Vysoký očný tlak
ahojte, máte niektorá vysoký očný tlak? Čo to znamená, dá sa vyliečiť, z čoho vzniká? Ďakujem za každé rady. .
nie ... mne ustupil sam lebo som ho mala ziskany operaciou, ale ak to u teba vzniklo samo,pomozu len kvapky a nezmizne to, perimetria je na to aby zistili ci mas v poriadku sietnicu, lebo vysoky krvny tlak ju poskodzuje... budes sledovat take svietiace bodky a stlacat tlacidlo ked ich uvidis, v roznych intervaloch a roznej intenzite.. potom to vyhodnotia... vysoky ocny tlak sa zvycajne nijako neprejavuje kym nie je neskoro, a nespravi sa zeleny zakal...
Z prírodných liečiv na vysoký očný tlak dobre zaberá púčiková tinktúra Čučoriedka v kombinácii s čajom Ostrý zrak. Treba piť dlhodobo ako podporu. Nájdete u nás na mamazem. 🙂
@minnie30 sú aj iné kvapky na glaukom,asi potrebuješ zmeniť....oči ti zakvapkavali preto,aby sa rozšírila zreenička,lebo ti vyš. asi aj očné pozadie zároveň...glaukom sa dá aj operovať v ojedinelých prípadoch,ale tým sa to nevylieči,to sa len uľahčuje odtok vnútroočnej tekutiny...treba nájsť optimálnu liečbu a poctivo chodiť na kontroly k očnému dr.
zmenila som doktorku a tá mi povedala, že žiaden vysoký očný tlak, ani zelený zákal nemám, oči mám v poriadku. štyri mesiace som si zbytočne kvapkala. ale som rada
@minnie30 aj mne práve včera diagnostikovali očný tlak, 23 a 28, predpísali mi kvapky akistan , teraz nevíem , či sa tlak upraví , či to už budem užívať až do smrti, má s tým niekto skúsenosti ? A ešte sa tiež bojím toho, že ma zle diagnostikovali
@minnie30 aj mne práve včera diagnostikovali očný tlak, 23 a 28, predpísali mi kvapky akistan , teraz nevíem , či sa tlak upraví , či to už budem užívať až do smrti, má s tým niekto skúsenosti ? A ešte sa tiež bojím toho, že ma zle diagnostikovali
@zdravyzrak ahoj, ako si dopadla? kvapkas a pomaha? ja mam to iste, kvapkam azopt uz dva roky a obavam sa, ze mam vela vedlajsich ucinkov, lebo je hnusne horky a aj tak mi po case stecie do zaludka, potom mam v noci reflux z toho, budim sa, mam z toho suche oci, musim v noci zvlhcovat a dalsie priznaky (docitala som sa v pribalovom, bohuzial mi to napadlo len prednedavnom a vsetko do seba zapadlo) - sucha koza, nulove libido, unava, pobolievanie zaludka, klbov. iste, mozu to byt aj nezavisle diagnozy, ale zda sa mi to ako privelka nahoda, kedze predtym tieto problemy neboli take vypukle. ten akistan ti nerobi problemy? tiez sa desim uzivania do smrti a dalsich vedlajsich priznakov, vadi mi, ze vzdy na to musim mysliet, ked kamkolvek idem, aby som nezabudla tieto kvapky a nebolo zle... hmmm...

ja som ho mala sekundarne ziskany po operaciach oka, ten prvotny je dany geneticky, chod k ocnemu on ti predpise kvapky ktore ho udrzuju pod kontrolou...