Zápach a divný nos po prekonaní Covid-19
Ahojte baby. Prekonala som v októbri covid 19 a asi po 2 mesiacoch som sa jedno ráno zobudila a začala mi strašne smrdiet cibuľa. Horúčky som nemala už mi nič nebolo ale mne stále smrdí.
Po prekonaní mi lekár nastavil protizápalovu stravu plus sledovanie pH a diétu ale pach som necítila... Žeby u mňa prebiehala ketoza v organizme?
Ten istý pach cítim aj z moču. Mala som ho vyšetrení v labaku je negatívny žiaden zápal nič.
Prosim poraďte mi co robiť :(
Bojim sa ze mi odišlo časť receptoru na vône...
@katkabg
@barborka2708
Baby ešte cítite a, smrdite za cibulou?
Ja som si všimla ze ju tiež všade cítim, najprv som myslela ze n ahodano aj pot cítim za cibulou
Je možné že sú to fantomove pachy.. Uz som všetkoozne po skúšala, v živote mi pot nesmrdel 🤷♀️😳
Tak som tú magnetickú nezvládla.. Nemohla som tam dýchať a strašne mi búšilo srdce. Ukončila som to, celá som vyšla odtiaľ roztrasená..
@zibi mne takto zacal pot smrdiet cca tyzden dozadu..nepomaha totalne nic,ziadne dezodoranty,vone..nic..
@luciakovacova0603 súvisí to s kovidom myslis?
Môj muž necíti cibuľu na mne, tak je možné, že to len ja citim
Kúpila som si driklor proti poteniu, tak to možno trochu obmedzí..
@badinka79 to je škoda že sa to nepodarilo aspoň by ste vedeli na čom ste, ale ja by som určite dopadla rovnako nakoľko mám fóbiu z uzavretých priestorov. Mám problém s chrbticou, brala som infúzie a doktorka mi povedala že keď sa to nezlepší pošle ma na magnetickú, radšej k nej ani nejdem lebo sa bojím, jedine keby mi dali nejaký oblbovák ako pred operáciou.
@monci20 ja ani nemám fóbiu, išla som tam s tým, že to nič není, však to ani nebolí. Ale keby mi ten balón vypadol z ruky tak tam aj zomriem. Strašný pocit, ešte aj s rúškom, nevládala som sa ani nadýchnuť a tep musel byť riadne vysoký. Obdivujem všetkých, ktorí to zvládli. A keby som to aj zvládla, tak liečba i tak neexistuje 😢
@zibi presne tak sa mi to celé začalo koncom januára, že som cítila cigaretový dym asi 2 mesiace, potom začalo všetko smrdieť, vajíčka akokeby pokazené, banán mi nechutí, pečivo smrdí, výpary pri varení, najnovšie výfuky z áut, postupne to prechádzalo takými fázami, niečo zmizlo iné prišlo, ale pomaličky sa to zlepšuje, ale takisto mám bolesti žalúdka, pálenie záhy, bolesti kĺbov, myslím že na krčnom dávajú kortikoidní sprej do nosa, ale niekomu ani to nepomáha
@monci20 Bože, ja keď čítam tieto príspevky, už len z toho mi je smutno, lebo viem, čo prežívate. Píšete, že máte aj iné problémy ako ten smrad. Strašne som z toho nešťastná, pretože covid som ani nemala potvrdený, ale cítila som, že je to ono, ale doslova som ho prechodila, ale to, čo po ňom prišlo, je strašné 😩 Preto nechápem, prečo mám teraz také strašné stavy, keď covid som mala úplne mierny. Takisto mi je poslednú dobu zle od žalúdka, vraciam, mám tráviace ťažkosti a tiež tie bradavice, ako som už spomínala. Fakt mi je hrozne a neviem, čo mám skôr liečiť 😓 Nemá to konca a stále sa niečo pridá.
@monci20 presne aj ja tak.. Akurát ze ja citim tu cibuľu. Vône mi až tak nevadia iné. A cítim ešte takú vôňu ako keby benzínu? Ako aj stolica mi tak smrdi. Pardon za také detaily🥴🙈najprv som si myslela, či nemám daco s pečeňou. Vôbec som to všetko nedavala do súvisí s kovidom po takej dobe. Mala, s omv decembri.
@13veronika13 ja som tiež mala len mierny priebeh len strata chuti a čuchu, mama a manžel boli v nemocnici na zápal pľúc ale zdá sa mi že sú na tom lepšie, pred mesiacom som bola na preventívke, všetky odbery v poriadku, helicobaktera nemám, kvôli žalúdku mi robili test aj na to, usg v norme a predsa sa necítim dobre. Tá propolisová tinktúra nepomohla na bradavice
@zibi ja som to mala tak isto, bola som na preventívke všetky výsledky v poriadku, ja som mala covid v októbri a problémy som začala mať až koncom januára, odvtedy som už prešla všetkým možným... bolesť hlavy, búšenie srdca, všelijaké bolesti...ale dúfam, že postupne to prejde do normálu 🙂
Zdravim pred pol rokom som prekonal covid posledný mesiac a pol mi všetky veci ktoré niekedy maly svoj osobitý pach voňajú rovnako ani nie voňajú ako zapachaju či je to obed voňavka sprchový gél toalety osviežovače jedlo všetko všetko má skoro rovnaku pachu myslíte že sa to napravy
Presne tento zápach mám ja som rád že jejsom sám hnila cibuľa alebo tabletkovy smrad vo všetkom hlavne v parfemoch sprchových geloch keď manželka Vary atď dokonca keď sa spotim a mám na sebe deodorant aj vtedy ľudia jedlo no strach
@romankubovcik už viac ľudí sa z tohto zotavilo, len trvá to strašne dlho. Ja začínam 6ty mesiac a je to lepšie ako v začiatkoch aj keď stále nemôžem veľa vecí jesť.
@badinka79 Poznáte osobne niekoho, kto sa z toho zotavil? Ja som ešte nepočula prípady, aby sa to napravilo niekomu. A mám pocit, že v tom teple je to ešte horšie 😩
@13veronika13 ja som čítala, že tak rok, rok aj pol to može až trvat🤷♀️😩
Ja mám tiež problém z pachmi v nose ako by som mala v tele sladkú chuť mlieka alebo hnisu,čuch nemám vôbec a chuť slabo Nič mi nezistili,mala by som ísť aj na gastroenntrologicke vyšetrenie ale ako čítam asi nič nezistia.Mate niekto aj vy takúto zvláštnu pachuť?
@13veronika13 osobne nie, ale čo som na fcb v skupine, kde týmto trpia tak boli tam príspevky o zotavení.
@zibi No veď ja v októbri to bude presne rok, čo týmto trpím 😓 Nechce sa mi veriť, že je to už toľko.
Určite sa to vylieči, len treba na to čas (bohužiaľ veľa času 😥) 😊

@monci20 U mňa asi podobne. Ako som písala, cibuľa, cesnak, mäso a niektoré pečivo nemôžem vôbec, ale inak sa to dá zvládnuť. Najhoršie je, že viem, že keď mi niečo strašne smrdí, je to buď cibuľa, cigareta alebo niečí pot, ale bez pomocí iných to neviem rozoznať 😆