icon

Zápach a divný nos po prekonaní Covid-19

kamoska_z_konika
21. jan 2021

Ahojte baby. Prekonala som v októbri covid 19 a asi po 2 mesiacoch som sa jedno ráno zobudila a začala mi strašne smrdiet cibuľa. Horúčky som nemala už mi nič nebolo ale mne stále smrdí.
Po prekonaní mi lekár nastavil protizápalovu stravu plus sledovanie pH a diétu ale pach som necítila... Žeby u mňa prebiehala ketoza v organizme?
Ten istý pach cítim aj z moču. Mala som ho vyšetrení v labaku je negatívny žiaden zápal nič.

Prosim poraďte mi co robiť :(
Bojim sa ze mi odišlo časť receptoru na vône...

mnamko
30. júl 2021

@zibi mňa bolí žalúdok,pálenie záhy mám teraz po tých liekoch a kvapkách mám slabunku,väčšinou má pobolieva keď zostávam hladná,alebo mávam pocit na vracanie

spageta85
4. aug 2021

Ľudia moji ja som už zúfalá akože zmeny cuchu a rôzne s rady pociťujem od cca marca apríla teda cca 4mesiace po prekonaní kovidu (ľahký priebeh) aj som tu dala možno 3 príspevky dávnejšie ale ja sa neviem stym zmieriť to ze niektoré veci som vylúčila z jedálnička lebo proste sa mi s radom znechutili tak moz že proste to nedám ako napr (paprika) jednoducho by som sa po vracala jest "chemikálií" tak mi totiž smrdí aj chuti naopak niektoré veci zo sebazaprenim dokážem zjesť napríklad celý život moje obľúbené kuracie mäso nuž premaham sa co vám poviem... Ale k tomu co nedávam to je môj osobný nechutný smrad!!! Áno je to tak smrdim jak pes teraz si budem hľadať novú prácu a uuz mam stres pazuchy zodrate co sa stále chodím umyvat smrad ľavá sa budím smrad ľavá zaspávam smrdí mi aj ten posraty tuhý dezodorant co si dávam aj keď si ho nedávam smrdim neviem ten smrad k ničomu prirovnať co to je cibuľa ci pasteka ci nejaké maso dokonca mam pocit ze pod jednou pazuchou smrdim viac tým smradom som z toho nešťastná nikto mi asi nedokáže pomôcť ja som to spomínala aj mudr ešte máji na preventívke ta povedala ze krv ste mala ôk pri cukrovke smrdí pot a cukrovku nemáte jedine mierne zvýšené trombocyty a bolo.. Krcny napísal postcovidovy syndróm predpísal B vitamíny co hovno pomohli tak tam už ani na kontrolu som nebola sak načo keď sa nič nemení... A ja smrdim ozaj nielen že sama sebe aj dcéra mi to už povedala krista normálne by som revala... Mate to niekto takto ako ja??? Co robiť?

zibi
4. aug 2021

@spageta85 ja tiež smrdi sebe
Nikto iný necíti žiadnu cibuľu, benzín nic
Mňa napadlo si dávať pod nos nejakú masti ku mentolovu, alebo levandulu..
Inak mne pomohol swo driclor. Prestala som sa potiť pod pazuchou. Inde keď sa spotim, že je horúco napr. Necítim zápach. Len v podlaží. A pritom to len ja citim🙈, ostatní cítia bud deo, alebo nic
Este zinok pomáha proti zápachu potu že vraj.. Tiež som. Uz nešťastná 🙄

monci20
5. aug 2021

@spageta85 aj ja sama sebe smrdím, rodina to na mne že vraj necíti, ale čo som si všimla môj pot závisí aj od toho čo zjem, napr. ak zjem cibuľu, vajíčko, mäso, vtedy je aj pot viac zapáchajúci ja to už volám covidový, lebo predtým som to nemala, sú dni keď to cítim zo seba viac inokedy menej, niekedy závisí aj od toho aký deodorant si dám, ja len dúfam že ten smrad z nás časom vyprchá

zibi
5. aug 2021

@monci20 som sa pýtala doktorky na to dnes. Ze to veľa ludi ma a časom to prejde🙏

badinka79
14. sep 2021

Ahojte, prešlo to už niekomu?

