Vyzývam nás všetkých o opatrnosť!
aby sme brali zodpovedne a vazne tuto situaciu s virusom a upozornovali nasich rodicov, starych rodicov, mladež, aby nechodili medzi ludí, naozaj si uvedomme, že na virus sa zomiera a treba teraz zachovat co najviac izolaciu medzi sebou, kludne aj dva metre stat od seba, kychat do vreckoviek, pleca, nie do rúk. Naozaj je situacia vazna, v Taliansku davaju chorym liek na ebolu a nestihaju, zamedzme sireniu virusu, nech sa najdu chory a izoluju, aby sa virus nešíril. Vláda sa nezachovala obozretne, na dva tyzdne ako je inkubacna doba by sme mali vsetci byt v karantene, nech sa vychytaju chorý, kto viete apulujte na vladnych cinitelov.
@jajko22 žiaľ, my do práce chodiť budeme (musíme) a som v kontakte so stovkami až tisíckami ľudí denne, takže sa neviem inak zariadiť. Korona v našom regione ešte nie je, ale očakávam to už v najbližších dňoch. V práci dokonca ani rúška nefasujeme, ani doma ich nemám, vlastne v lekárňach naokolo sú vypredané.....Keby som sa vedela inak zariadiť, určite sa z domu nepohnem aj s celou rodinou.
Konečne normálny názor!! My doma tak isto musíme robiť, ale aj tak sme ostali radšej doma. Do obchodu pôjdeme len keď to bude nevyhnutné a s nikým sa nestretávame. Smutné je, že ľudia za to môžu sami so svojím prístupom a tak to šíria ďalej ☹️
Ono by stačilo, keby každý, kto je chorý naozaj zostal doma a každý, kto bol odcestovaný do rizikových oblastí, tak by zvážil a pokiaľ môže tak by zostal doma tých 14 dní a napríklad by neposlal svojho stredoškoláka na internát, kde môže nakaziť ďalších 100 žiakov z celého slovenska.
Vysoke a stredne skoly zatvaraju no ZS a skolky su otvorene tak neviem aky to ma vyznam
@vamajka pokial ja viem tak kamaratky co maju deti na zs v ba su od dnes vsetky doma....
pointa je aby ostali doma všetci, čo môžu. Aj obmedzenie má význam a veľký. Tu neplatí že musím do práce tak je to jedno, skočím na nákup., aj nové topánky potrebujem aj do kina... Nie je to jedno. Vysvetlenie si môžete prečítať tuto https://www.facebook.com/Stefajir/photos/a.4729... Buďte ohľaduplní k okoliu. Ani ja sa korony nebojím ale budem sa správať zodpovedne a najbližšie týždne nejdem naozaj nikam medzi ľudí, čo nie je nevyhnutné. Nie je to o mne.
@vamajka trnavsky kraj - skolky, ZŠ, stredne, aj vysoke... vsetko je zatvorene
@modrykoniicek no skor slo o to ako poniektori kaslu a kychaju a ani tu hubu si nevedia prikryt vid vcera v Lidli, skoro ma drblo ako to maju niektori v pazi. jasne ze nemusia mat korona, ale ved vseobecne vychova a komon seeens mi hovori ze sa maju chovat ako ludia a nie ze kaslu bez prekrytia ust.
jasne ak clovek nema moznost HO a musi robit s ludmi, asi tazko ostane doma.
moj priatel robi v nemocnici a tiez nemoze ostat z domu robit, ale aspon sa chova zodpovedne
@jajko22 robim v obchodnom retazci s potravinami ako zachovat odstup? Ked som v priamom kontakte s ludmi? 😂
Na by len zaujimalo preco cudzinecka policia v meste funguje ako keby sa nechumelilo.. ked okolo mna vcera aspon 20 cinanov nepreslo tak ani jeden..
Ale ved karantena neznamena, že sa musíte doma zabarikadovat....ked treba ísť von nevyhnutné, tak ok.... Ako to ma teraz celé taliansko-do prace a domov, žiadne nákupné centrá, kiná, divadla atď dodržiavať hygienu... Spraviť si normálne zásoby jedla, na týždeň-dva-to sa dá zvládnuť aj v byte..... A nieje to panika, ale zodpovedný prístup....
Musíme robiť aj môj manžel nás musí živiť pokiaľ sa dá lebo som na rodičovskom ja som si staršiu nechala na teraz doma ale aj jest musíme a musím. Chodiť do obchodu aj keď som viac riziková lebo už 2,5m kašlem
@mimibb no a po ďalšie do žiadnych divadiel a kín sa ani nedá chodiť keďže je zakaz
@maciatkolulu vieš čo sa hovorí čo človek musí - musí len zomrieť. Ak si každý povie že bude sebecký a musím ísť tam a tam, tak kľudne narazíš na niekoho kto ťa nakazí a v nemocnici ťa už nebude mať kto ošetriť, lebo aj lekári a zdrav. sestry budú od takých nezodpovedných ľudí nakazení a už v karanténe, tak potom budeš musieť len zom.... Takže buďme k sebe zodpovední a netvárme sa že mňa sa to dnes netýka. Ale možno zajtra už áno, lebo niekto bol tiež nezodpovedný a povedal si že musí niekam ísť a možno vedel, že môže byť nakazený a možno aj nie.
@modrykoniicek pozri...aj ja som v praci,kde sa denne premelie vela ludi,vacsi kolektiv,manzel.detto.
Netreba to chapat,ze nikam nechodit a zavriet sa doma.
Skratka,nechodme kam nemusime.
Uz toto bude super zaciatok.
A svoje deti,najma v puberte poucme,ze napriek.tomu,ze maju prazdniny,nech sedia doma....alebo.idu do.blizkej prirody.
Lebo nakupne centra praskaju vo svikoch-mladez sa nudi.
@jajko22 to je už fakt hrozna panika a čo majú robiť taky ľudia ktorí musia chodiť do práce aby uživili svoje rodiny ? Alebo taký ľudia ktorý momentálne nemajú žiadne usporí ? A keby vyhlásili karanténu tak zrejme by umreli od hladu chápem že ľudia sa boja aj ja mám strach ale hádam teraz pracujúci ľudia nebudú sedieť doma zadarmo a taky ľudia ktorý pracujú s kvantum ľuďmi majú čo povedať ? Alebo taký vodiči autobusov alebo kamionisti ktorý chodia za hranice ja viem nieje to sranda ale všade sama panika ľudia panikou nič nevyriešite len sa zbytočné stresovať...

Ešte mi povedz ako mám zachovať odstup od ľudí keď moje pracovisko kde sa premelie aj 3000 ľudí denne sa rozhodli ponechať otvorené ako športovisko.
Už som to tu písala asi 3krát.Nedá sa izolovať pretože ľudia chodia do práce a musia aj jesť.
Kontaktu s ľuďmi sa nedá úplne vyhnúť.
Takže vyzývať môžete kľudne.
Ľudia musia fungovať tak ako každý deň.Poniektorí nemáme na výber.