icon

Zabudnutá placenta

lucka227
7. júl 2012

Ahojte maminy,snazim sa najst nieco o placente ale zatial sa mi moc nedari. Par dni dozadu zomrela moja znama koli tomu, ze jej zabudli placentu res. asi kus placenty v maternici. 9 mesiacov po porode!! Myslite ze sa take nieco moze stat?Po takej dobe? Som z toho dost vykolajena lebo mavam bolesti sem tam a menzes som mala asi raz,lenze pri niecom takom samozrejme clovek zacne rozmyslat nad vselicim. Stalo sa nieco taketo niekomu vo vasom okoli?Inak mne vyberal dr. placentu rukou 🙄 🙄

anjelicek26
8. júl 2012

@drobec33 - ani ja, ako ked ma tam poslala, chodte na wecko si potlacit, hodila som na nu hodne skepticky pohlad 😅 Ale tak pohoda velika, maly bol u tata v naruci, zivy a zdravy, ten zvysok okolo toho uz bolo jedno 😅

pianina
8. júl 2012

@lucka227 ved to prave neviem.ale bola prevezena do martina..

lucka227
autor
8. júl 2012

@sampo a koli comu?

lubicakovac
8. júl 2012

@pianina
@lucka227 asi po 7-8 mesiacoch, nepamätám si to presne, išla som na kyretáž, vyčistili ma, troška mi bolo blbo, lebo tam čakali so mnou aj ženy na potrat, ale potom bolo v pohode, ja som mala len kúsok, ale že sa to vraj začalo nejako zbierať, či kysnúť alebo ako mi to povedala sestrička a po tomto zákroku som bola v pohode, išla som ešte raz na kontrolu po mesiaci a doktor povedal že je všetko v poriadku. odvtedy som nemala žiadny problém

kamoška mala obdobný problém, lenže jej neostala placenta, ale zašili ju aj s tamónmi, tej to ale zistili už po týždni

lucka227
autor
8. júl 2012

@majushkab no udajne ze mala ale aj tak,tu ti USG nespravia ani v porodnici,ani po sestonedeli 😒

lucka227
autor
8. júl 2012

@lubicakovac chapes to,ako to ze si nezrataju po porode.Ja mam taky pocit ze sa tak rozrodilo,ze to beru ako rutinu a nekontroluju uz pomaly nic ze akoze mozme by rady ze nas porodili

lucka227
autor
8. júl 2012

Inak baby,aka vec sa u nas stala.Ze pri klietovom porode zlomil porodnik babatku vaz. Uplne zdrave bolo a umrelo chudatko.Ja som z toho vedla ☹ ☹ ☹

lucka227
autor
8. júl 2012

@drobec33 porodnici su u nas OK,to zase nemozem povedat,sikovni vsetci

lucka227
autor
8. júl 2012

@lubicakovac no ked som bola na udrziavani a videla som ten zastup na UPT tak mi veru tiez bolo zle,je to hrozny pohlad,zvlast ked som si tym presla po potrate,uuuuuuuuf 😖

majushkab
8. júl 2012

@lucka227 mne ten kyret robili hned po pôrode vraj že museli inak sa nedalo čakať a myslím že pomohlo to že to robili za pomoci ultrazvuku tiež som sa divila či niečo vidia ale tak asi ano ked ma vyčistili dobre a kontrolne usg boli ok a neviem či je to bežne takto kontrolovať alebo mi to skontrolovali kvoli tomu že bol problém ale viem že ostatnym kontrolovali tu placentu po pôrode vlastne aj mne podla toho zistili že nieje cela teda ako ma byť 😕

luciferkax
8. júl 2012

podla mna sa na kontrole po šestonedelí robí aj ultrazvuk, podla mna nebola na kontrole, na to tá prehliadka je :D :D

lucka227
autor
8. júl 2012

@majushkab uuha a to pri vedomi???

lucka227
autor
8. júl 2012

@luciferkax ja som po sestonedeli bola na kontrole a nerobila mi nic,vysetrila ma rukou ale to tak ze to by som sa aj sama 😅

luciferkax
8. júl 2012

@lucka227 čO JA VIEM, možno záleží aj od gynekologa, ale mne pri oboch detoch ultrazvuk robili

