Vysoká cena kolonoskopie. Je to normálne na Slovensku?
Ahojte, isla som k doktorovi s bolestou brucha. Na kontrole ma poslal na kolonoskopiu ze on musi vediet co sa deje. Absolutne ma sokovalo, ked mi vyratali kolko ma to vyjde. Samotne vysetrenie u doktora, ktory ma len pozrel stalo skoro 100 eur, nenechal ma ho nic sa opytat lebo on pise a mam sa pytat na recepcii akurat cely cas pisal na papier zoznam vysetreni dokopy cca za 800 eur: kolonoskopia, nejake dalsie gastro vysetrenie, sono brucha, predoperacne kvoli anesteze asi, odbery a zhodnotenie vysledkov takmer 700. Odmietla som to zazplatit a pojdem najst ine zariadenie ale povedzte mi, je toto normalne? Pritom ziadna nobl klinika, stara budova, doktor so mnou odmietol rozpravat a takato palka. To na dochodku ked budem behat po doktoroch zbankrotujem? Prepacte ak zniem ako keby som to mala davno vediet ja som sa pred kratkym casom vratila zo zahranicia, kde doplatok za nieco podobne by bol mozno 20 eur.
Este raz to napisem (3 krat), volala som prave na oddelenie, ci platby suviseli s tym ze som samoplatca. Odpoved nie, preco, ja ze bola som v zahranici a oni ze to mi neskumame.
@anonym_autor nie, tak si to nenapísala, vravím s porozumením. A plať si aj tisicku, neviem, načo tu píses, keď záver mas, a síce, ty mas vzdy pravdu.
@lukbe ja nechapem na co tu ty pises, ked si vymyslis ze sa ti niekto vyhraza. nikto sa ti nevyhraza tak nebud paranoidna. uplne zjavne chces mat len posledne slovo, vymyslis si utok a potom sa chovas jak male dieta. Ja som dospela a nebudem sa tu s handrkovat jak male decko
co si bola na Bezrucovej ? https://kolonoskopia.sk/wp-content/uploads/2026...
treba najprv pozriet cenniky nabuduce
Ak si mala vymenny listok od obvodneho, tak sa objednaj inde, ale teda budes cakat
Este raz to napisem (3 krat), volala som prave na oddelenie, ci platby suviseli s tym ze som samoplatca. Odpoved nie, preco, ja ze bola som v zahranici a oni ze to mi neskumame.
@anonym_autor Ok, bola si v zahranici. Posielala si sama kazdy mesiac peniaze do zdravotnej peniaze? Cez 100 eur je to aktualne.
Autorka, ta kolono mala byt v narkoze, ano? A bola si na sukromnej klinike, pravda? Tak najvacsia cifra bude ta narkoza a veci s nou spojene. Ved pripadne zazdielaj ten rozpis. Ale jeden moj kamos chodieva na kolono niekam do BA, sice si zaplati okolo 1000 eur, ale ma s tym minimum behaciek a najma to ma v narkoze. Neviem, kam chodi, ale tipujem to na to iste miesto. On si to velmi pochvaluje. U statneho lekara platis par desiatok eur, pri oblbovaku/narkoze viac, ale k 1000 eur sa to neblizi.
@anonym_43b594
Aka zbytocna ? v zahranici bez anestezy ani nerobia- vlastna skusenost
@anonym_e12987 bola som na kolono asi 5x a v zime idem znova, je to zbytocna polozka. Platim iba rocne predplatne. Za ukony nie.
píšeš veľmi zmatene. raz že si bola v nesúkromnom zariadení, potom súkromnom, potom že pôjdeš do štátneho ...
@rozculena prepac ale nedam, je to v bratislave ale neviem ci ma este nebudu uhanat v nejakej forme a fakt to nepotrebujem. mam dost zdravotnych problemov aj bez stresov
@anonym_autor nevymyslaj si. Buď si bola u súkromného proktologa alebo klameš.
Máme si dávať pozor na kliniku ktorej názov odmietaš napísať.
Si taká chytrá, že tu do všetkých skáčeš keď sa ťa pytajú na doplňujúce otázky lebo sa vyjadruješ ako úplný hotentot - najprv píšeš, že si bola v súkromnom potom zas že zmluvy majú. Zavolať si tam vedela, že či ťa berú ako samoplatcu ale opýtať sa prečo sú platby čo tebe narátali iné ako tie čo majú v cenníku to sa už opýtať nevieš...
@anonym_autor najprv píšeš, že si bola v zmluvnom zariadení, potom píšeš, že pôjdeš ty do štátneho zariadenia. A popritom nadávaš na slovenské zdravotníctvo. Niečo tu nehrá, nechceš sa ísť vyšetriť tam do zahraničia, kde sa dopláca 20?