luciakovacova0603
14. sep 2021

@badinka79 ahoj,nie.ani sa to nelepsi vobec.

sheyla95622
14. sep 2021

@badinka79 celkom nie. Paprika je stále ble. Ale už 1000x lepšie. Nič som neuzivala. Len som čakala že to prejde.

terimon
14. sep 2021

Ahojte,ja som mala Covid v januári, tak tesne po Novom roku som stratila chuť aj čuch. Do dnešného dňa,co uz je vyše 8-mesiacov sa mi nevratili. Vybrala som 2 balenia Milgami,4 balenia MagneB6 a nič. Pred Veľkou Nocou som zacala mat problémy s kĺbmi,2 týždne som nevedala poriadne ani chodiť,tak ma boleli kolena, vybrala som 2 týždne rehabilitácií, nepomohlo,z liekov co som dostala mi bolo zle,tal som ich prestala brať. Kedze som nič necítila ani lete, pravdepodobne som zjedla niečo pokazené,lebo som dostala Salmonelozu, črevná flóra je dodnes totalne rozhádzaná.K tomu stale bolesť kĺbov,aj v ruke, bedrách a cuch a chuť nikde. Neviem varit, neviem kedy prať,neviem ci som spotená, rozkladajúcu sa cibulu v spajzi som odhalila az ked som ju zbadala. A moja Dr. - treba čakať......rozmyslam,ze sa prihlasim do toho post Covid centra v nemocnici,len ci mi nejako pomôžu,to netuším. Zatiaľ nie som zaočkovana,nechcem sa,kym mam takto rozhádzane telo, možno si dam urobiť test na protilatky,nech viem,ako na tom som v tomto smere.......tolko moja skúsenosť

wayway
14. sep 2021

@badinka79 mne sa pomaly po x mesiacoch vracia cuch do normalu, pol roka som takmer nic necitila. Cibula mi smrdi cele leto, aj moj pot, ten mi pride ako strasne slany. Myslela som si, ze je tuto sezonu nejaka zla uroda cibule, ale tato diskusia mi to prave vyvratila 😂😟.

zibi
14. sep 2021

@terimon
@wayway
Prečo všetci cítime cibulu
Ja, tu mladú cibuľku
Aj pot
Keď sa spotim inde na tele, cibuľu necutim
Len z podpazusia. Aj som ju jest prestala. Trochu mi pomohol driclor. Proti poteniu.

zibi
14. sep 2021

@terimon post covidové centrum je v každej nemocke? Co tam robia?

zibi
14. sep 2021

@terimon a kĺby ma strasne bolia. Úplne všetky. Aj slachy. A, strieda, sa mi to.
Vrátil sa mi helogobakter. Po pre liečení antibiotikami aspoň necítim smrad benzínu a oleja na wecku🙈

wayway
14. sep 2021

@zibi mozno nase cuchove receptory reaguju viac na siru obsiahnutu v cibuli🤔? Ktohovie

monci20
14. sep 2021

@badinka79 je to oveľa lepšie, problém mi robí už len pečivo, jogurt, banán, paprika, vajíčka ale dokážem ich zjesť, len majú inú chuť a vôňa, strašne mi smrdia výpary z áut, o to viac ma teraz trápia strašné bolesti kostí, svalov a kĺbov a celková únava, niekedy ledva žijem 🙁

zibi
14. sep 2021

@badinka79 cibuľu z potu cítim stále. Ale keď ju napr. Nezjem v šaláte, nie je to také výrazné. Zaujímavé je, že to cítim len z jedného podpazusia. Tak ja nechápem.
Vrátil sa mi h e ligobakter. Po preliečení antibiotikami som prestala cítiť smrad benzínu a aj oleja. Napr. Na wecku🙈🥴

wayway
14. sep 2021

Na tie klby skuste protizapalovu dietu, mohlo by to aspon trochu pomoct.

