Vyzývam nás všetkých o opatrnosť!
aby sme brali zodpovedne a vazne tuto situaciu s virusom a upozornovali nasich rodicov, starych rodicov, mladež, aby nechodili medzi ludí, naozaj si uvedomme, že na virus sa zomiera a treba teraz zachovat co najviac izolaciu medzi sebou, kludne aj dva metre stat od seba, kychat do vreckoviek, pleca, nie do rúk. Naozaj je situacia vazna, v Taliansku davaju chorym liek na ebolu a nestihaju, zamedzme sireniu virusu, nech sa najdu chory a izoluju, aby sa virus nešíril. Vláda sa nezachovala obozretne, na dva tyzdne ako je inkubacna doba by sme mali vsetci byt v karantene, nech sa vychytaju chorý, kto viete apulujte na vladnych cinitelov.
@miriam11 presne.. ja som rodila pred 2 rokmi, po porode ma neako rozbolelo hrdlo a vypytala som si ruško, hoci som nekašlala nemala sople ani teploty. Proste len to obycajne pre istotu. Vsetky mamicky sa tvarili akoby som mala lepru.. tak som to po 2 dnoch vzdala a ruško odložila.. mala si vidieť paniku keď som nahodou s malym prešla okolo nich, a to ma len hrdlo bolelo a ani som nezakašlala.. a teraz zrazu nevadi, ze jeden doprovod pri porode moze x ludi nakazit, hlavne nech je tam. !!!
Ved ja tiez neviem ako to bude, potrebujeme sa stretavat, kupovat potrebne.veci, sme chori, lieky, vysetrenia, platit, ale mozno keby hned sme zamedzili sireniu virusu, pockali kto sa uz nakazil, nebolo by tak ako inde, tolko mrtvych.
@maciatkolulu áno ja som PN, môj muž radšej ostal doma, aby ma neohrozoval keďže som tehotná, tak isto aj moja mama. Do obchodu pôjde muž keď bude niečo treba, liekov máme plno. Zásoby vody máme, bez elektriny sa prežiť dá, natankované autá máme a aj tak nikam nechodíme. Aké moje pohodlie prosím ťa? Je pohodlnosť to, že sa snažíme chrániť? Tak asi používam dosť rozumu keď sa snažím ostať zdravá a neohroziť svoje dieťa.
Konečne niekto kto má normálny názor. Ozaj sa nedá aby teraz všetci sedeli doma, hlavne "vďaka" slovenským zamestnávateľom, ale tu ide skôr o tých, ktorí si z vlastného rozmaru cestujú, lebo proste oni chcú a hotovo. Viď príklad z Nitry keď matka prišla s dieťaťom na pohotovosť a vôbec nebrala ohľad na to, že môže niekoho nakaziť. Keď ho nebrala na dieťa, ktoré nechala 4 dni trpieť, tak čo čakáme my ostatní 🤦♀️ takých ľudí by mali zatvárať za všeobecné ohrozenie a pokutu, že by ich rýchlo prešli lyžovačky a podobné rozmary
@jajko22 budeš za panikara.... Keď skončia v nemocke a nebude pre nich už ani len voľný dýchací prístroj, o priestoroch ani nehovorim, keďže naše nemocnice majú tiež obmedzenú kapacitu... Bude im na figu ich " nepanikar“ a výsmech... Pracujeme ale rozmýšľame... Tiež mám hypo a tiež mam zodpovednosť za zamestnancov a musím aj dane a kopu iných veci riesit ale nebudem sa promenadovat po meste... detto všetko čo môže, ostane doma.. Ja dnes balím office domov, dúfam ze školu zavrú.. Chalani na firme neprichádzajú do styku s veľa ľuďmi, takže tam mame iné opatrenia zase...
Inak neviem, či je toto pravda, alebo.. Ale na predstavu ako to vyzerá a pre tých co nechápu, že toto nie je chrípka, na priblíženie situácie stačí... https://kechlibar.net/2020/03/09/bergamo-v-oble...
@veronika65 nie len vdaka slovenským zamestnávatelom. Moj muz dochadza denne do Viedne, jeho práca sa dá v pohode robiť z domu, ale zamestnávateľ má v paži, asi bude potom lepsie, ked zalahne polovica zamestnancov a nebudu vobec pracovat, ako mat radsej teraz homeoffice...☹️ Strasne ma to stve, lebo ja som tehotna, momentalne uz na MD, deti maju zavrete skoly, tak by sme si mohli vsetci hrkutat zavreti doma relativne v bezpeci, s výnimkou obcasného nákupu..nuz ale nemôžme.
Na sobotu 14.3 mam pripravenu oslavu manzelovych narodenin v restauracii. Veduci prevadzky mi povedal ze oni s tym problem nemaju. Co myslite, mozem potvrdit oslavu alebu ju mam presunut na iny termin?
