Vysoké poplatky za ošetrenie a v lekárňach
Ahojko,dnes sme boli po dlhšej dobe u lekárky lebo sme všetci strašne chorý,každé vyšetrenie crp 3€, v lekárni 50€,až mi ostalo zlé neviem si predstaviť keby sme nemali troška peniazkou od Ježiška( babina+ dedko vianočné)z čoho by sme to zaplatili🤔
A ty čo naozaj nemajú to šťastie mať dobrého ježiška si nemôžu dovoliť byt ani chorý.😥
To je niečo v dnešnej dobe,nikoho nezaujíma že keď človek vyzdravieť musí aj naďalej jesť,piť a platiť poplatky.
Dúfam že rýchlo vyzdravieme a že nás choroby budú čo najdlhšie obchádzať 😉.
*s oblubou
@mijo53 sorry ale podobne ako @dai platim dost velke odvody, vlastne maximalne a tiez chodim do private centier, cize platim si vsetko sama, cize platim aj tych co takmer nic neprispievaju ale pindaju na vsetko, na system...
Co sa tyka hladovych dolin, nikto nie je tam vaznom a kazdy ma prevziat zodpovednost sam za seba... vacsinou tam ostali len neschopni a darebni ludia, mudri ludia co nechcu zivorit, uz davno odisli..
Zasnem ze este ludia ocakavaju ze zodpovednost za ich zivot ma stat
@zlotazla Tri tyzdne do zadu som v GB kupovala strepsils pastilky, balenie 36ks stalo v prepocte 4,5€. A vcera som ich kupovala na Slovensku, 24ks a cena 5,7€. V UK maju na lieky 0% dph, u nas je 10%. Ale aj ked si pripocitam tych 10% k uk cene stale to vychadza u nich vyhodnejsie. Betakaroten od pharmanord v GB 150tbl 13€, u nas 90 tbl 16€. Ten isty vyrobca, to iste zlozenie. Chondroitin, glukosamin u nas 30€/ 90 tbl. To iste zlozenie, v GB 16€/120tbl. atd..
Z Irska skusenost nemam, mozno zalezi od toho co kupujes, napr. sumive magnezium ci celaskon u nas bude urcite lacnejsi. Na druhej strane, ak chces naozaj kvalitne vstrebatelne magnezium tak ho na SK ani nezozenies.
@mima4 moje odvody tiež dosť naplnili štátnu pokladnicu a Bohu vďaka na PN som bola asi 2x, a čo sa týka hladových dolín, treba dať návrh vláde, aby zrovnala všetky hladové doliny zo zemou, polovicu obyvateľstva presťahovala do Bratislavy a druhú do zahraničia. Jasné, že chyba je v systéme, keď Rakúsko urobí sociálne byty aj pre Slovákov, prečo to aspoň z časti nedokáže sociálny systém Slovenska, lebo je zle nastavený, diaľnice sa robia roky, nabalia sa a potom odídu do Ameriky /viď jeden minister za to zodpovedný/, ty máš deti? zo statusu nevidieť, tí čo majú deti zachraňujú národ, lebo inák vyhynieme
@mijo53 pozri ako uvazujes - aby vlada?
Preco vlada? Co ma s tym vlada? Preco opat stat ma starat sa do ludi? Ved to je zodpovednost kazdeho za seba.
Chces odist? Mat lepsie moznosti a sance? Tak odides?
Nechces, ostavas, riesis svoj zivot tam ale nevinis za to nikoho, ziadny stat ci system.
Uvedom si, si slobodna bytost a sloboda prinasa aj zodpovednost.
A zas vzdy v spolocnosti musia byt aj lenivi a neschoni ludia ale ti ludia bynemali byt plateni z mojich penazi
@timea7 s tymi detickami a alergiami... Neraz som niesla malu do skolky po chorobe / samozrejme ocr a sefka na nervy/ a v satni ma cakalo decko so zelenym soplom. A na tom vsetkom ma najviac "nasieralo" to, ze mama na materskej s druhym. Utreli mu soplik a sup do triedy. A my sme riesili o par dni ocr znova. Ak ma dieta sopel, nema co v skolke hladat.
