Zápach a divný nos po prekonaní Covid-19
Ahojte baby. Prekonala som v októbri covid 19 a asi po 2 mesiacoch som sa jedno ráno zobudila a začala mi strašne smrdiet cibuľa. Horúčky som nemala už mi nič nebolo ale mne stále smrdí.
Po prekonaní mi lekár nastavil protizápalovu stravu plus sledovanie pH a diétu ale pach som necítila... Žeby u mňa prebiehala ketoza v organizme?
Ten istý pach cítim aj z moču. Mala som ho vyšetrení v labaku je negatívny žiaden zápal nič.
Prosim poraďte mi co robiť :(
Bojim sa ze mi odišlo časť receptoru na vône...
U mňa to osté,bola som rada,že sa mi pomaly po troch mesiacoch vracia čuch a chuť a bum prišlo toto a je to ešte oveľa horšie.Mne to začalo začiatkom apríla. U mňa je to o to horšie,že máme 15mesačmé bábätko a musim mu variť každý deň niečo iné a neviem ako to riešiť keďže mi hrozne smrdí mäso,cibula,cesnak,niektora zelenina dokonca už som tu hnusnu chuť zacítila aj v nejakom chlebe.A ani mu nemôžem to jedlo ochutnať a citiť,už som si povedala že budem variť v respirátore asi😂My sme mali coronu cela rodina,rodičia,brat aj ja s priateľom a nikto okrem mňa to nemá a dúfam,že to ani nezažiju lebo toto neprajem naozaj nikomu. Ani vo sne by ma nenapadlo,že niečo takéto existuje,že z ničoho nič sa takto môžu zmeniť chute a všetko začne smrdieť
@mirka1287 ja varím pri otvorenom okne a v rúšku ale ten smrad sa v dome drží ešte dlho po varení.. Takže je aj jedno či varím ja alebo dcéra či manžel. A to je vonku chladno, neviem si to ani predstaviť čo bude v lete. Tiež si často jedlo objednávajú kvôli mne aby nebol doma smrad ale je mi vtedy do plaču, keď si dávajú také dobroty a ja nič nemôžem. A nemôžem ani nič piť okrem čistej vody. Tiež to nikomu neprajem. Je to hrozné a dúfam, že si nenarobím problémy ešte so žalúdkom, nakoľko už 2 mesiace som o chlebe a syre a tiež mi niekedy aj chlieb smrdí.
Ahoj ja som mala covid minulý rok v máji cca stratila som čuch a chuť ...chuť sa vrátila pomerne rýchlo no čuch nemám doteraz poriadny....niektoré veci necítim napríklad plyn zo zapaľovača nič ,niektoré voňavky nič,káva my začala smrdieť asi tak v decembri a stále smrdí ahoj zhorena keby bola a ktomu kyslá cibuľa...ja si smrdím tiež ako cibuľa aj moc smrdí tak ,niektoré jedlo mi tak smrdí ako cibuľa ale cibuľa samotná ki nesmrdi a dokonca už z nej ani neplačem ako inokedy ...mandarínky nemôžem jesť ani pomaranče lebo jedno sústo je chutné a druhé je už ako keby potreté cibuľou🙈🙈som z toho total na nervy ....ale neporadim si...snažila som sa a skúšala som.vclselico no nič nepomáha...ale nič ku tak nevadí jak cibuľa lebo ja som.nikdy nemala rada smrad cibuľový 😭
@badinka79 Ja cítim tiež vo všetkom chémiu a hnilobu, presne. Teraz v apríli tomu bolo presne pol roka. Neviem kedy tomu bude koniec. Umývať si zuby je pre mňa boj.
@badinka79 tak to máš ešte horšie ...aj keď na tú cibuľu sa tiež nedá zviknut mama to už 4 mesiace a je to aj nervy už ani nejedavsm poriadne a keď sa aj najem tak cítim cibuľu ale zaujímavé je že nie takú obyc ale takú akoby úniku cibuľu ....a už som si všimla aj že keď idem okolo benzínového auta a tie vyparí tiež tak divne smrdia nepopisatelne...🙈
Je to celé zvláštne vy aspoň opisujete dá sa povedať príznaky, ktoré mávajú ľudia po covide, tie fantomove pachy pri niektorých jedlách ..lenže ja čuch nemám od kedy som bola pozitívne testovaná, čiže už 5.mesiac, ani náznakom, ale asi pred dvoma týždňami som mala non-stop cigaretový dym pod nosom, to nieže mi niečo tak voňalo ono to bolo non-stop, mne bolo na vracanie. A zrazu to zmizlo. Ja neviem zvykla som si na to alebo čo ja už neviem.. Sem tam to na pár hodín znova príde a potom znova nič. Ja som sa pomaly s tým zmierila, že už sa mi ten čuch nevráti😏
@maartiinaa11 cigaretový dym som mala iba pri corone a len pár krát a keď som nemala čuch (necelé 3 tyzdne) tak mi skoro kuchyňa začala horieť 😂 Mám 2 kamarátky, ktoré nemajú čuch od narodenia, to si neviem ani predstaviť. A kamarát mal coronu v decembri a stále nič necíti. Doporučujú robiť cuchové tréningy, privoniavať ku škorici, citrónu, k takým výraznejším vôňam.
