icon

Vysoké poplatky za ošetrenie a v lekárňach

kikusa76
30. dec 2016

Ahojko,dnes sme boli po dlhšej dobe u lekárky lebo sme všetci strašne chorý,každé vyšetrenie crp 3€, v lekárni 50€,až mi ostalo zlé neviem si predstaviť keby sme nemali troška peniazkou od Ježiška( babina+ dedko vianočné)z čoho by sme to zaplatili🤔
A ty čo naozaj nemajú to šťastie mať dobrého ježiška si nemôžu dovoliť byt ani chorý.😥
To je niečo v dnešnej dobe,nikoho nezaujíma že keď človek vyzdravieť musí aj naďalej jesť,piť a platiť poplatky.
Dúfam že rýchlo vyzdravieme a že nás choroby budú čo najdlhšie obchádzať 😉.

Strana
z6
mima4
30. dec 2016

@kikusa76 prepac ale kto to ma zaplatit ak nie ty? Ja?
Nic nie je zadarmo. Ak ludia si kupia iphone za 800 eur, co dne ma kazdy treti clovek v SR, o co menej je nase zdravie? Poistenie iba z casti ti uhradza naklady, to znamena ze za navstevu lekara nedas 100 eur a mame princip solidarity a teda prispevame aj na lekarske veci pre chudobnych ludi v SR

moni244
30. dec 2016

Tak je to blbe, ze nemate rezervu a uz na konci mesiaca nemate peniaze ani na to zakladne, ako su lieky

tanecnica82
30. dec 2016

@kikusa76 crp som nikdy neplatila, zas nasa pani doktorka najprv necha doma preliecit vitaminmi 2 dni a az potom nasadi lieky. Samozrejme ak dieta nema vysoku horucku.Ani v lekarni som neplatila nikdy 50e .ATB sa nedoplaca az tak vela, ale ak clovek dokupi vitaminy a ine hluposti tak to ano. Netreba podlahnut konzumu a kupovat lieky, ktore nam netreba

stardust
30. dec 2016

preboha, za co ste platili tak vela penazi v lekarni? Za ozajstne lieky alebo nejake hovadiny typu homeopatika?

timea7
30. dec 2016

@kikusa76 pozri, CRP pred pár rokmi nebolo a žili sme, vyskúšali sme babské recepty a ak nezabrali, tak sa až potom šlo k lekárovi, ak máte antibiotiká, OK, ibaže sme štátom s enormnou spotrebou antibiotík....ak nie, na každý liek existuje aj lacnejšia alternatíva. Neviem, aké zdravotné problémy máte, predpokladám, že nejaký vírus, chrípka, želám skoré uzdravenie a buď rada, že si nechala v lekárni len to, čo si písala, že nemusíš dávať po celý život na zdravotné pomôcky a lieky, ktoré ti pomáhajú existovať. Viem, že to naštve, keď si poistenie platíš, ale nič s tým nenarobíš, iba ozaj využívať alternatívne spôsoby liečby a otužovať sa celá rodina.

tanecnica82
30. dec 2016

zabudla som este dodat, že veci typu celaskon, kvapky do nosa a paralen dokupujem priebezne, lebo ak na cloveka nieco lezie je dobre to mat po ruke.

marse
30. dec 2016

50€?? zaco? ani lieky na predpis pre vsetkých nemozu tolko stat... to jedine , že ste narazili na sikovneho lekarnika čo to vie a predal vam plno veci navyše...

marse
30. dec 2016

@tanecnica82 napodobne, paralen pre deti, nurofen pre dospeleho, sirup na kasel, kvapky do nosa, oci, ucha , su doma stale... ako prva pomoc...

timea7
30. dec 2016

@tanecnica82 vidíš, na to som úplne zabudla, že lieky typu Paralen, Nurofen, Smekta, Endiaron , Ibuprofen , Stoptusin, C vitamín a Kalcium mám doma stále, ak by som ich aj kúpila všetky naraz, nemôže to byť suma 50 eur ani náhodou.

lula26
30. dec 2016

Je pravda, že dnes ochorenie niečo stojí. Ala ja si tiež myslím, že pokiaľ si pravidelne platím poisťovňu, základné potrebné vyšetrenie ako crp by malo byť bezplatné, teda v poistení. Telefón si kúpi, ten čo si to môže dovoliť. Chorobu nikto nechce a nemyslím si, že sa to dá porovnávať.