@mima4 vieš prečo vláda, lebo pred rokom 1989 neboli hladové doliny, nie som zástancom starého režimu ale v celej republike bol vybudovaný priemysel tak, aby skoro nikto nemusel odchádzať do Bratislavy alebo do zahraničia, každý mal prácu blízko svojho bydliska a dnes Slovensko = Bratislava. Kto má vytvoriť podmienky na prácu, štát, svojou politikou, to je jedno, či budú štátne podniky, sociálne, súkromné, všetci majú mať vytvorené podmienky, aby mohli podnikať a zamestnávať ľudí. Za aké peniaze si študovala? anglické, americké, to je iné, ostaň tam, ak za moje dane a odvody, mala by si rozum uplatňovať tu, ale mnohí odídu a tu prídu využívať zdravotníctvo, tu sú lacnejšie zuby, operácie apod. A ty neschopní, ak im nebolo zhora dané, za čie dane majú žiť, vieš mi povedať? Koľko je postihnutých, rozumovo slabších, keby sa ako snažili, vždy budú menej schopní ako tí, čo dostali do daru viac rozumu a leniví zleniveli aj tým, že sa veľa krát nemajú kde zamestnať a možno nemajú na to, aby odišli tam kde si ty a čo sú odsúdení skapať? Sú aj takí ozaj, čo sa im nechce aj keby mohli
@mijo53 vidis to velmi cierno bielo... ja som pisala ze som z takej hladovej doliny a komunizmus som este zazila - moja naj kamoska bola z naozaj chudobnej rodiny - jej obaja rodicia boli starsi dochodcovia - pamaetam si ako sa hambila nas vodit domov lebo zili v malinkatom bytiku s takymi miniokienkami - nenahovaraj si ze si boli vsetci rovni - mala som aj spoluziacky naozaj bohate - dedicky papalasov... a na dedinach si videla kto je s druzstvom zadobre a kto nie - obrovske rozdiely...
mima pracuje na slovensku, ja tiez... cize neodchadzame... vela ludi tu stale zostava a nezabara zle... Ked sme sa my 2 rozpravali o zdravotnictve a odvodoch - presne o tych ludoch ktorych spomynas som pisala - okrem tazko chorych treba solidarny system kvoli postihnutym....
prepac, ale pojem rozumovo slabsi nepoznam - moze byt ze nedostal od boha tolko ako ostatni ale usilovnostou moze byt stale sikovny remeselnik, insitny umelec cokolvek - nikto predsa neposiela vsetkych ludi studovat na VS...
lenivy zleniveli - prepac, pre toto nemam ani zamak pochopenia, ani pre tvoje hladove doliny - dlhodobo prieskumy o europe hovoria ze slovensko je na chvoste v schopnosti presuvat sa za pracou - preco? lebo sa vzdy najde vyhovorka preco to neide...
ako by si si predstavovala funkcny stat? teraz sa nepytam na to rozkradanie... jasne, to treba odstanit ale zacat treba od spodku rovnako ako zhora... v tom je namocena cela republika... ale inak ako? kto ma ten stat zivit aby on mohol zivit tych chudakov co zleniveli alebo nemozu predat dom a nemozu sa tym padom odstahovat za pracou, ci by im tam nemal kto strazit deti ked budu mat a mnohe vazne ine dovody?
@mima4 no...uprimne....dost zovseobecnujes a nie som u teba zvyknuta na take vyjadrenia
napisat,ze kto je chudbny,je to LEN a LEN jeho rozhodnutie....a jeho lenivost a neschopnost....silne slova,zvaz ich
nevravim,ze je lahsie nadavat na vsetko a najma "system"...a nic nerobit...su vselijaki ludia
ale
zivot prinasa kadeco a aj kadeco sa stava zo dna na den
este to,ze nam sa dari, nemusi znamenat,ze my sme sikovni a ti ostatni su .....hm..ti ,ini
zazila som velke pady ludi zo dna na den...a preto ja si uz nedovolim podobne vyjadrenia
@terezka1947 lenze ta snazivost sa este viac prejavi pri tych neuspechoch - clovek snazivy nezacne mrncat a nadavat, ale hlada riesenia... pady k zivotu patria - treba sa z nich poucit a ist dalej - v tomje ich najvaecsi vyznam...