@maartiinaa11 Ja si myslím, že on sa určite vráti, len to chce čas, veľa času. Niekde som čítala, že čuchové bunky sa obnovujú aj rok-dva.
@badinka79 aj ja🙂ale čuch ešte nemám 100% takže necitim ani ten smrad stale.Najhoršie je to keď varím malemu kuracie mäso a potom mu ho musím nadrobiť na male kusky,ten smrad z toho vareneho masa je neuveriteľný😏 minule som ovoňala pečenu klobasu a ako som sa nadýchla až ma naplo na vracanie.Človek ani nevie popísať ten smrad,že k čomu ho prirovnať.
@mirka1287 presne, to sa nedá ani opísať ten smrad. Mne je dnes strašne zle, umyla som si vlasy a stále cítim na sebe ten smrad 🤮 ja som skúšala polievku so zacpatym nosom a potom som sa skoro povracala. Teraz už viem, že čo smrdí, nemám dávať do pusy 😂 a čo som v tej skupine na fcb, ktorí týmto trpia, tak mi je strašne ľúto tehotných žien čo nemôžu jesť a boja sa o zdravie svojho bábätka, to musí byť strašné 😭
Takze necitim len ja cibulu ??? 😁😁😁😮😮😮
@badinka79 áno to robievam niekedy tie tréningy, mne poslali aj tie parfumované fixy, čo robia tie štúdie, ale ja sa skôr pri tom naštvem, že nič necítim, čiže mi to skôr nepomáha ako pomáha 😁 je to hrozne.. ani tak ani tak 😁 a byť takto od narodenia..booožinku to má asi odvezú na psychiatriu😁
@maartiinaa11 im to vlastne ani nechýba keď nevedia aký to je pocit cítiť vôňu. Keď som nemala čuch a chuť bolo to hrozné ale cítit z jedla a zo všetkého smrad je horšie. Stretneme sa na tej psychiatrii 😉
Videla som dnes upútavku, v pondelok 19.4 budú ráno o tom našom probléme hovoriť v teleráne na Markíze, čas presný neviem
Že sa množia prípady ľudí, ktorí majú pár mesiacov po prekonaní covidu psychické problémy. Možno to suvisí práve s tým ako opisujete, frustrácia že cítite pachy, ktoré nie sú alebo naopak, nemáte dlhodobo chuť, čuch. Je to des, celý covid. Nech to už skončí
Ani neviete, ako ste ma "potešili" - asi dva mesiace dozadu som sama sebe smrdela ako cibuľa - aj po vykúpaní, aj cez kvalitný parfém. Nik iný to necítil, iba ja a išlo mi to neskutočne na nervy.. všade len cibuľa.. Covid som mala ešte v októbri, smrdelo mi to cca január/ február, ešte občas v marci, teraz je to už celkom fajn 😉
Ahojte ,potvrdeny covid nemam ale som presvedcena ze som ho mala presne na vianoce ,mali ho moji rodicia aj sestra aj vtedy jej 4 m dcerka a jej manzel,10 .decemra som mala narodeniny a 9.decembra boli vsetci u mna mi zablahozelat nakolko sestra prisla len na sviaty zo Spanielska k nasim a byvaju 43 km od Kosic a uz 11.12. sestra sla na testy lebo sa necitila dobre,samozrejme bola pozitivna a aj cela rodina tak sme aj my ostali v karantenne od toho 11.12.a objednali sme sa na PCR testy na 6ty den po kontakte s nimi som bola na testoch a samozrejme negativna lenze asi na 13 den od kontaktu s rodinou som zacala kychat a bolela ma hlava cuch a chut mi odisli na cca 5 ty den po tomto stave, ale kychanie uz nebolo len mi z minuty na minutu odisiel uplne cuch a chut a nemala som ho absolutne nejake 2 tyzdne potom sa postuone vracal aj vyse mesiaca ale stale nebol 100% ale na testy som uz nesla nakolko som na materskej ostali sme len doma ...to bolo koncom decembra a tak do zac februara som uz mala tu chut a cuch ako tak ok ,ale uz 4 dni mi vsetko tak sladkocibulovo smrdi aj ja sama sebe je to neznesitelne hlavne pach vsetko mi smrdi cibulovosladkou hnusnou vonou ...
@10andrea12 aj ty sa citis ako cibula? 😂 lebo aj ja aj tak mi chuti kade co ako cibula
@katkabg ano smrdim si,dcery 9 r sa pytam ,Tami nesmrdim ? Nie mami, vonias ako fialky 🙈🙈🙈
Dnes budú o tom hovoriť v televíznych novinách na Markíze
@13veronika13 presne ako pises...hniloba...dokonca z kazdeho nie sladkeho jedla je prve susto uplne nechutne. No od jedla ma to neodradza 😂🤦🏼♀️ (skoda, dake 2 kila dole by boli na leto fajn) a citim sa rovnako smutna z toho ze necitim tie oblubene vone (ani ako vonia moje babatko). Myslim ze predtym som mala vyborny cuch, ozaj som vedela specifikovat kadeco a vone mi vela veci vedeli pripomenut. Clovek by ani nepovedal ze ho strata cuchu moze takto potrapit :(...az kym ho naozaj nestrati.

Tak dnes som su dala banan a teda cibulovy pach som citila aj vnom.....uz ma porazi vsade cibulu citim 😣😣😣