Zaočkované osoby a priebeh Covidu-19
Neviete niekto aké sú príznaky a priebeh covidu keď ste zaočkovany?
Kolegine maju covid. Prva si myslela ze len prechladla. Ostatne sa isli testovat po kontakte snou. Vysledok- pozitivne ani o tom nevedeli. Podla skusenosti s nimi mi pride ze ockovanie pomoze v tom ze priebeh je ok
Ahoj ja som teraz v karanténe ôsmy deň .Sme neočkovaný okrem muža .Syn to dovliekol zo školy mal zapálené dutiny bolesti hlavy svalov a trocha zvysenej teploty .Keď mal pcr výsledky som volala do laboratória ako je infekčný mal hodnotu 17 vysoko infekčný .My sme sa dali otestovať na piaty deň mama (71r.,ja 37 ,dcérka 9r a muž 37 r.)zatiaľ sme negatívny tak hádam do konca karantény to nechytime .Mimochodom syn to schytil od očkovanej pani učiteľky na strednej škole .Syn je tiež neočko
podľa mňa, či je človek očkovaný na chrípku, tetanus, záškrt, čierny kašeľ, osýpky, hepatitídu a áno aj covid - všade je to 50 na 50 či sa daná choroba neukáže aj napriek očkovaniu. nič nechráni stopercentne. záleží to od vytvorenia protilátok a to, ako si ich organizmus vybojuje. a kedže každý je iný, tak je ťažko sa porovnávať.
moj znamy - ockovany druhou davkou cca zaciatkom leta. 60-tnik, lieky inak ziadne neuziva. Teraz uz je druhy tyzden v nemocnici na kysliku. Najprv mal bolesti hrdla, na druhy den vyse 40 horucky, ktore neklesli ani po troch dnoch, pridalo sa stazene dychanie a nakoniec skoncil v nemocnici :( takze asi tak
Veľmi individuálny, tak isto ako aj imunita u každého jedinca 🙂. Niektorí neočkovaní majú bezpríznakový priebeh, niektorí zomrú, niektorí plne očkovaní majú bezpríznakový priebeh, niektorí zomrú.
Do "hry" totiž vstupuje okrem samotného očkovania ešte x faktorov (vek, celkový zdravotný stav, sila imunitnej odpovede, genetika, veľkosť vírusovej nálože, doba vystavenia vírusu,.....), ktoré ovplyvňujú to ako sa ktorý organizmus s covidom popasuje.

Kamarátka očkovaná sople, strata chuti cuchu teploty, manželov kolega v práci očkovaní teploty skončil v posteli jeden na kyslíku v nemocnici chlap ako hora, pri Ľubovni kamienka dedina nakazenia zomierajú bohužiaľ aj dosť starých očkovaných geriatrikov neviem no, ja sama zvažujem očkovanie aj keď som. Covid prekonala ale som tehotná tak aspoň jednu dávku si dám momentálne do tohto obdobia myslím si ze ale ak je človek veľmi rizikový tak mu vakcína z marca nepomôže