icon

Z nevinnej ranky sa vytvoril bazalióm

erika201171
24. júl 2023

Pekný večer.
Možno sa nájde niekto s podobným problémom.
Neviem kedy,ale zrazu to tam bolo.Začalo to nevinnou ranou na ramene,zdá sa,že tam bolo niekdajšie miesto očkovania z detstva.Nešla som k lekárke,veď vždy bola výhovorka.Buď práca,buď k mame,...
Boli sme minulý rok pri mori,tam mi to vyštípalo,krvácalo.Dávala som si na to po príchode domov Betadin ,raz to bolo lepšie,ale v spánku som to vždy zošúchala.
Teraz 26.mája ,po cca dvoch rokoch ,som sa odhodlala,zašla som kožnej.Narástlo to.Vedela,som,že nič dobré to nebude.
Hneď ma poslala ku chirurgovi,na druhý deň som aj išla hneď ráno .Nebol príliš milý,i keď sa o ňom šíri,že ako lekár je top.
Nemilo sa ma opýtal kde som doteraz bola,lebo toto je rakovina kože.
Hneval sa a mal pravdu..
Bohužiaľ,bolo to cca 3 cm široké a odmietol urobiť zákrok ambulantne ,bolo to už veľké,musela som na jednodňovú chirurgiu.
Termín mi vedel vybaviť na 9.6.
Operácia prebehla,netrvalo to dlho.
Mala som ísť o 14 dní na výber stehov.Ale išla som o tri dni skôr,lebo mi mokvala rana.
Vraj to je v poriadku.Vybral mi stehy a dal krém.No na 10 deň po vybratí stehov sa mi vytvoril okolo šitia bakteriálny exém.
Dal mi ATB krém,ale veľmi pomaly sa to hojilo,už som išla aj do práce,tak som si to nevedela 3x natrieť,ako predpísal.
Ešte k tomu tie horúce dni,potilo sa to.Dodnes exém nezmizol úplne.Ale ešte stále nemám výsledky z histológie.
Volám tam každý deň,no zatiaľ nič.A to už bola operácia 9.6.2023.Máte s tým niekto skúsenosť? Čakali ste tak dlho na výsledok?
A ešte otázočka.Vyberali operáciou niekomu bazalióm po takej dlhej dobe?
Potrebovali ste nejakú inú terapiu okrem zákroku?Kedy vám prišli výsledky?
Ako to dopadlo?Myslím na to,či sa vám to vrátilo,obnovilo,vyšlo ďalšie niekde inde..
Ďakujem za odpoveď.

nezmizol úplne

taktotedanie
24. júl 2023

Dovolenkove obdobie, cakacie doby sa predlzuju

laura164
24. júl 2023

Keď to ešte dali na imunohistochemiu, tak to trvá dlhšie a teraz si berie každý dovolenku, ale už je to aj tak dlho, zavolaj priamo do labáku, kde ti to robia

ada12345
24. júl 2023

Ako vies, ze je to bazaliom, ked este nemas vysledky z histologie? Vysledky z histologie trvaju aj mesiac.

erika201171
autor
25. júl 2023

@laura164 neviem v ktorom labáku mu mi vyšetrujú a momentálne do 4.8 je na dovolenke chirurg u ktorého som bola.Síce nie on ma operoval,ale k nemu prídu výsledky.

erika201171
autor
Autor odpoveď zmazal
erika201171
autor
25. júl 2023

@taktotedanie no ano,chápem.Ale zdá sa mi to už pridlho.

mikadooo
25. júl 2023

@erika201171 skúsenosti nemám, ale juuuj držím ti palce, aby to dobre dopadlo... To odkladanie lekára poznám, proste furt niečo...🙈🙈🙈. Držím veľmi palce, nech je to s minimálnymi následkami.

erika201171
autor
25. júl 2023

@laura164
@mikadooo Ďakujem pekne.Priznám sa,bojím sa výsledku ,ale bola som hlúpa.Mala som ísť hneď,alebo aspoň nečakať takto dlho.

erika201171
autor
25. júl 2023

@ada12345 už kožná doktorka písala že je to bazaliom a v správe od chirurga pre jednodňovú chirurgiu je od prvej chvíle písaný bazaliom .

ada12345
25. júl 2023

@erika201171 Ak by to bol len bazaliom, tak mas este stastie. Horsie by bolo, keby to bolo maligne.

letfenixa
26. júl 2023

@erika201171 môjmu otcovi odstránili už niekoľko bazaliomov na tvári a tým to skončilo. Žiadna ďalšia terapia. Stále sa mu vytvoria nové, má to ako vedľajší účinok jedného lieku.

erika201171
autor
26. júl 2023

@ada12345 no dúfam,že nič horšie to fakt nebude.

erika201171
autor
26. júl 2023

@letfenixa už aby boli výsledky,lebo nespávam v noci😔