Zabúdam
Zdravím Vás.
Ja by som sa chcela opýtať niečo ohľadom mojej pamäte. Ja som úplne normálna a aspoň myslím zdravá žena. Ale občas sa mi stane, že ak som v práci a niekto sa ma opýta s akou kolegyňou dnes robíš? Alebo s kým robíš? Tak zrazu mi to vypadne. Normálne mám okno, na par minút si neviem spomenúť s kým som na službe a potom mi to naskoči už si spomeniem. Nikdy sa mi to pri ničom nestava iba v práci. Normálne mi na par sekúnd, minút vypadne s kým robím je to zahanbujúce, potom sa cítim trápne ako ďalej a čo s tým? Neviete niekto poradiť prečo mi tak vypadne pamäť? Čo to známena? Ďakujem za každý názor
@juliana1931 mne minule nevedelo napadnúť slovo záves. Lovila som v pamäti 😂
@juliana1931 tiež sa mi to stáva, a zdá sa mi že po Covide ešte viac. Minule som rozmýšľala či je rok 2021 alebo 2022 😁 To som sa už fakt vyplašila , či mi nešibe 😲 🙊
@juliana1931 ja zazivam to iste uz nejaky ten rok, dva....vypadavaju mi mena kolegov, zabudam na nazvy miest, ktore som napr. navstivila....dospelo to do stadia, zesom vyhladala nedavno psychologa za ucelom vykonania testu kratkodobej pamate...prave ta mi robi problem...obavala som sa presne alzheimera a pod. Ale vysledky mi na pocudovanie dopadli dobre, v niektorych aspektoch az nadpriemerne. To ma trosku ukludnilo, ale na druhej strane ma upozornil, ze z vysledkov taktiez badat dosledky stresu...a pritom ja osobne nemam pocit, ze by som prezivala nejake vynimocne strrsove obdobie. Venujem sa aj konickom, spim dostatocne, samozrejme vsetko nie je ruzove, ale aj tak by som nepovedala, ze som nejako vystresovana....a predsa....dostala som na predpis ginko bilobu ( liek tebokan) da sa kupit v nizsich davkach aj bez predpisu, a kupila som si aj ine vitaminy na podporu mozgu ( ake, nepytaj sa, nepamatam si nazvy 🙂 ) a dufam, ze sa to zlepsi.
@juliana1931 to mam aj ja a aj bez covidu
@juliana1931 pridávam sa do klubu ✌️ v robote si už zo mňa robia srandu, ze keď budem mat sviatok mi kúpia namiesto čokolády radšej ginko. Badám to od prekonania covidu. Čisté výpadky. Lovim slová v pamäti, rozprávam nejakú príhodu a zrazu sa zastavím a ticho, všetci na mňa pozerajú a čakajú pokračovanie a ja rozmýšľam nad slovom, ktoré chcem povedať, ale nevie mi naskočiť. A potom im normálne poviem opisne (napríklad ze ak je dievča neter tak chlapcovi sa ako povie? Áno, všetci na mňa pozerajú jak na debila, no ani co keby ma išli drat z koze nespomeniem si na to, ze je to synovec). O nákupoch pomlcim, bez zoznamu nemôžem ísť, hoci len 2 veci by som potrebovala kúpiť...
@juliana1931 mne sa stáva to, že idem do obchodu na niečo, kúpim hocičo iné ale nie to po čo som šla, mám úplne výpadok, niekedy som aspoň pod mysľou mala zafixované, že niečo som mala ešte kúpiť, ale teraz? hrôza... aj pri inom som sa už pristihla 😲
máme veľa toho dnešnej dobe na hlave, na menej dôležité zabúdame, organizmus nás asi šetrí
@elenka.k akože je toho oveľa viac ale toto je také co mi najviac znepríjemňuje život. Názvy a mena to už pomlcim, hocikedy neviem ako sa vola obchod v ktorom som bola, ak sa má niekto pýta, ze kde som to kúpila mlcim a čumím na tu osobu lebo sa aj hanbím priznať ze viem kde len neviem názov povedať....alebo spomenúť si na mená a priezviska je masaker. A kde som auto zaparkovala si musím odfotiť 🙈
Ja mám ešte len 18, ale mávam také výpadky, že niekto mi niečo hovorí, odpoviem a potom zabudnem o čom bola reč a musím sa pýtať... To je také jedným uchom dnu a druhým von... 🤦🏽♀️😃 No, alebo napríklad aj slová mi veľakrát vypadávajú, že si neviem spomenúť na niečoho názov, alebo zabudnem v polke cesty, čo som chcela.😅 Stáva sa mi aj to, že voľačo hovorím a zrazu sa seknem a chvíľu neviem o čom som rozprávala... Ach jaj, tá moja deravá hlava.