@anonym_6d3709 tiež mi to príde celé divné, aj som to chcela napísať a keď sa jej človek pýta, tak nechce ani ako anonym napísať, že o aké zariadenie v BA to ide..nehnevaj sa autorka, ale keď tu niečo začneš, tak dokonči, aby aj iní ľudia do budúcna vedeli (ty sama to píšeš, že keď sa to v budúcnosti stane Vám), že ktorému zariadeniu sa vyvarovať, keď píšeš, že majú zmluvu s poisťovňami..
Pises zmatene, agresivne, odmietas odpovedat na relevantne otazky. Za mna je toto nespolahliva informacia az sa blizi k hoaxu (a ano, chodim do BA na rozne specializovane vysetrenia a teda nikdy sa take nic neplatilo). Na (zatial) 3 stranach sa nenasiel jediny slovak, ktory by o tom pocul, alebo zazil to co Ty. Zvlastne. Kazdopadne, ten prskajuci agresivny styl - ved lepsie Ti bude naozaj v tom zahranici.
@tanyan urcite mam zdravotne poistenie, preboha, nebolo to moje prve vysetrenie tu a ziadny problem nebol a mam to milion krat overene a ani klinika nic nespominala zobrala zdravotnu karticku a nie ked pozriem cennim pre samoplatcov na stranke kliniky tak sumy aj tak s tym nesedia. preboha prestante stale hladat chybu v pacientovi, ze nema poistenie, ze si vymysla, ze co pise nadava zmysel, ze nie je zazmluvnene. zmluva sa tyka poistenia nie statneho zariadenia. Proste takato je situacia, neviem preco pol casu mam vysvetlovat, ci som sa nahodou nepomylila ja. Ked budete v rovnakej situacii tak si spomeniete
@anonym_autor kde to prosim bolo, ja co viem, tak platia pludia za analgosedaciu, ja som tusim cca 70 eur platila s nejakym pitivom, co ma ani neuspalo....ale takato palka, no to akoby si tam mala vela vysetreni, pomaly MRI ci ct aj. Velmi vela sa mi zda.
Necitala som vsetko...ale v pripadoch, ked ides "na vlastnu ziadost" na doplnkove vysetrenie, ktore chces s presvedcenia, lebo sa ti nieco nezda a lekar to nepovazuje za potrebne... potom ano na vysetrenie sa stale dostanes, len ho sama platis... ked mas v zahranici "podobne" veci obehane a vies kde kolko doplacas, to kolko gastro, kolonoskopii a ineho chces este absolvovat? Mozno proste upravit stravu a viac pit, viac sa hybat a brucho da pokoj...
Zas súkromné zariadenie môže mať zmluvu s poisťovňami.
@anonym_autor reaguješ agresívne.
kolonoskopia u Milosrdných v BA 0 Eur, predpoeračné u Milosrdných týždeň pred zákrokom 0 Eur, anestézia 0 Eur. Bude to, že ráno ma "hospitalizujú a po zákroku "prepustia". Čaká ma to 9.7.2026
@tanyan urcite mam zdravotne poistenie, preboha, nebolo to moje prve vysetrenie tu a ziadny problem nebol a mam to milion krat overene a ani klinika nic nespominala zobrala zdravotnu karticku a nie ked pozriem cennim pre samoplatcov na stranke kliniky tak sumy aj tak s tym nesedia. preboha prestante stale hladat chybu v pacientovi, ze nema poistenie, ze si vymysla, ze co pise nadava zmysel, ze nie je zazmluvnene. zmluva sa tyka poistenia nie statneho zariadenia. Proste takato je situacia, neviem preco pol casu mam vysvetlovat, ci som sa nahodou nepomylila ja. Ked budete v rovnakej situacii tak si spomeniete
@anonym_autor pozri ked nedas nazov zariadenia kde si vieme pozriet cennik a len sa tu ohanas nejakym papierikom ktory ty mas tak asi tu nic nevyriesis. Ved ti pisu ze bezne je to zadarmo, max nejaky doplatok.ak chces nadstandard. .To ze ty si vbehla k Assiduo alebo Doctor Pro a pod. neznamena ze kazdy slovak zaplati za kolono 800evri
Nie, bežne sa toľko neplatí. Ja som bola nedávno na gastroskopii, doktor ma vopred upozornil, že im to už neprepláca poisťovňa a budem platiť 100€. Za kolonoskopiu u toho istého lekára platil otec pár desiatok eur. Určite nie je bežné ani normálne toľko platiť. Baby sa ťa spýtali relevantné otázky, ak chceš radu tak odpovedaj a odpovedaj kľudne.
Bola som v zmluvnom zariadeni, pytala ssom sa na to. Maju zmluvu so vsetkymi poistovnami.
