icon

Vysoká cena kolonoskopie. Je to normálne na Slovensku?

Dnes o 10:16

Ahojte, isla som k doktorovi s bolestou brucha. Na kontrole ma poslal na kolonoskopiu ze on musi vediet co sa deje. Absolutne ma sokovalo, ked mi vyratali kolko ma to vyjde. Samotne vysetrenie u doktora, ktory ma len pozrel stalo skoro 100 eur, nenechal ma ho nic sa opytat lebo on pise a mam sa pytat na recepcii akurat cely cas pisal na papier zoznam vysetreni dokopy cca za 800 eur: kolonoskopia, nejake dalsie gastro vysetrenie, sono brucha, predoperacne kvoli anesteze asi, odbery a zhodnotenie vysledkov takmer 700. Odmietla som to zazplatit a pojdem najst ine zariadenie ale povedzte mi, je toto normalne? Pritom ziadna nobl klinika, stara budova, doktor so mnou odmietol rozpravat a takato palka. To na dochodku ked budem behat po doktoroch zbankrotujem? Prepacte ak zniem ako keby som to mala davno vediet ja som sa pred kratkym casom vratila zo zahranicia, kde doplatok za nieco podobne by bol mozno 20 eur.

Strana
z4
tanyan
Dnes o 10:20

Ktoré zariadenie? Ktorý lekár? V štátnych / zazmluvnených zariadeniach sa pripláca len za nadštandardné služby k popísaným úkonom (narkóza a pod.).

rozculena
Dnes o 10:21

bola si v nezmluvnom zariadení,u zmluvného sa neplatí

autor
Dnes o 10:22

Bola som v zmluvnom zariadeni, pytala ssom sa na to. Maju zmluvu so vsetkymi poistovnami.

viera
Dnes o 10:24

@anonym_autor Kde v zahranici bol popolatok 20eur?Nech tam idem🙂...Lebo co tu zebru za zuby(napr.) a podobne...Normalne do placu.....Ale niekde v zahranici je to aj drahsie ako u nas...Osobne by som tiez odmietla toto zaplatit a hladala by som ine zariadenie..Urcite najdes spravne len treba hladat....

rozculena
Dnes o 10:24
@anonym_autor

Bola som v zmluvnom zariadeni, pytala ssom sa na to. Maju zmluvu so vsetkymi poistovnami.

@anonym_autor tak sa pýtaj v poisťovni,toto som ešte nepočula,že sa platia také pálky.

rozculena
Dnes o 10:25
@viera

@anonym_autor Kde v zahranici bol popolatok 20eur?Nech tam idem🙂...Lebo co tu zebru za zuby(napr.) a podobne...Normalne do placu.....Ale niekde v zahranici je to aj drahsie ako u nas...Osobne by som tiez odmietla toto zaplatit a hladala by som ine zariadenie..Urcite najdes spravne len treba hladat....

@viera nemiešaj sem zubára

viera
Dnes o 10:27
@rozculena

@viera nemiešaj sem zubára

@rozculena ja som dala (napr.)....znamena ze *napriklad*....

januska12323
Dnes o 10:27

Bola si v súkromnom zariadení, tam sa platí za všetko bez ohľadu na to či majú zmluvy s poisťovňou.

autor
Dnes o 10:28

Mam rozpis za sluzby co mi ten doktor spisal a cennik co som mala zaplatit za to ano. Ako vravim nepojdem to cez nich to riesit/platit. Ked som videla tu palku tak som sa otocila aj ked na mna tlacili na styl ze musite to hned po vysetreni zaplatit tu mate terminal a platte, aj ked vysetrenie je za 3,5 mesiaca. Tipujem, ze to je tiez taktika, ze keby to mate zaplatit tesne pred vyseternim nikto tam nepride.

rozculena
@viera

@rozculena ja som dala (napr.)....znamena ze *napriklad*....

@viera ale tu nejde o zubára,všetci vieme,aké pálky sa tam platia.

rozculena
@anonym_autor

Mam rozpis za sluzby co mi ten doktor spisal a cennik co som mala zaplatit za to ano. Ako vravim nepojdem to cez nich to riesit/platit. Ked som videla tu palku tak som sa otocila aj ked na mna tlacili na styl ze musite to hned po vysetreni zaplatit tu mate terminal a platte, aj ked vysetrenie je za 3,5 mesiaca. Tipujem, ze to je tiez taktika, ze keby to mate zaplatit tesne pred vyseternim nikto tam nepride.

