Vysoký krvný tlak
Čisto zo zvedavosti. V akom veku vám bol diagnostikovaný vysoký tlak?
Mne v 32r, začalo to v treťom tehotenstve ako preeklampsia ale pôrodom sa to nezlepšilo.. najprv som bola na dopegyte, potom som mala obdobie že som nebrala nič a teraz už dva roky sa liečim dvoma druhmi liekov, ráno a večer, beriem aj silnejšie magnézium.. je mi omnoho lepšie, ale som stále nejaká vystresovaná.. holter mi ukázal strašné vysoký tlak vnoci v spánku..
Mám to zrejme geneticky, pretoze sa snažím zdravo žiť a hýbať sa, nie som ani obézna ani nefajcim.. obaja moji rodičia mali vysoký krvný tlak, bohužiaľ obaja zomreli na mozgové porazky.. otec za život dostal dve silné (jednu v 45 s trvalými následkami a teraz v 73r zomrel, mama mala 50ked zomrela)..
Ja od 31. Aj moj otec a brat beru od 35
Ja som začala brať lieky ako 41 ročná. Teraz mám 44.
57r. v prvej vlne covidu,nebyť toho stresu,tak sa ešte na tlak neliečim....
Veľmi pekne ďakujem za odpovede 🙂 A držte sa!
@jana_eyre_2 to mi je veľmi ľúto.. U mňa práve v rodine tiež fičia srdcovo cievne ochorenia a dnes na preventívke (mam okolo 40) tlak super. Ale teda bavili sme sa, že tým, že to mám v rodinnej anamnéza a do toho nie ideálny životný štýl (depresie, veľa stresu), že si na seba mám dávať pozor. Maminka mi tiež zomrela pomerne mladá na IM.
@beatabaw ďakujem, nech sa ti darí 🍀

manžel berie lieky na tlak od 28r. teraz má 44r.