@dai suhlasim s tebou,uplne
ale neda sa zovseobecnovat...a nie je pad ako pad...z niektorych sa vyhrabava tazko
mna len niektore prispevky zaskocili
pretoze mamicku,kt.nepozname hned poriesime ako neschopacku,lebo,lebo,lebo....ale do zivoat jej nevidime
a ze si vyliala srdce?no asi ju momentalne nieco nastartovalo k tomu,co napisala
staci choroba,uraz aaaaa cele nase snazenie sa minimalne zastavi...a je problem,je jedno kolko rokov mame a kolko deti mame...a je jedno,kde sme...s pozickami,nastartovanym zivotom...co dalej?
a prave na toto som narazala,netreba hned ludi osacovat,ked ich nepozname a nam sa momentalne dari=nemusi vzdy
jasne,vzdy sa niekto bude prizivovat,to sa nezmeni...ani my to nezmenime
Vcera som citala jeden clanok ked sa clovek vecne stazuje na nieco nici si tym mozog a zdravie.uz to robi automaticky aj ked nechce treba mysliet pozitivne a hned sa clovek citi lepsie a aj take pozitivne veci si pritahuje do zivota.
@terezka1947 ja nehovorim o chorych ludoch, ale o zdravych jedincoch, ktorym melie jedine huba
@terezka1947
@mijo53 kocky, som z hladovej doliny, zazila som velku biedu ale Boh ma viedol vzdy k zmene, k aktivite, k novym vyzvam. Ako pise @dai pady prichadzaju a aj pridu, ale kvakanie mi nepomoze, ani mrncanie, stazovanie sa, treba vstat a prevziat zodpovednost za svoj zivot
@mima4 to je ok...jasne,treba vstat...ale mozno prave ta zena,kt.tu napisala je vo faze vstavania,nevieme,ci je darmozrac,ci ten,co sa snazi ist dalej...len preto ma niektore prispevky iritovali
niekedy si myslim,ze mozme byt citlivejsi=aj v hovoreni pravdy a prehovarani do duse
veseleho Silvestra Ti zelam, stastny a pozehnany novy rok...
@terezka1947 aj tebe pozehnany rok 2017
Ja len tolko, ak si niekto mysli, ze kopanim povzbudi cloveka, ktoremu sa nedari, tak je na omyle. Ak sa niekto potrebuje vyzalovat, nechajme ho dostat to zle zo seba prec...

Ono 50€ v lekarni nie je problem dat za lieky ak sa aspon trosku nerozumies problematike a nevies rozlisit co ti pomoze a co bude na prd, kedze vela doktrov s oblubov napise k min. dvom receptom este styri doplnky, co si urcite musis kupit, lebo bez nich asi umres. Moja babka hovori "chripka s doktorom 7 dni, bez doktora tyzden" ale my chceme vsetko rychlo, najlepsie hned, tak sa pchame kilami zbytocnych liekov. Niekto tu v diskusii spominal, ze normalna matka vie, kedy ma dat kvapky do nosa, ake lieky a pod., ale ked tak okolo seba pozeram, v tejto oblasti su vedomosti matiek vacsinou obmedzene na reklamy.
A samozrejme verime vo vsemohucnost antibiotik. Nedavno som zachytila reportaz v Tv novinach z BA pohotovosti, kde sa jedna mamicka rozhorcovala "ze cakaju niekolko hodin, dcera ma 39 a potrebuje atb". Rozum sa mi zastavuje. Vela mamiciek ani nevie ako dietatu zrazit horucku, ale ma presne nastudovane, ake lieky by malo dostat. U nas je celkovo spotreba atb velmi vysoka, vyssia ako priemer v EU. Zanevierame na rokmi osvedcene recepty starych mam a zanedbavame prevenciu. Lenze prevenciu si mnohe vysvetluju po svojom. Umiestnit dieta do sterilneho prostredia, nezabudnut na dezinfekcne mydlo a dezinfikovat vsetko od podlah cez hracky az po jedlo, v +10 ho obliect ako keby mrzlo, vonku mu nedovolit ani rychlejsie sa pohnut lebo sa zadycha, toto nechytaj, tamtoho sa nedotykaj, to je spinave, hento je fuj. Ak sa nieco nahodou neustriehne rychlo utret dezinfekcnym obruskom. A ked matke dr. povie matke, ze dieta potrebuje prist do kontaktu aj so spinou, vytiahne na nu vsetky choroby z google, ktore na neho cihaju. Tot realny pripad z imunologickej ambulancie.