u zubara, ale to kazdy. Pani co pisala status pisala, ze este aj za odber krvi platila - cize ako keby bola neplatic poistneho.
@anonym_1cb4a8 Netusim co je bezrucke. Chodim ku gynekologicke sukromnej- nic neplatim. Chodim k endokrinologovi sukromnemu - nic neplatim, ku vseobecnej lekarke sukromnej - nic neplatim. Ani manzel nikde neplati, a ani za dieta neplatime u lekarov. Jedine za lieky ak treba platime. Platime len u zubara, ale to kazdy. Pani co pisala status pisala, ze este aj za odber krvi platila - cize ako keby bola neplatic poistneho.
@anonym_6ada4d Bezrucova (bezrucka) je sukromna klinika. Taktiez vitalclinik. Cize tvoje tvrdenie, ze na sk neexistuje klinika, kde sa plati, hlupost… ja som teraz mala predoperacne interne a tiez som u internistu za tento ukon platila 40€… za operaciu platit nebudem, idem do “statnej” nemocnice. Ak by som tu istu operaciu podstupila na Interklinik, bolo by to cez 2000€ (ide o orl operaciu)… cize ano, na sukromnych klinikach bezne platis
@anonym_6ada4d Bezrucova (bezrucka) je sukromna klinika. Taktiez vitalclinik. Cize tvoje tvrdenie, ze na sk neexistuje klinika, kde sa plati, hlupost… ja som teraz mala predoperacne interne a tiez som u internistu za tento ukon platila 40€… za operaciu platit nebudem, idem do “statnej” nemocnice. Ak by som tu istu operaciu podstupila na Interklinik, bolo by to cez 2000€ (ide o orl operaciu)… cize ano, na sukromnych klinikach bezne platis
@anonym_1cb4a8 Divne, este som nikde neplatila. Ale ja po operaciach nastastie nechodim. Aj porod je zadarmo. Iba za nadstandard izbu som platila. Ale to som pisala, ze za nadstandard sa plati. A este som platila par eur poplatok na pohotovosti, ked som bola inak nikde. Tak potom ok, tak pani co zalozila diskusiu aj ked ma poistenie tak je bezne ze mala platit 800 eur. Ked ty aj 2000 za operaciu. Nie je o com.
@anonym_6ada4d a este mi napadlo, ked mal syn pred 2 rokmi obriezku, boli sme v Mediklinik, poplatok cez 500€. Taktiez medante je sukromna klinika kde platis… a nie je to divne. Su to sukromne kliniky, ktore sice maju zmluvy s poistovnami, ale su sukromnici
A ten porod, u Kocha ani ten nie je uplne zadarmo. A nejde len o operacie. Orl, gastro, alergo, atd. Vsetko riesim cez sukromne kliniky a vsade doplacam a platim
@anonym_6ada4d a este mi napadlo, ked mal syn pred 2 rokmi obriezku, boli sme v Mediklinik, poplatok cez 500€. Taktiez medante je sukromna klinika kde platis… a nie je to divne. Su to sukromne kliniky, ktore sice maju zmluvy s poistovnami, ale su sukromnici
A ten porod, u Kocha ani ten nie je uplne zadarmo. A nejde len o operacie. Orl, gastro, alergo, atd. Vsetko riesim cez sukromne kliniky a vsade doplacam a platim
@anonym_1cb4a8 OK, tak potom preco sa tu tolke divia, ze zakladatelka temy mala platit 800 eur? Ked ako pises je to bezne... My sme nikde zatial neplatili. Jedine u zubara
@anonym_1cb4a8 OK, tak potom preco sa tu tolke divia, ze zakladatelka temy mala platit 800 eur? Ked ako pises je to bezne... My sme nikde zatial neplatili. Jedine u zubara
@anonym_6ada4d lebo 800€ je zas vela… za kolonoskopiu. Ja som reagovala na tvoju poznamku, ze na sk neexistuje klinika, kde sa plati

@kiwi3 aj v nemocniciach sú ambulancie
@rozculena tak neviem, ale v Bratislave má nikdy do nemocničnej ambulancie nevzali. Ze beru len nemocničných pacientov.