janickacrazy
30. dec 2016

@timea7 tak určite sa to može vyšplhať na 50 eur, ak teda nič z toho doma nemali a sú chorí všetci, teda minimálne 3 ľudia, pre každého niečo a je to, ja bežne platím v lekárni okolo 20-30eur, ked je malý chorý, takže pre 3 ľudí može byť kludne aj 50eur

mima4
30. dec 2016

@lula26 vies ja si radsej priplatim trapnych 3 eur na toto a peniaze doprajem onkologickemu pacientovi, kde liecba stoji mozno az na desatisice eur.
Okrem toho poistenie riesi pomoc, sharuju sa naklady, cize mozno dane vysetrenie stalo realne 10 eur a 7 ti zaplatila poistovna.
A treba si uvedomit ze poistovna uhradila aj 100 % nakladov za navstevu lekara, jeho mzdu, elektriku, najom ambulancie a ine naklady

timea7
30. dec 2016

@janickacrazy nemôže, dokupovala som minulý týždeň v stredu, preto si to pamätám, samozrejme, záleží to od lekárne a keď je človeku na nič, nemá chuť obiehať mesto - dva krát Paralen, dva krát Nurofen, dva krát Nurofen stopgrip, dva krát Ibalgin, Kalcium, C vitamín, platila som dvadsať eur a nejaké drobné. Viem, že jeden liek mali v akcii, ale aj tak to nie je ani polovica z tých 50 eur.

tanecnica82
30. dec 2016

@timea7 ono zalezi aj ake lieky kupujes,niekto paralen nepouživa ale ine alternativy....co bezia v reklame a to je potom trosku drahsie...Ale to je ten konzum potom. Chripku treba vylezat, na sople pomaha macat nohy v slanej vode...

janickacrazy
30. dec 2016

@timea7 No tak to máte potom akési dobré ceny, ale ja som to tak myslela, že predpis ATB pre 3 ľudí, plus teda nejaké tie vitamíny a sirupy na kašeľ, paralen, atd. stačí tam pridať jedny probiotiká za 10 eur a už sa šplháš k 50 eur isto. Moj muž bol minule v lekárni a kúpil len paralen, kalcium a 2 krát Strepsil a bolo to skoro 20 eur.

timea7
30. dec 2016

@janickacrazy lekára treba usmerniť, sú aj lieky tak isto účinné, na ktoré sa nedopláca, alebo sa dopláca len minimum, som už vyškolená, dva roky som poletovala pomedzi nemocnice a máme lekára v rodine 😉 Lieky som kupovala v lekárni dr.Max.

timea7
30. dec 2016

@tanecnica82 presne tak, ak niekto žiada to, čo je v reklame, musí rátať s tým, že to bude drahšie, lebo tú reklamu musí niekto zaplatiť. Zabúdame na recepty našich babičiek, často veľmi účinné, ktoré boli bez auta a lekár bol 30km ďaleko - ako ty píšeš, máčanie nôh, inhalovanie, cibuľový čaj s majoránkou a medom, sirup z cibule a cukru, kačacia masť na priedušky....ale najmä oddych a vyležanie, dnes chceme biť fit už za dva dni. Ešte som zabudla dodať, že máme v drvivej väčšine prekúrené byty, málo času, alebo oveľa menej ako kedysi trávia naše deti vonku, o ich strave radšej pomlčím, otužovať sa bojíme, deti už v októbri nosia otepľovačky. To všetko vplýva na náš zdravotný stav, nedokážeme ho ovplyvniť samozrejme úplne, ale čiastočne určite.

tanecnica82
30. dec 2016

my sme boli tiez vsetci chori ja pred sviatkami, syn so mnou a muz na sviatky. Len sople hrdlo a kasel. Vystacili sme vsetci traja s 1 balenim paralenu, celaskonom ,kvapkami do nosa a sinupretom. Dokopy cca 15e. Ale sme pili aj cibulovy caj a macali nohy

betunka39
30. dec 2016

no, moj muž vždy, ked išiel do lekarne, tak vždy mu pridaju lieky, ktore ani nemusi mať a plati za to plnu sumu. Ja ked idem, tak beriem ,len to čo ozaj musim, alebo si pytam lacnejšiu nahradu. Už sa to uči aj moj manžel, zvykne mi zavolať, či mame doma niečo podobne, aby nekupoval. Do zasoby veľmi nekupujem, lebo moji svokorovci tak nakupovali, terz ked svokor zomrel, som vyhodila jednu tašku liekov, kotre boli po zaruke, alebo sa pre nás nedali využiť. Suma 50€ pre celu rodinu, ani nei je veľa, ja som dala tento týžden pre 2 členov vyše 35€, aj s ATB, ale mali lieky ktore poisťovna nepreplaca. A muslei ich mať. Je to tak, preto sa snažime radšej už robiť preventivu a nezanedbavať zdravie, ako potom doplacať.

tajka1986
30. dec 2016

Pise ze vsetci su chori,typujem minim. styria. Kazdemu ine lieky,ta suma nie je uplne nerealna. Ja som pred par dnami nechala len za Fenistil,Sinupret,Uniflox kvapky a Nasivin v lekarni cez 17ecok. A to uz dceru liecim zo soplov treti tyzden cize to nebol prvy nakup v lekarni tento mesiac a urcite este nekoncim.

