icon

Zákroky, ktoré nie sú od “lekárov”

26. feb 2023

Ahojte, začnem tému nad ktorou sa zamýšľam😃 Mám kamošky ktoré obľubujú výplň pier, brady atd. Myslim že je to hlavne s tou kyselinou hyalu… 😃 no viete.
Čo ma ale zaráža že jedna chodí do Prahy, druhá do Poľska.
V Prahe ma slečna 25 rokov.. Ak rátam 18-19 sa končí gymnázium/sš 6 rokov medina + atestácia? Hmm to mi nejako nevychádza, keď do toho rátam že už ma nejaké skúsenosti..
Slečna z Poľska ešte lepšie, ta má 23. A ťažko sa dá vôbec dohladať celé jej meno…
Ja neviem, ich práca sa mi páči. Keby som neni s kamoškami často tak ani neviem že nejakú takúto úpravu majú za sebou. Naozaj pekná decentná práca. Desí ma ale to aké mladé baby to robia a obávam sa že nemajú ani dokončené potrebné vzdelanie.
Je tu niekto kto sa do toho vyzná, a vie mi povedať ako to je ? Či som len zbytočne hysterická alebo sú moje obavy na mieste?…

deti95060810
26. feb 2023

je tu aj skupina na MK - plastická chirurgia a estetická derma. - možno tam budú vedieť žienky niečo poradiť...

tahomi
26. feb 2023

Su viacere moznosti:
1. Robi to clovek bez medicinskeho vzdelania, bez znalosti anatomie, a toho, co vsetko moze pokazit
2. Ja som skoncila medicinu v 22, v 25 uz som mala 3 roky skusenosti
3. Nerobi to len atestovany lekar, uplne bezne aj lekar v specializacnej priprave, kludne to robi aj buduci urolog, chirurg

martinkatinka
26. feb 2023

@tahomi ved medicina sa studuje 6 rokov, nie?

kiki68
26. feb 2023

Nie vsade to musi robit lekar, viem, ze Tu v Rakuto mozu tie pery aj kozmeticky robit, len maju nejaky certifikat. Ani neviem ako to presne je, ale robia to tu salony. Vies, ono zalezi ci to chces risknut. Ja by som do toho len tak nesla. Ono jedna vec je, ze zakon to prehliadne, povoli, druha ci to fakt stoji za ten risk a ci ta vypln a celkovo budem ok.

danica2711
26. feb 2023

ak máš obavy, tak tam proste nechoď. Choď na kliniku a máš vymaľované. Také jednoduché to je

oli18
26. feb 2023

@tahomi kde beru na medicinu 16rocnych?

tahomi
26. feb 2023

@martinkatinka to je pravda, ale nie kazdy skonci strednu skolu ako 18+ 🙂

martinkatinka
26. feb 2023

@tahomi tak ale to su 2 roky.... Ak by si aj sla ako 5 rocna..... A predpokladam, ze stredna nebola trojročná ucnovka....

drzaopica
26. feb 2023

Preco mas obavy o kamaratky?je to ich vec, zdravie.Niektore zakroky moze robit kozmeticka aj kyselinu iny druh a inym sposobom hyalur pen dnes botox a kyselinu pichaju aj zubari moja sestra chodi k internistke ktokolvek si spravi skolenie ma priestor a pracuje.

tahomi
26. feb 2023

@martinkatinka isla som ako 5-rocna, 8rocny gympel, da sa to 🙂 ale toto nie je predmetom diskusie

darkswan
26. feb 2023

@tahomi presne, kedysi normalka, tiez som skoncila vysku ako 22 rocna, oki 4 mesiace pred 23 narodkami, ale isla som 6 rocna☺️

tahomi
26. feb 2023

@darkswan dnes uz chodia pomaly 8 rocne deti do prveho rocnika, tak ano, vtedy to znie nerealne 🙂🤷🏻‍♀️

drzaopica
26. feb 2023

@tahomi 8 rocne plus 9 rocnik uplne zbytocny a potom clovek dostuduje VS v 28 r

beataxxx
26. feb 2023

Ja mam dobre kamosku, ktora sa venuje korektivnej dermatologii a obcas robi kurzy pre kolegov lekarov spravne robit tieto zakroky, viem si predstavit, co by Ti na toto asi odpovedala…..ja by som sa bala ist na takyto zasah k nelekarovi

monillia
26. feb 2023

K nelekarovi by som nešla ani zadarmo a medzi lekármi by som si dobre vyberala na takýchto zákrokoch sa neoplatí šetriť

martinkatinka
26. feb 2023

@tahomi no nic, zrejme sa to da, ale pri 5 rocnom studiu na VS. Ale tak asi rok hore-dole......

martinkatinka
26. feb 2023

@darkswan ale to si mala 5 rocnu VS. nech pocitam ako chcem, tak 5+8+4+6 je predsa len 23, kedze medina je 6 rocna VS

tahomi
26. feb 2023

@martinkatinka ja som napisala, ze som skoncila ako 22 rocna. Faktor, ktory si nezvazila je, ze ktory mesiac mam narodeniny, logicky v rok skoncenia som dosiahla 23 rokov, ale to uz som pracovala. Chapes uz?

martinkatinka
26. feb 2023

@tahomi no rozmyslam. Chybal ti mesiac, dva do narodenin

autor
27. feb 2023

@drzaopica Ja nemam obavy o kamaratky, ale o seba, kedze by som tiez chcela ist 🙂 ..