@anonym_autor daj sem meno a názov kde si bola. Lebo u zmluvného asi ťažko
Mam rozpis za sluzby co mi ten doktor spisal a cennik co som mala zaplatit za to ano. Ako vravim nepojdem to cez nich to riesit/platit. Ked som videla tu palku tak som sa otocila aj ked na mna tlacili na styl ze musite to hned po vysetreni zaplatit tu mate terminal a platte, aj ked vysetrenie je za 3,5 mesiaca. Tipujem, ze to je tiez taktika, ze keby to mate zaplatit tesne pred vyseternim nikto tam nepride.
@anonym_autor Napisala si: "aj ked na mna tlacili na styl ze musite to hned po vysetreni zaplatit tu mate terminal a platte, aj ked vysetrenie je za 3,5 mesiaca.". Prosim ta vsak to nema ani hlavu ani pätu 🙈 tak ked vysetrenie je az za 3,5 mesiaca, to ti daval akoze terminal na platbu uz teraz dopredu, pricom povedal platba ma byt az po vysetreni? Neexistuje platit 800€ za kolono pokial mas platene zdravotne poistenie na Slovensku. A pokial nedas ten rozpis za co tych 800€ ma byt a nazov zariadenia, tak tento tvoj prispevok je uplne zbytocny , pretoze ak si maju davat ludia pozor tak na ktore zariadenie ked ho nechces oznacit? Nikde sa neplati takato palka a rada do buducna, predtym ako ti zacnu akekolvek vysetrenie robit tak sa spytaj co sa za to plati. Su polikliniky kde platis este pred vysetrenim na recepcii nejaky poplatok (napr.60€) ale potom uz nic. Zubari nezmluvni su samostatna kategoria, to by som sem ani nemiesala ale plati to, ze predtym ako zacne riesit nieco so zubom tak sa spytam, kolko to asi bude a ked nesuhlaism, nenecham sa osetrit a idem hladat inde.
Nech je kludne za kazde osetrenie u lekara poplatok 1000 eur. Mozno to ludi vyzenie ist na referendum a k volbam. A ak na to maju, nech platia. Smeraci si posuchaju rucicky, vladnut tak tupemu narodu, co si necha vsetko. Vraj slusna zivotna uroven, ale na uver, kazdy zadlzeny po usi na 20-30 rokov dopredu na hypoteke.
@anonym_4036d8 jaj, a keď tu bude niekto iný, tak lekári zázračné peniaze pýtať nebudú a byty sa budú rozdávať zadarmo ako kedysi, ze? Omg
@rozculena prepac ale nedam, je to v bratislave ale neviem ci ma este nebudu uhanat v nejakej forme a fakt to nepotrebujem. mam dost zdravotnych problemov aj bez stresov
@anonym_autor tak potom tu neklam
@anonym_4036d8 jaj, a keď tu bude niekto iný, tak lekári zázračné peniaze pýtať nebudú a byty sa budú rozdávať zadarmo ako kedysi, ze? Omg
@anonym_8f8f26 Podla tohto myslenia si mohli nemci kludne nechat Hitlera, ved aj iny by robil urcite to iste. Jaj Ady sa ale zastrelil, ked videl ten ucet za plyn.
Ja v BA pre 2 mesiacmi som bola na kolono a platila som len nejaký poplatok 40 eur.
1. Žiadni statni lekári už neexustuju, všetci sú súkromní. 2. Ľudia mimo ba sa čudujú, lebo neplatia nič, v ba sú riadne palky za všetko. Ja som už pred 5 rokmi mala platiť za celkovú narkozu cca 200 eur. 3. Autorka by fakt mohla napísať, kto to bol. Tipujem taky doktor pro.
1. Žiadni statni lekári už neexustuju, všetci sú súkromní. 2. Ľudia mimo ba sa čudujú, lebo neplatia nič, v ba sú riadne palky za všetko. Ja som už pred 5 rokmi mala platiť za celkovú narkozu cca 200 eur. 3. Autorka by fakt mohla napísať, kto to bol. Tipujem taky doktor pro.
@kiwi3 štátni lekári sú v nemocniciach
@anonym_autor normálny pacient za nič z toho neplatí-prave tento týždeň sme to riešili a platili sme presne 0€
@anonym_autor normálny pacient za nič z toho neplatí-prave tento týždeň sme to riešili a platili sme presne 0€
@anonym_5b4cb5 to platí mimo ba

@lukbe jedine s tebou, slovo vyhrazka je cez ciaru ked niekto napise len, ze v buducnosti nemusis natrafit na zrovna lacneho doktora
@anonym_autor nie, tak si to nenapísala, vravím s porozumením. A plať si aj tisicku, neviem, načo tu píses, keď záver mas, a síce, ty mas vzdy pravdu.