mijo53
30. dec 2016

@kikusa76 ja Ti verím, že si toľko platila, dcéra mi volala, že minula už 40 EUR v lekárni, lebo všetci mali virózu a deti sú rôznej vekovej kategórie, každý berie iný sirup, aj deti nemôžu brať to čo dospelí. Problém nie je ani v tom, že systém je solidárny , ale asi pred týždňom som čítala, že veľmi veľká časť peňazí v zdravotných poisťovňach ide na platy a neostáva na lieky . Generálny riaditeľ má mesačný plat okolo 13 000 EUR a a štedré ročné odmeny cez 20 000 EUR. Šikovní sú aj pri kategorizácia liekov, napr. Detralex bol liek /ten užíva veľmi veľa pacientov/ doplácalo sa malo, odrazu je to výživový doplnok a platí sa celý , 120 tabletové balenie stojí 29 EUR, ak ho niekto berie 2x denne, to je na 2 mesiace. Kto nechce platiť naraz toľko, kúpi si menšie balenie a preplatí viac za 2 mesiace. V minulosti bol na lekársky predpis, teraz je voľno predajný. Skoro každá staršia pani, čo čaká v čakárni v ambuláncii ho berie a hromží, je to na cievy

katarinapekna
30. dec 2016

Tak to je ozaj smutné,ked za jeziskove platis základné životné potreby, byt jeziskom tak by si z Princípu odo mma určite nedostala peniaze namiesto "milej malej drobnosti", hlavne že mas 3 deti a určite by si pokojne Mala aj ďalšie lebo ved láska je predsa najviac a sex zadarmo.

mijo53
30. dec 2016

@betunka39 preventíva je lepšia to je pravda, ale vnučka mi minulé volala a hovorí - babka 100% chorobnosť v škôlke a ozaj volali dcére nech pre ňu príde a bola tam už len sama, lebo že začala kašlať, predtým boli v škôlke 3 - 2 chlapci a ona

tanecnica82
30. dec 2016

zboznujem temy na koniku kde jedna skupina tvrdi ze 50e je vela a druha ze tak akurat . Vobec nevidim zmysel tohtofora, som tu viac menej kvoli bazaru. Ked tak citam sirupy tak vacsinou to mozu aj deti aj dospeli...s vynimkou mozno novovrodencov. Aj sunipret je aj pre deti.Jasne ze moze detsky lekar predpisat prip. odporucit kazdemu ine ale zas v lekarni by mali odporucit prip. ak sa opytas na lacnejsiu alternativu tak sa da nejako vybrat. Netvrdim ze 50e v lekarni sa neda minut, sama beriemliekz na klby a stoja cez 30e nastastie ich nepouživam stale len podla potreby,ale ak nemam peniaze tak poviem a hladam alternativu.

jana_eyre
30. dec 2016

V akej dnešnej dobe? Bolo snad inokedy lacnejšie?

A polovička veci co ľudia kúpia v lekárni za strašne orachy sa dá nahradiť iným, pokiaľ nejde o špeciálne lieky samozrejme a vaznu chorobu..

emilia25
30. dec 2016

Mi sme boli teraz na vyberanie nosnych mandli u najstarsieho a kedze normalna krcna nam nikdy nepovedala ze treba mandle dat prec aj ked sme mali oci opuchnute na usi nepoculi sme sli k sukromnikovy a ten hned pri jednom vysetreni treba dat von aj nam ho sam operoval aj ked sme platili 40eur ale je odbornik primar takze radsej si priplatim a viem ze to je odborne.a to mame tiez 4 deti ale na zdravi sa nesetri proste.

mijo53
30. dec 2016

Najlepší prostriedok na imunitu podľa MUDr. Hruškoviča, ktorý je alergológ a imunológ je nesterilné prostredie, podľa neho nahnať deti do stajne, ale do akej, keď skoro všetky boli zlikvidované

vespertine
30. dec 2016

Myslim, ze autorka tymto prispevkom chcela povedat, ze december je financne velmi narocny mesiac, ako isto viete, a ked sa vam do toho nedajboze pripletie nejaka choroba ci ina neocakavana udalost, tak je to ozaj o hubu. Chcela tym povedat, ze mnoho veci na Slovensku je predrazenych vzhladom k nasim platom...ze mat dieta v tejto dobe je mozno uz aj luxus...a o to viac, ked ich ma clovek viac (preco ma tri, do toho vas nic)...ze su rodiny, ktore su na tom este horsie, a je jej ich luto. A vy by ste sa ako matky mohli aspon trosku vnutorne nasrat na cely tento system a zamysliet sa nad tym. Alebo aj nie, a ist dalej.

timea7
30. dec 2016

@mijo53 ale neboli, v okruhu 15 km mam styri, suhlasim s tebou, to stetilne ptostredie viac skodi, ako osozi, nedavno som tu citala, ze jedna mamina umyva podlahu dva krat denne Savom....

timea7
30. dec 2016

@mijo53 to kolko deti maju v tej skolke? A boli vsetky skutocne chore? Ja som v zivote nezazila ani 60% chorobnost, mozno len pri kiahnach, aj to si nie s ista. Ale ze deti maju skutocne v oktobri oteplovacky, rukavice a na pancuskach ponozky, napriek tomu, ze je vonku 14 stupnov, to vidim bezne.

Strana
z6