Zaľahnuté ucho po Covid-19: Ako si pomôcť?
Ahojte, bohuzial vcera som dostala covid, mam nadchu a dneska uz nejak citim ze jedno usko mam zalahnute. Neboli ani nic, len to citim ze to nemam 100%ne.
Pravidelne fukam nos, aj som uz vyplachovala ale nepodari sa mi “prefukat” usko…
Poradte nieco, neviem ist ani na pohotovost lebo mam covid 😬 a nerada by som isla vtedy ked uz bude neskoro.
@stellarstar dakujem, neviem naozaj ze co stym 😬 nechcem aby to uz bolo neskoro a by museli prepichovat.
Nasad si sinupret alebo nieco podobne.. a sprej do ucha. Mozes tam mat zatavene hlieny..
Ja mavam bezne zalahnute tak 2-3x do roka, upchava sa mi UCHO mazom, tak chodim na orl na preplach. Ziadne prepichovanie netreba.
Ja s tým žijem už polku života, mne ucho zalachne viac x do týždňa viem je to nepríjemné. Ako uz spomínané sprej do nosa a nefúkat na silu
Pred dvoma tyzdnami som si tym presla.covid test pozitivny a obe usi tyzden zalahnute. Treba kvapkat kvapky do nosa a tym sa uvolnia aj usi ale aj tak nepomohlo nic len to preckat.nakoniec to preslo. Akurat ze som tyzden bola polohlucha
Auris clean - ten nam odporucili v lekarni. A plus nieco na to odhlienenie.. minule to dost dobre zabralo malej, ked brala solmucol. Bolelo ju ucho a tak..prosto tam musi odist ten hlien z tych oblasti, niekto ma zalahnutr, ineho to moze boliet..
Hlieny ti zatekaju do ucha a upchavaju Eustachovu trubicu. Zaklad je cistit nos a davat kvapky na odpuchnutie. Lepsie su kvapky ako sprej, lebo lepsie zatecu do dutin a ucha. Nakvapkas si kvapky do nosa (napr. Otrivin), lahnes si na bok a nechas ich stiect do ucha. Po par minutach by si. mala citit pukanie a mala by sa uvolnovat eustachova tribica a tym padom aj pominut zalahnutie. Potom este aplikuj usne kvapky na precistenie a prevenciu zapalu.
pokial nemas bolesti, zatial by som to povazala za bezny prejav covidu.
Mala som to tak pri oboch kovidoch, na jar 22, aj jesen 23.
Zalahnute v usiach, okrem inych ako horucka, nadcha atd.
Po odzneni priznakov sa upravilo aj toto.
Ja mám tiez christmas covid a zalahnute a aj pobolievav uchu, myslím ze to je celkom typické pre tento typ co zrovna koluje. Skús kvapky do uši, ak nemáš kvapky do nosa a nechat stiect ako to tu bolo pisane
Asi mas malé dieťa doma tak si zvyknutá na materinskú hatlaninu, ale skús sa v komunikácii s okolitým svetom vrátiť k dospelackej reči. Pôsobí to dosť komicky ked žena o sebe hovorí ze papá, kaká, má zalahnute uško
ahojko ja som ohluchla na 1nuchi pri covid, dr mi dal po telefone kvapky do tyzdna bolo lepsie, staci to zajtra riesit s obvodakom

Zalahnuté ucho a nie uško nie je na pohotovosť, skús žuvačku a sprej do nosa