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
sampo
9. júl 2012

@lucka227 kvoli srdcu ☹ to zle vycistenie sice sposobilo kopec problemov a nie malych, no s tymi by sa dalo zit. V kombinacii s tym chorym srdcom to vsak dopadlo takto zle a je mi to strasne luto 😔

lucka227
autor
12. júl 2012

@luciferkax jasne ze zavisi od gynekologa ale tak vsade robia inak tu mi povedali ze by aj tak nic nevideli asi tak 🙄

lucka227
autor
12. júl 2012

@anetkaadamko pre boha ako to ze si bola pri vedomi????? ved kyret sa robi pod narkozou pre boha to musel byt zazitok na cely zivot 😠

lucka227
autor
12. júl 2012

@sampo boze je to hrozne to som nevedela ze mala so srdieckom problemy je to strasne nespravodlive ☹

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
lucka227
autor
12. júl 2012

@anetkaadamko no pre boha,klobuk dolu nase zdravotnictvo,aj tu je to take ze napr. mojej kamaratke rodili malu kliestami a tak jej hlavku vykrutil ze mala na jednu stranu a nevedela dlho otocit na druhu az po rehabke a teraz tam ma nejaku hrcku no chudatko. Ked sme pri tej placente tak moja sesternica si nasla na zachode neviem kolko po porode trcat kus niecoho zo spodku a ked to videla sestra ze pre boha co tam mate a samozrejme placenta

inkinka
12. júl 2012

@lucka227 no a ako to dalej pokracovalo? Vytiahli ju, poslali na histologiu?

mykky
14. júl 2012

Ja som ešte po šestonedeli krvácala, ale nič ma nebolelo. Na kontrole mi dr. povedala, že takto krvácať už by som nemala a tak mi urobila sono a videla v maternici niečo. Hneď mi vzala krv, aby sa zistilo, či nejde o zápal. Potom mi nasadila antb. a keď som ich dobrala, hneď mi robila kiret. Mám veľmi dobrú gyn. a nič nenechá len tak. Teraz už je všetko OK. Nič z toho by sa však nemuselo stať, keby ešte v pôrodnici urobilo sono či je všetko ok. Pamätám sa, že placentu som porodila v pohode. Viem, že mi ju ešte vážili, mala cez pol kila, no či ju skontrolovala, či je celá to neviem. Pri prvom pôrode mi skontrolovala aj placentu a rodila som pri tej istej pôrodníčke. Bolo to v Humennom. Do tretice už idem rodiť ku svojej gyn. do MI.

veriiii
14. júl 2012

@lucka227 smutne,v Britanii zasa lekar vypichol ocko!Kliestovy porod je hrozny, kazde dieta je nejako zasiahnute, tie co maju skrabanec alebo modrinu su tie stastnejsie☹ a pritom je presny postup ako minimalizovat riziko a tieto veci sa stavaju! 🙄

lucka227
autor
16. júl 2012

@inkinka vytiahli a nic dalej :D

lucka227
autor
16. júl 2012

@veriiii pre boha,ale tak ason zije,toto babatko take stastie nemalo.Ja neviem preco to robia ked su take nasledky,preco radsej nespravia sekciu

nibiru
16. júl 2012

tak mne placenta sla von cela hned po porode na prve zatlacenie očistky som mala 5tt ja nehovorim že sa take niečo nemože stat ale na to sa chodi na kontrolne sono pred odchodom domou a tiež po 600nedeli na na kontrolu ku gynekologovi ktory tiež robí kontrolne sono ale mam x kamaratiek ktore neboli na kontrole po 600nedeli majavu silny menzes aj bolesti ale neriesia to a je vela žien čo proste nejdu na kontrolu ale tiež lekarov ktoy to sono proste neurobia a myslim že skor u takych sa to može stat taktiež tam mohlo bit x faktorou pokial to neje vyslovene blizky pribuzny kde vies aky bol zdravotny stav neplašila by som sa kedze vsade niekto prida uberie a nakoniec je pravda inde viem to na vlastnej rodine mali sme umrtie pre chorobu a este po 3r. sa dozvedam že smrt mojho brata bola vražda a neviem čo všetko takže reči berem s rezervou ...

vivia
16. júl 2012

@majushkab ja som mala podobnu skusenost pri porode, a kyret mi robili pri plnom vedomi 😠

majushkab
16. júl 2012

@lucka227
@vivia ano aj mne to robili pri plnom vedomí 😢 anestezu vraj nestihali lebo pri tom sa môže aj vykrvacať ked ta placenta ostane dnu ☹

lucka227
autor
17. júl 2012

@vivia
@majushkab preeee boha tak to si neviem ani predstavit. Mna len spomienka na to ako ma vo mne ruku po laket a smatra po placente desi dodnes,este aj kyret oooh 🙄 🙄