@jaroe aj to je pravda, nielen slovenskí zamestnávatelia sú takí. Ide hlavne o tú ich nezodpovednosť, keď napríklad ako aj vo vašom prípade, keď ste tehotná, máte malé deti a muž musí aj tak odchádzať z domu a vystavovať sa riziku a tým pádom aj vás.
Ako by ste sa cítili, reagovali vy v tejto situacii: dieťa z našej školy - chlapec, bol cez jarné prázdniny v Taliansku. Ževraj bol aj chorý, do školy chodí. My sme mali minulý týždeň aj otvorené hodiny vyučovania na celej škole. Včera dcéra prišla s tým, že iný spolužiak je doma chorý - má obyčajnú chrípku - to napísal rodič triednej. A ze sú tam deti, ktoré nonstop soplia, kychajú či kašlú. Aj v iných triedach chýbajú deti od vcera. Nerobím z toho haló, ale ja myslím aj na tých starších ľudí okolo nás. Opytali by ste sa triedneho učiteľa ohľadom neho, či sú v poriadku ? Predsa, môžu byť ( mohli byť)prenasačmi, ani o tom nemusia vedieť. Alebo to nechať tak a čakať ako to bude pokračovať ? A kto si potom spomenie, kde všade, s kým bol ? Škola, tréningy, zápas, nákupné centrum, obchody, ... Ja neviem, len dúfam, že to nebude horšie...
a este jedna vec chodte sa pozriet v nedelu do kostola krestania si idu nohy dolamat len aby tam boli medzi prvymi tak aka karantena
Taliansko milujem a velmi mi chyba uz som sa tam v marci chystala, neprajem im to a verim ze sa coskoro situacia vyriesi, ale na druhej strane som rada ze sa to stalo im a nie nam keby to prepukne na Slovensku v takom mnozstve ako tam neviem ako dopadneme nakolko slovaci ci doktori alebo samotny ludia su voci svojmu zdraviu a hygiene velmi lahostajni a nezdopovedni v porovnani s talianmi!!!! neporovnatelne!!! mam tam vela blizkych ludi....a niektore info su nafuknute v mediach
Mama ochorel MINULY TYZDEN AN CHRIPKU, NEPRECHADZA JEJ TO, VOLALA SOM vcera k dr aby jej nieco predpisala....tak predpisala ....nespytala sa ani slovom ci cestovala...ani nepovedala ze ked jej nezaberie liek nech pride.... tak sa spravaju nasi dr
Podla autorkinho uvažovania by mali ostať doma aj policajti - zvrhne sa to na zlodejských stat, elektrikári - záchvilu budeme bez prúdu a môžme si varit z dreva zo skrine, vodári - nepovecie voda, predavačky - tak to sa fakt vrhneme na tie obchody , vodiči kamiónov - záchvilu nebudú ani zemiaky sme totálne zavisli od dovozu, smetiari - zožerú nás potkany už vcera som videla pobehovať dakych, a ďalšie množstvo povolaní ktore navzájom od seba suvisia
@veronikaszabova nie su. My sme z trnavskeho kraja a skoly a skolky su zarvorene len niekde. Moja dcera chodi na ZŠ a prerusenie ani neplanuju...
pred tyzdnom cestovali znamy s dietatom domov z it----taliani v Tarviziu kontrolovali kazde auta a kazdeho cloveka aute- merali teplotu...presli...dieta im pocas cesty dostalo teploty, trpli ci ich slovaci pustia....a slovaci? nahodny vyber aut a z auta len vybranu osobu- cize presli...diet vsak dali testovat nemalo coronu...
@hrasocek12 ved ano ani ja neviem, ale vcera som videla video z talianska od nejakej katky katky, tak som sa dáko nalakala, asi mam toho vela, vemyzeralo to hrozivo, ved asi nikto nevie co robit.
@katulienkax nie to nie nevyhnutne zlozky musia fungovat ale v ochrannych odevoch, ja som videla to video na fb od katka katka tak som dako pretazená asi, neda sa izolovat, ale stat mohol zasiahnut rychlejsie promptnejsie v informaciach co ona povedala napriklad ze nic nechytat v obchodoch holymi rukami, no vsak som to chcela vymazat ale neslo.
@akinom0077 ale veď to je na zodpovednosti každého nehádžte to na policajtov, doktorov, učiteľov....keď sú ľudia tak hlúpi, že v kritickej situácii klamú vedome lekarov, tak sme naozaj primitívnu sebci.Tej žene, ktorá klamala kvôli dieťaťu na pohotovosti a tomu starému pánovi by som dala tu pokutu.Dovtedy sa ľudia nepoucia.Ale je to aj chyba lekárov prečo jej dieťa hneď nevysetrili, keď matka a otec boli na infekčnom??

A vdaka takymto prispevkom sa mnozia idioti s potravinami a bunkrami.....sa divim ze tu niekto nemaze rad radom tieto diskusie lebo to sa uz neda citat...nestaci ze ludia v buse kecaju, este aj kam prepnem tv tam korona na dennom rezime nieto este v obchodoch chaos