@stanulienkat áno, som na materskej 7 rokov a môj mozog ohlupol o 50% asi 🙈 darmo, je to sval, netrénuje sa, tak to tak vyzerá.. ináč moja pamäť je niečo strašné, ja som si na to kúpila Valovič kvapky, stoja asi 7e a 1 balenie vydrží na 7 týždňov cca
Keď tak čítam tieto komentáre, tak neviem či za výpadky pamäti môže materstvo, alebo covid.. na materskej som 7 rokov , predtým som roky robila čašníčku, keď som prišla k stolu, kde bolo 8 ľudí a zistila som, že mi nepíše pero, tak som si poľahky zapamätala každého čo chce piť, akú polievku, aké hlavne jedlo, prílohu,... Prišla som k pc a nahodila v pohode. Mám 38 rokov a teraz pamäť bieda, na linke milión papierikov čo vybaviť, čo nezabudnúť,.. covid som mala 2x. Moja svokra mala covid tiež a tá má také výpadky, že si vôbec nepamätá situácie čo sa stali, napr boli sme ju pozrieť v kúpeľoch, to že v kúpeľoch bola si pamätá, ale to, že sme ju prišli pozrieť už vôbec . Ja sa s mužom na niečom dohodnem a o polhodinu už ani za toho si neviem spomenúť že ako sme sa to dohodli. Napr teraz, mňa vysadil muž pred zdravotkou, on šiel na poštu, dohodli sme sa presne čo a ako keď sa vybavíme a ja samozrejme ani obraz ani zvuk o 10 min neskôr keď som sa vybavila, že kde sa máme stretnúť.. veď pohoda, zavolala som mu, ale vedela som že sme sa o tom bavili 10 min dozadu a ja som si absolútne nedokázala spomenúť na to, že na čom sme sa to teda dohodli.. a takýchto situácii denne niekoľko
@spratek A pomáhajú tie kvapky?? Mate pocit ze lepšie??
@juliana1931 neviem, začala som len asi 2 t dozadu, treba brať tuším 3 mes či ako
@sonoio Ni nič také akurát problém s kolenom tak som brala Condrosulf to je všetko
@jana_eyre_2 Robím v tej práci už 13 rokov a práve s tými kolegyňami ak sa aj niekto vymenil tak už dávnejšie takže všetkých by som mala poznať. Áno stávajú sa aj horšie veci ja chápem ale keď niekto niečo potrebuje a sa spýta s kým robíš a ja mám úplný výpadok normálne tmu tak je to kus blbé. Raz jedna príbuzná od pacientky chcela niečo od jednej kolegyne a sa ma pýtala s kým robím no nevedela som trapas....
@juliana1931 no čo už narobíš. Ale ja napríklad si viac pamätám písané veci ako hovorené. Teda napríklad by si mohla skúsiť napísať mená na papier, zvýrazniť zvýraznovačom, chvíľu sa na papier pozerať a potom vyhodiť. Možno ten papier by ti v pamäti utkvel.
@juliana1931 áno, možno je to blbe, ale zas normálne, stáva sa.. ozaj skús možno zareagovať otázkou: myslite niekoho konkrétneho? Prečo, potrebujete niečo.. a možno si medzi tým spomenies prip. v tomto prípade dotyčná povie konkrétne meno a to už vieš, či robí v ten deň s tebou
@tiika Áno to máte pravdu môžem to skúsiť takto to je fakt
@marsmykkok No to je pravda

@sszuzu8 to neviem, ale taketo vypadky som predtym nemavala.