icon

Vysoké doplatky za lieky a ich vplyv na rozpočet

2. mar 2026

Ahojte, dnes som si bola v lekárni vybrať lieky na štítnu žľazu. Chodím raz za pol roka, tak mi lekárka predpísala 6 balení. Doplatok za jeden liek je 11,50 eur. K tomu som mala jeden Omarit, doplatok 7 eur. Dohromady 76 eur. To vážne?

Pred mesiacom mi lekár nasadil eradikačnú liečbu na helicobactera. Antibiotika, Entizol, Bizmut, Emmanera, Probio - 45 eur.

Ja už neviem, strašne veľké sú tie doplatky.
Ak by som bola žena na rodičáku, s dvomi deťmi, tak si to vlastne ani nebudem vedieť dovoliť.
Ako k tomu dôjdu invalidy s ID okolo 300 eur, alebo dôchodcovia?

Strana
z3
anonym_434763
3. mar 2026

Tiež mam autoimunitne ochorenia Hashimoto, intoleranciu na laktozu, HIT , prenašam geneticku chorobu...neberiem nič mám 43 rokov....😀

autor
3. mar 2026
@anonym_434763

@anonym_autor Jež veľa spracovanych potravín, čo sú aj lieky. Z vlastnej skúsenosti viem, že veľa vlakniny a všetkeho zdraveho mi podraždilo travenie, žlník, pankreas, mala som ekzém... posliela ma na gastro, operacie kadečo hovorím si že tak toto nie. Raz mi jedna lekarka vynadala ked som chcela predpisať železo, že sa uklada v obličkach na srdci a všade, že mam zmeniť životný štýľ a tiež nepijem, nefajčim, bola som posadnuta samou seba, cvičenim, doplnkami ....Skús obmedziť tie vitaminove doplnky zaçni cvičiť inak...pozri Pavlinu Bulguri...ja som sa dala do pororiadku ovesnou kašou 20 min varenou len vo vode a ešte tepla s bananom je viac mňan a má iečivé účinky ani lagosu Ti netreba....Skús v živote spomaliť a obratiť sa na prírodu....

@anonym_434763 ešte raz, ja mám autoimunitné ochorenie žalúdka, mne sa živiny nevstrebávajú zo stravy, a obmedzene aj z liekov/doplnkov. Ak by som nebrala doplnky napr. železo, skončím na infúziách v nemocnici. Ak beriem železo, darí sa mi ho držať niekde na spodnej úrovni 120-130. A to mám veľmi silnú a dlhú menštruáciu, vtedy teda stratím viac a počas MS beriem vyššie dávky. Ak by som nebrala draslík, tak mám veľmi silné extrasystoly a arytmie. S draslíkom 300 mg denne ho držíme v re. rámci (3,8-5,5). Mám ho 4, s užívaním denne.

rozculena
3. mar 2026
@anonym_autor

@rozculena veď ja nehovorím, že to kupujem každý mesiac. Tento mesiac je to nad 200 eur.

@anonym_autor tak sa rozhodni,či platíš každý mesiac 200 eúr,alebo nie....

"mesačne to je cez 200 eur"

ja tiež jeden mesiac zaplatím nehoráznu sumu,ale potom kupujem až o 3,4 mesiace..

rozculena
3. mar 2026
@anonym_653b73

@rozculena tirosint je 30tbl balenie

@anonym_653b73 ale pozri si ostatné lieky a vitamíny

anonym_5a773e
3. mar 2026

Neverim, ze by toto robila obcanom socialna vlada.

anonym_e502b3
3. mar 2026

Nuž pred dúchodom máme najlepšie sa odstreliť :D čo čakáš za radu? :D

anonym_434763
3. mar 2026

A o alternatívnej medicíne si neuvažovala? Ale tam treba najskôr riešiť očkovanie na kovid lebo to bráni v uzdravovaní.

anonym_066c90
Včera o 16:07

@anonym_autor ide o výdavok na pol roka, nie za mesiac.

Strana
z3