@anonym_autor daj sem názov toho zariadenia

autor
Autor odpoveď zmazal
zuzacka16
Dnes o 10:29
@anonym_autor

@anonym_autor niečo mi tu na tom nehrá, píšeš že vyšetrenie až za 3,5 mesiaca a mala si už dopredu platiť 800e? daj názov zariadenia alebo doktora..

anonym_786c7f
Dnes o 10:30

Neviem, ci je kolono az o tolko ina, gastro aj s injekciou stalo par rokov dozadu cca 20 eur... v sukromnom... v BA

anonym_4036d8

Bol som 2 tyzdne v nemocnici, 5 rokov dozadu v ramci toho aj na kolono, nic sa neplatilo. Bol som aj v rakuskej nemocnici na operacii, nic sa neplatilo. Chod do statnej nemocnice. Pripadne, ak sa po novom plati (uz davno vo ficolande nie je skolstvo a zdravotnictvo "bezplatne", podakuj ficozlodejom. Vysoke skandinavske dane a balkanske sluzby (minimalna uroven sluzieb a zaplat si). Ale ked to ludom nevadi, ako ich stat okrada, nech platia, kym sa z toho platenia nezoseru. Az ked ludia zacnu pred nemocnicami s prepacenim dochnut, lebo nebudu mat na doktora, mozno sa im uraci sa zaujimat, ako a kto v tomto state (ne)hospodari.

autor
@rozculena

@anonym_autor daj sem názov toho zariadenia

@rozculena prepac ale nedam, je to v bratislave ale neviem ci ma este nebudu uhanat v nejakej forme a fakt to nepotrebujem. mam dost zdravotnych problemov aj bez stresov

autor
Dnes o 10:32
@zuzacka16

@anonym_autor niečo mi tu na tom nehrá, píšeš že vyšetrenie až za 3,5 mesiaca a mala si už dopredu platiť 800e? daj názov zariadenia alebo doktora..

@zuzacka16 aj ja som si myslela, ze sranduju, ze preco mam platit okamzite ale proste oni ta neobjednaju a ked ti doktor da zoznam papierov jasne povie chodte sa k sestricke hned objednat. A tam uz stoji s terminalom. Ako posledne co poterbujem je klamat o tom, ja som sa sem prisla skor postazovat, a mozno preto ze po navrate zo zahranicia to nepoznam moc tak som sa tam ocitla ale uz to obijdem z dialky.

simsalabim
Dnes o 10:32

@anonym_autor ja som platila iba za analgosedaciu pri kolono. Na hadicke nic. Platila som za dychovy test na Sibo, ale iba 20?€. V BA.

anonym_4036d8
Dnes o 10:34

Nech je kludne za kazde osetrenie u lekara poplatok 1000 eur. Mozno to ludi vyzenie ist na referendum a k volbam. A ak na to maju, nech platia. Smeraci si posuchaju rucicky, vladnut tak tupemu narodu, co si necha vsetko. Vraj slusna zivotna uroven, ale na uver, kazdy zadlzeny po usi na 20-30 rokov dopredu na hypoteke.

modrymotyl8
Dnes o 10:36

@anonym_autor V novej nemocnici v Košiciach robia kolonoskopiu zadarmo v celkovej anestezii.

autor
Dnes o 10:41

To naozaj na Slovensku treba na kazdeho hulakat, ze halo doktor pytam sa Vas nieco zaplatila som 100 eur za vysetrenie a vy mi len odvrknete, ze musite pisat. Akurat poda zoznam vysetrenie na ktorych sa poliklinika pekne namasti a takmer urcite som si ista, ze to ani nie je v sulade so zakonom, nutit taketo palky okamzite platit, lebo pacient pride urgentne, ze ho boli brucho. To naozaj vsade treba ist s nastavenim, ze vas niekto odrbe a spravat sa jak hulvat a len vtedy clovek dostane respekt? Normalne som nahnevana.

anonym_4036d8
Dnes o 10:42

Tu idu tvoje odvody a ty si musis aj tak platit.
Presovska nemocnica pre sfusovanu skorumpovanu vystavbu sa musi zburat, kto to asi zaplati? Taki ako ty ...

tanyan
Dnes o 10:43

Len pre istotu... Keď si sa vrátila zo zahraničia, máš na Slovensku v zdravotnej poisťovni všetko OK? Tie sumy sú ako pre samoplatcu.

anonym_4ffbc2
Dnes o 10:45

@anonym_autor Nie za kolonoskopiu sa takého pálky neplatia. Príde mi to ako sumy za samoplatcu.
Nebude to náhodou tým, že ešte nemáš v poriadku zdravotné poistenie po návrate zo zahraničia?

januska12323
Dnes o 10:48
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor no asi nerozumieš, súkromík si môže vypýtať koľko chce a ty sa dobrovoľne rozhodneš či s tým súhlasíš.

anonym_3421cf
Dnes o 10:52

a preco si nedas tie vysetrenia spravit v zahranici kde si platila odvody a pises ze tam to stoji 20€ ?

zuzanaete
Dnes o 10:52

Bud ta ratali ako samoplatcu alebo si vychytila tu jedinu kliniku pre vrchnych 10tis. Toto nie bezne cena, ktoru nechame u lekarov.

beataxxx
Dnes o 10:57

Bezrucka?

anonym_6d3709
Dnes o 10:58
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor najprv píšeš, že si bola v zmluvnom zariadení, potom píšeš, že pôjdeš ty do štátneho zariadenia. A popritom nadávaš na slovenské zdravotníctvo. Niečo tu nehrá, nechceš sa ísť vyšetriť tam do zahraničia, kde sa dopláca 20?

anonym_ee17a7
Dnes o 11:00

Tomuto neverím.

Strana
z4