icon

Vysoký očný tlak

minnie30
25. aug 2014

ahojte, máte niektorá vysoký očný tlak? Čo to znamená, dá sa vyliečiť, z čoho vzniká? Ďakujem za každé rady. .

point111
25. aug 2014

ja som ho mala sekundarne ziskany po operaciach oka, ten prvotny je dany geneticky, chod k ocnemu on ti predpise kvapky ktore ho udrzuju pod kontrolou...

minnie30
autor
25. aug 2014

@point111 práveže idem od očného, vo štvrtok ma objednala na perimetriu. . takže sa z toho nedá vyliečiť, keď ho udržuje pod kontrolou?

point111
25. aug 2014

nie ... mne ustupil sam lebo som ho mala ziskany operaciou, ale ak to u teba vzniklo samo,pomozu len kvapky a nezmizne to, perimetria je na to aby zistili ci mas v poriadku sietnicu, lebo vysoky krvny tlak ju poskodzuje... budes sledovat take svietiace bodky a stlacat tlacidlo ked ich uvidis, v roznych intervaloch a roznej intenzite.. potom to vyhodnotia... vysoky ocny tlak sa zvycajne nijako neprejavuje kym nie je neskoro, a nespravi sa zeleny zakal...

magic08
25. aug 2014

@minnie30 netreba to podcenovat. Budes kvapkat kvapky a pravidelne chodit na merania. Ja mam diagnostikovany glaukom ale paradoxne ocny tlak mam v norme, akurat mi odumieraju ocne nervy ☹

minnie30
autor
25. aug 2014

@magic08 ☹ to mi je ľúto a z čoho to vzniká ?

minnie30
autor
25. aug 2014

@point111 aha, ja som šla k očnému, nakoľko ma stále svrbí jedno oko, občas mám pocit, akoby mi tam čosi zavadzalo a pobolieva ma hlava a stalo sa mi tiež, že ma hrozne pichalo vzadu v oku. . . dúfam, že už nie je neskoro . . .

magic08
25. aug 2014

@minnie30 netusim, no nie je to sranda. Glaukom sa operovat neda, cize ak sa nelici vedie skor, ci neskor k slepote. Momentalne uz vyse 2 rokov nekvapkam, kvoli tehu a potom dojcenie, no chystam sa na kontrolu, tak snad sa mi to nezhorsilo o moc. ☹

minnie30
autor
25. aug 2014

@magic08 držím palce, aby sa nezhoršilo ☹

magic08
25. aug 2014

@minnie30 dakujem

minnie30
autor
26. aug 2014

@point111
@magic08 ešte sa vás chcem spýtať, pred tým meraním očného tlaku, koľko krát vám sestrička nakvapkala oči, mne štyri krát, nebolo to veľa?

magic08
26. aug 2014

@minnie30 mne pred meranim ocneho tlaku nikdy nic nekvapkaju

minnie30
autor
26. aug 2014

@magic08 najprv mi odmerala bez kvapiek, mala som 14, potom štyri krát kvapkala, mala som 28 , sa jej to zdalo strašne veľa, tak ešte s jedným prístrojom niečo len ako baterka, tam som mala 20, že to je hranica. . .

magic08
26. aug 2014

@minnie30 no, chodim na ocne kvoli mojej diagnoze uz asi 10 rokov a ani raz mi pred meranim ocneho tlaku nekvapkali kvapky do oci. 😕

minnie30
autor
27. aug 2014

@magic08 hmmm a nevieš akú hodnotu mávaš tlaku ?

magic08
27. aug 2014

@minnie30 momentalne netusim, nebola dlho na kontrole. Ale vzdy bol tlak v norme okolo 16-18. Nikdy nie viac

mamazem
27. aug 2014

Z prírodných liečiv na vysoký očný tlak dobre zaberá púčiková tinktúra Čučoriedka v kombinácii s čajom Ostrý zrak. Treba piť dlhodobo ako podporu. Nájdete u nás na mamazem. 🙂

minnie30
autor
7. sep 2014

@magic08 ahoj, chcem sa spýtať, takže aj ja mám zelený zákal, predpísala mi doktorka xalatan, ale preukrutne ma bolí hlava, uši, môžem si dať paralen s týmito kvapkami?

magic08
7. sep 2014

@minnie30 myslim ze mozes, no skus pozriet pribalovy letak, ci nie je bolest hlavy neziaduci ucinok, v takom pripade by som asi konzultovala s ocnym zmenu kvapiek. Ja som pocas kvapkania dojcila 🙂 🙂

janinah
7. sep 2014

@minnie30 sú aj iné kvapky na glaukom,asi potrebuješ zmeniť....oči ti zakvapkavali preto,aby sa rozšírila zreenička,lebo ti vyš. asi aj očné pozadie zároveň...glaukom sa dá aj operovať v ojedinelých prípadoch,ale tým sa to nevylieči,to sa len uľahčuje odtok vnútroočnej tekutiny...treba nájsť optimálnu liečbu a poctivo chodiť na kontroly k očnému dr.

minnie30
autor
1. apr 2015

zmenila som doktorku a tá mi povedala, že žiaden vysoký očný tlak, ani zelený zákal nemám, oči mám v poriadku. štyri mesiace som si zbytočne kvapkala. ale som rada

yanisko
14. aug 2020

@minnie30 a bolesti hlavy prestali ked si si prestala davat Xalatan?

minnie30
autor
15. aug 2020

@yanisko ja som nakoniec nič nemala, doktorka zle určila diagnózu ☹ vymenila som ju a už si to moc nepamätám

zdravyzrak
8. máj 2025

@minnie30 aj mne práve včera diagnostikovali očný tlak, 23 a 28, predpísali mi kvapky akistan , teraz nevíem , či sa tlak upraví , či to už budem užívať až do smrti, má s tým niekto skúsenosti ? A ešte sa tiež bojím toho, že ma zle diagnostikovali

srnka79
3. jún 2026
@zdravyzrak

@minnie30 aj mne práve včera diagnostikovali očný tlak, 23 a 28, predpísali mi kvapky akistan , teraz nevíem , či sa tlak upraví , či to už budem užívať až do smrti, má s tým niekto skúsenosti ? A ešte sa tiež bojím toho, že ma zle diagnostikovali

@zdravyzrak ahoj, ako si dopadla? kvapkas a pomaha? ja mam to iste, kvapkam azopt uz dva roky a obavam sa, ze mam vela vedlajsich ucinkov, lebo je hnusne horky a aj tak mi po case stecie do zaludka, potom mam v noci reflux z toho, budim sa, mam z toho suche oci, musim v noci zvlhcovat a dalsie priznaky (docitala som sa v pribalovom, bohuzial mi to napadlo len prednedavnom a vsetko do seba zapadlo) - sucha koza, nulove libido, unava, pobolievanie zaludka, klbov. iste, mozu to byt aj nezavisle diagnozy, ale zda sa mi to ako privelka nahoda, kedze predtym tieto problemy neboli take vypukle. ten akistan ti nerobi problemy? tiez sa desim uzivania do smrti a dalsich vedlajsich priznakov, vadi mi, ze vzdy na to musim mysliet, ked kamkolvek idem, aby som nezabudla tieto kvapky a nebolo zle... hmmm...