icon

Zaočkované osoby a priebeh Covidu-19

elia22
15. okt 2021

Neviete niekto aké sú príznaky a priebeh covidu keď ste zaočkovany?

Strana
z2
mon1806
19. okt 2021

Kamarátka očkovaná sople, strata chuti cuchu teploty, manželov kolega v práci očkovaní teploty skončil v posteli jeden na kyslíku v nemocnici chlap ako hora, pri Ľubovni kamienka dedina nakazenia zomierajú bohužiaľ aj dosť starých očkovaných geriatrikov neviem no, ja sama zvažujem očkovanie aj keď som. Covid prekonala ale som tehotná tak aspoň jednu dávku si dám momentálne do tohto obdobia myslím si ze ale ak je človek veľmi rizikový tak mu vakcína z marca nepomôže

tayla
Odpoveď bola odstránená
trevis12
19. okt 2021

Kolegine maju covid. Prva si myslela ze len prechladla. Ostatne sa isli testovat po kontakte snou. Vysledok- pozitivne ani o tom nevedeli. Podla skusenosti s nimi mi pride ze ockovanie pomoze v tom ze priebeh je ok

mariali31
19. okt 2021

Ahoj ja som teraz v karanténe ôsmy deň .Sme neočkovaný okrem muža .Syn to dovliekol zo školy mal zapálené dutiny bolesti hlavy svalov a trocha zvysenej teploty .Keď mal pcr výsledky som volala do laboratória ako je infekčný mal hodnotu 17 vysoko infekčný .My sme sa dali otestovať na piaty deň mama (71r.,ja 37 ,dcérka 9r a muž 37 r.)zatiaľ sme negatívny tak hádam do konca karantény to nechytime .Mimochodom syn to schytil od očkovanej pani učiteľky na strednej škole .Syn je tiež neočko

banderaska29
19. okt 2021

podľa mňa, či je človek očkovaný na chrípku, tetanus, záškrt, čierny kašeľ, osýpky, hepatitídu a áno aj covid - všade je to 50 na 50 či sa daná choroba neukáže aj napriek očkovaniu. nič nechráni stopercentne. záleží to od vytvorenia protilátok a to, ako si ich organizmus vybojuje. a kedže každý je iný, tak je ťažko sa porovnávať.

cukroska
19. okt 2021

@elia22 mňa by naopak zaujímalo aké sú podmienky ak je pozitívny očkovaní. Nakoľko pre očkovaných nie je povinná karantena už. Neviem nikde nájsť. Ďakujem

cukroska
19. okt 2021

@elia22 všetko závisí od imunity. Ako každá choroba...

lienka.7
19. okt 2021

@cukroska podla mna aj ockovani ked ma potvrdenu pozitivitu uz musi byt v karantene.
Ci bude to roznasat kade tade?
Zdroj som nehladala... sedliacky rozum a elementarna logika mi toto napoveda.

ibrunova
19. okt 2021

@cukroska ak má očkovaný príznaky, je v karanténe, a aj samozrejme, keď je pozitívne testovaný.

tayla
Odpoveď bola odstránená
ailiba
19. okt 2021

@nika523 záleží od imunity a od toho, ako si kto vytvára protilatky🤷‍♀️. Očkovanie nie je vhodné pre každého. Mam kamošku, ktorá už mesiac po za ockovani nemala protilátky.

lienka.7
19. okt 2021

@taylavsak to, presne... potom ze sa toho nezbavime ani za 10 rokov.
Ale vsak im to takto vyhovuje... buzerovat a obmedzovat ludi, co si budeme klamat

hanka_se
19. okt 2021

moj znamy - ockovany druhou davkou cca zaciatkom leta. 60-tnik, lieky inak ziadne neuziva. Teraz uz je druhy tyzden v nemocnici na kysliku. Najprv mal bolesti hrdla, na druhy den vyse 40 horucky, ktore neklesli ani po troch dnoch, pridalo sa stazene dychanie a nakoniec skoncil v nemocnici :( takze asi tak

rawmamka
19. okt 2021

Veľmi individuálny, tak isto ako aj imunita u každého jedinca 🙂. Niektorí neočkovaní majú bezpríznakový priebeh, niektorí zomrú, niektorí plne očkovaní majú bezpríznakový priebeh, niektorí zomrú.
Do "hry" totiž vstupuje okrem samotného očkovania ešte x faktorov (vek, celkový zdravotný stav, sila imunitnej odpovede, genetika, veľkosť vírusovej nálože, doba vystavenia vírusu,.....), ktoré ovplyvňujú to ako sa ktorý organizmus s covidom popasuje.

mariali31
19. okt 2021

@rawmamka možem sa opytať ako myslite doba vystavenia virusu Dakujem

rawmamka
19. okt 2021

@mariali31 Ako dlho je človek v priamom kontakte s infikovaným človekom, čím dlhšie tým vyššia pravdepodobnosť, že sa infikuje aj on + zvyšuje sa tým vírusová nálož (množstvo vírusu).

cica8
19. okt 2021

@tayla si trapna🤮

tayla
Odpoveď bola odstránená
luccija
19. okt 2021

@mariali31 mohol to chytiť od kohokoľvek ako vieš, že od učiteľky?Deti bývajú bez príznakov väčšinou...

mariali31
19. okt 2021

@luccija lebo kašlala smrkala chora prisla do skoly .A nanajvýš keď ich skúšala bola bez rúška .Za dva dni bola otestovana pozitivne deti poslali domov a postupne pribudali pozitivne deti ....Stredná skola

cica8
19. okt 2021

@tayla prečo moje... Ja som to odporučila? Alebo na kázala? Alebo co😂😂😂😂si ma schuti rozosmiala naozaj😂😂😂😂😂

ailiba
19. okt 2021

@mariali31 tak to nechápem..... Bez ohľadu na covid (a ci je človek očkovaný, alebo nie), chory človek má byť doma a liečiť sa... Je to nezodpovedné.

mariali31
19. okt 2021

@ailiba veľmi nezodpovedné

Strana
z2