Vytvoril sa vám po sekcii hematóm?
Ahojte, je tu niekto komu sa vytvoril hematóm po sekcii? Museli Vám ho operačne odstrániť, alebo sa niekomu aj vstrebal? Budem vďačná, za každú skúsenosť...😔
@nel33 Ja som to vôbec nevidela. Malý bol v inkubátore, išla som so sestričkou za ním. Pol dňa po cisárskom som išla pešo cez celú chodbu, potom výťahom na iné poschodie, potom zase celú chodbu k inkubátorom. A potom to isté naspäť. Už mi bolo na odpadnutie, sestrička ma zobrala do sprchy, že mi pomôže. Ako som sa vyzliekla, ona si to všimla. Zo sprchy nič nebolo, brali ma zase na sálu. ☹️ Bolo to v Bratislave, v Ružinove.
@h2 Jejda to mi je ľúto 😔. Potom ti to bolo asi nejak vidieť, lebo ja som mala 2 týždne po sekcii na pravom boku, moja lekárka si myslela že to bude slepák, tak mi vravela nech idem radšej na pohotovosť. Na sone sa im zdal ten slepák zväčšený, tak ma poslali na CT a tam to zistili.😔 Tak na druhý deň som išla do nemocnice, kde mi robili sekciu to bolo v sobotu. Si ma tam nechali do pondelka s tým, že mi to budú v pondelok operovať, no po vizite a následnom ultrazvuku zhodnotili, že sa to zmenšuje a bideme čakať. Už som s toho celého na nervi, lebo sa bojím aby sa mi s tým niečo do ďalšej kontroly nestalo. Ešte mi aj vraveli, že som mala kopec zrastov v bruchu a museli mi ich odstrániť, aby sa vôbec dostali k malinkej 😒... Musela si byť potom dlhšie v nemocnici?
@nel33 Ja som bola dlhšie v nemocnici hlavne kvôli malému, lebo bol v inkubátore. No ale aj kvôli sebe, mala som totiž HELLP syndróm, cisársky mi robili urgentne, vraj som bola na umretie. 😵 Aj ten hematóm sa mi asi spravil kvôli tomu, ovplyvnilo mi to zrážanlivosť krvi. 🤷🏻♀️ Takto, keď o tom píšem, to vyznieva hrozne. Nechcela som Ťa vystrašiť, určite budeš v poriadku. Silno držím palce. ✊
@h2 jejda ja som mala pri prvej preeklampsiu. Som musela ležať 3 týždne v nemocnici, lebo sa báli aby mi to neprešlo do eklampsie, alebo help syndrómu. Užívala som vtedy milión liekov a pribrala 35kg čo som bola taká naliata a mala vysoký tlak. Tiež ma museli potom urgentnd brať lebo malá mala zlé ozvy. Pri druhej som si tam pred pôrodom tiež poležala 2 týždne. Našťastie sa mi už preeklamsia už nezopakovala, ale zas som mala oligohydramnion až andhydramnion a museli pozorovať malú či sú ok prietoky a ostatné veci. Našťastie je malá zdravá a všetko dobre dopadlo, len zas mne sa spravil ten hematóm.😔 Čo si človek myslí, že má už najhorsie zasebou sa stále niečo deje. Už mám pocit, že mám v nemocnici prechodné bydlisko. Najradšej by som už mala po všetkom, nech sa môžem normálne venovať deťom.😔
@nel33 ahoj, ako to napokon dopadlo s tým hematomom? Vstrebal sa? Ja som 2 týždne po sekcii a stále mam bolesti na ľavej strane nad jazvou, dnes Dr. na Sone odhalil hematom. Dal mi ATB, ale nič viac, zobrali krv... Treba užívať aj niečo na riedenie krvi? Mne pichali fraxiparin naposledy v nemocnici. Teraz neviem, tiež mam z toho nervy. Som vďačná za túto diskusiu..
@mucinka1 Ahoj, dlhšie som tu nebola tak som si nevšimla správu... No mne sa pomaličky vstrebáva na začiatku mal 7x6 cm a teraz 2 týždne dozadu, keď som bola na kontrole mal 1,7x1 cm. Lekárka vravela, že to už vôbec nemusím riešiť že sa možno úplne vstrebe a že aj keď nie už to nevadí... Keď mi ho zistili brala som 10 dní ATB, pichala si tuším 15 dní clexan a brala protizápalové lieky... Bolelo to riadne do cca 5 mesiaca a potom viac menej pri zmene počasia, ovulácii alebo pred menštruáciou...

@nel33 mala som maličký hematóm,sám sa vstrebal