monci20
14. sep 2021

@terimon som na tom podobne, strašné bolesti kĺbov, svalov a kostí, bolia ma nohy, niekedy ledva chodím, ruky ma bolia takisto a niekedy mám problém v nich niečo udržať. Čuch a chuť sa postupne upravila až na pár vecí, ale už som na to zvykla, 3 mesiace som mala problém so žalúdkom, pálenie záhy, tiež sa to postupne upravilo. Dlho som rozmýšľala nad očkovaním, lebo tiež mám rozhádzané celé telo, ale protilátky nemám a bojím sa toho, keby som to zase chytila, tak som sa rozhodla očkovať

zibi
14. sep 2021

@monci20 mňa klby strašne bolia.
Inak skus ísť na krv ci nemáš kyselinu mocivu zvysenu. Aj to spôsobuje bolesti ako na DNU.

zibi
14. sep 2021

@wayway no mozno🤷‍♀️

monci20
14. sep 2021

@zibi akurát som tento týždeň bola na internom, všetko v poriadku, aj odbery, a predsa strašná bolesť a celková únava

terimon
14. sep 2021

@zibi v nasej nemocnici je, treba sa asi informovať v tej vasej,ale asi nebude v každej

terimon
14. sep 2021

@monci20 zaha ma páli posledne 2 týždne,boze aj toto je z tej Corony,ja sa normálne bojim,co bude ďalej 😔

monci20
14. sep 2021

@terimon presne aj toto, brala som Helicid a gastroval a pomaly sa to upravilo, ja som prekonala covid v októbri, skoro bezpríznakovo, 3 mesiace v poriadku, od februára postcovid, búšenie srdca, úzkosť, bolesti hlavy, vypadávanie vlasov, parosmia, bolesti žalúdka, momentálne tie bolesti kĺbov svalov a strašná únava, stále keď niečo zmizne objaví sa niečo nové, ale verím že raz to prejde 🙂

badinka79
15. sep 2021

@terimon zbytočne pôjdete do postcovidového centra. Ja som tam bola a inak veľmi milý doktor ale povedal, že s týmto nedokážu pomôcť 😢 doporučil kúpiť Milgammu, užívať 3xdenne

badinka79
15. sep 2021

@zibi cibuľu z podpazušia cítim od nedele po 7 mesiacoch smradov. Ani v lete som tak nesmrdela ako teraz.

zibi
15. sep 2021

@badinka79 nechápem.. Ako ja som nikdy nesmrdela ako pot, max som deo cítila.. Otrasné to je. No musí to daco byt, keď to viac ludi ma..nejaký spoločný symptoms to je, veľa ľudí to píše..

badinka79
15. sep 2021

@zibi ja som bola v NZ, vyplniť treba dotazník, prísť s rozborom krvi a moču. Tam sa ma potom asi 10 trápnych otázok pýtali, ktoré som mala ohodnotiť číslami od 1 do 7. Ďalej merali tlak asi 8x po sebe, potom vás pozrie lekár ale to bolo čisto neurologické vyšetrenie čiže sledovať prst, trafiť sa prstom na nos, atď.. Záver nevieme vám pomôcť, bolo by dobre absolvovať MRI mozgu ale tam nervy vidieť aj tak nebudú.. Ešte ponúkol hospitalizáciu s odberom tekutiny z miechy, ďakujem neprosím. Ale liečba neexistuje tak načo to absolvovať? Jediný liek je čas, v skupinách na nete sa dozvieme viac ako od lekárov. Aj keď teda natrafila som vcelku na dobrých lekárov ale s týmto sú bezradní..

zibi
15. sep 2021

@badinka79 ďakujem za info
No som zvedavá co budeme o rok pisat🥴
Co som si všimla ako keby to kolovalo

Zacsdlobto nsjprv u mňa tým divnym zapa hom cigariet, potom ma začali postupne klby bolieť.. Dala som si pichnúť ibstrek lebo ma úplne seklo, potom do kolena kolagen s rehabka. Trochu prešlo..
Potom ma začal bolieť zaludok, cítila, som na wecku smrad tukový, benzín, po antibiotika h lepšie...
Zaroven cítim cibuľu, cigarety prešli.. Benzín tiež..
Ale zasa ma bolia kolená.. Úplne to koluje..
No nič moc ta ambulancia