icon

Zápach a divný nos po prekonaní Covid-19

kamoska_z_konika
21. jan 2021

Ahojte baby. Prekonala som v októbri covid 19 a asi po 2 mesiacoch som sa jedno ráno zobudila a začala mi strašne smrdiet cibuľa. Horúčky som nemala už mi nič nebolo ale mne stále smrdí.
Po prekonaní mi lekár nastavil protizápalovu stravu plus sledovanie pH a diétu ale pach som necítila... Žeby u mňa prebiehala ketoza v organizme?
Ten istý pach cítim aj z moču. Mala som ho vyšetrení v labaku je negatívny žiaden zápal nič.

Prosim poraďte mi co robiť :(
Bojim sa ze mi odišlo časť receptoru na vône...

monci20
18. apr 2021

@badinka79 nestihla som to, bolo tam niečo zaujímavé, aj na JOJke bolo o postcovide, ale ten náš problém tam nebol

badinka79
18. apr 2021

@monci20 jedna pani tam rozprávala čo práve prežíva, že jej smrdí sprchac, zubná pasta atď a potom tam bol lekár co hovoril o cuchovom tréningu a ze kortikoidy by mohli pomôcť. Skúste si to pozrieť v archíve alebo ak ste na fcb tak si dajte tv noviny markíza aj tam to už je.

13veronika13
19. apr 2021

@badinka79 Kortikoidy? A v akej podobe? Nie je to troška sila?

badinka79
19. apr 2021

@13veronika13 nehovoril v akej podobe, ale tejto "liečby" by som sa bála 🤔

katkabg
19. apr 2021

@10andrea12 😂😂😂 aj ja sa len cucham a cucham....vcera som oprala vo svojom oblubenom fialovom lenore a ako som pradlo vytahovala tak smrdelo mi na cibuluuuu 😡😡😡

10andrea12
19. apr 2021

@katkabg je to hnus aj dnes som bola v obvmchode vsetko ok a ked som prechadzala okolo urcitych potravin no hnus v nose aj v ustach

13veronika13
19. apr 2021

@badinka79 Kortikoidy teda nie. Radšej budem takto 😣

badinka79
20. apr 2021

@13veronika13 ja už mám odporúčanie na ORL a neurológovi, len či pomôžu 🤔

sheyla95622
20. apr 2021

@badinka79 daj vedieť co ti povedali. Kedze je to nieco nove. Ja s tym bojujem tiež 😊

badinka79
20. apr 2021

@sheyla95622 jasné, dám vedieť 😉

monci20
20. apr 2021

@badinka79 tiež som zvedavá, ako dopadnete, ja už miesto smradu cítim nonstop cigaretový dym, až ma z toho hlava bolí

derdia
20. apr 2021

@kamoska_z_konika ahoj ja som prekonala covid, stratila som cuch a chut...na zaciatku januara to prebehlo. Od vtedy sa mi chut aj cuch vratili.. Ale uz to nie je ako pred tym.zistila som to teraz ked som si objednala oblubeny parfem, z fann, takze urcit eje to original... Ja ho citim inak. Uz necitim tie cistrusy v nom😔😔😔len vanilku... Kamosky som sa oytala ze ci to je ta ista vona ona ze hej😔takze problem je moj nos. Po dalsie vk vsetkych kremoch citim chemiu... Hnusnu chemiu... Takze otras

badinka79
20. apr 2021

@monci20 tiež ma často bolí hlava z toho smradu

badinka79
20. apr 2021

@derdia tiež mi vadia krémy, ale objednala som si neparfemovany a ok. A sprchový gél používam teraz z avonu na intímnu hygienu bez vône, inak by som to vo vani nevydržala.

sheyla95622
20. apr 2021

@monci20 ten cigaretovy dym. 🤮 Hlavne ked si lahnem na gauc alebo s detmi do postele ked idem uspat. Otrasne niečo

badinka79
22. apr 2021

Tak mám za sebou ORL, veľmi príjemný doktor, mam sprej do nosa Nasofan a mala som si kúpiť omega 3 kyselinu. Inak nález žiadny, môže to trvať aj pol roka a viac.

sheyla95622
22. apr 2021

@badinka79 tak super. Skusime aj my 😊

badinka79
22. apr 2021

@sheyla95622 plus čuchovy tréning, vanilka, škorica atd

13veronika13
26. apr 2021

@badinka79 Tak potom dajte vedieť, ako a či pomáha ten sprej do nosa, prosím. Mne sa to vôbec nezlepšuje, ale ja už proti tomu vlastne ani nič nerobím.

badinka79
26. apr 2021

@13veronika13 čuch sa mi zlepšuje, dokážem viac tolerovať smrad. Včera mi nerobilo problém vytiahnuť prádlo zo sušičky. Keď som varila, smrdelo to ale nebolo mi zle ako vždy. Len chuť žiadna zmena, hladná som jak vlk 🤔

badinka79
26. apr 2021

@13veronika13 inak ten sprej patrí medzi kortikosteroidy

13veronika13
26. apr 2021

@badinka79 Ale myslíte, že je to už tým sprejom? Viem si ho kúpiť aj ja?

monci20
27. apr 2021

@13veronika13 asi to je len na predpis, nakoľko je to kortikosteroid, tiež som proti, ale keby to naozaj pomohlo, tak by som porozmýšľala

10andrea12
27. apr 2021

Takj a som dnes bola na ORL robila mi doktorka vytery,z hrdla a nosa a poslala na RTG vysledky z vyterov budu v pondelok rontgen bol bez nalezu vravela ze len pokial budu na nieco pozitivne vytery mi nieco predpise ze inak to musi samo odzniet ako to prislo ,ze aj ona ma tu pachut a nevie si pomoct...ze kortikoidy do mna pchat nechce...

badinka79
27. apr 2021

@13veronika13 to netuším, ale predpíše vám ho určite aj obvodný lekár. Možno mi pomohol práve ten sprej, ale radšej by som bola, keby bola lepšia chuť. A jedna lekárka mi odporučila jesť všetko, že aj to by mohla byť cesta k uzdravení, to ale vôbec nie je jednoduché. Dnes som dala nasilu aspoň vývar 🤮

terus00
28. apr 2021

@badinka79 spreje, hlavne kortikoidne nemôže predpisovať praktický lekár. Teda aj by mohol, ale priplatíte si za neho viac, ako keď ho predpíše ORL doktor

poslednepogo
28. apr 2021

@kamoska_z_konika no super, mne to začalo teda pred 2 týždňami.. strašné mi smrdí na začiatku všetko rovnako- káva, cestoviny, chleba, ryža, mäso.. keď to privoniam bližšie alebo ochutnám tak to prechadza

kamoska_z_konika
autor
29. apr 2021

@poslednepogo mňa to drží už pomaly 5ty mesiac

poslednepogo
29. apr 2021

@kamoska_z_konika ach, dúfam že to prejde. Takisto mi smrdí aj synovia plienka, aj moje produkty na wc.. už som myslela že mi šibe, alebo že zase mám kovid

ivanadur
3. máj 2021

Ahojte, niežeby som sa potešila, že nie som sama, ale trochu som sa ukludnila, že nie som. Je zaujímavé, že pri covid som mala chuť a čuch, ale teraz, po 4 mesiacoch mi všetko smrdí, ale ako rybacina. Povedali mi, vysaď D vitamín, to je z toho, ale po dvoch týždňoch bez D čka, je to rovnaké, dnes pokosená tráva mi smrdela ako kapor v bahne. A tá hnusná rybacia chuť, myslím si, že tak musím aj smrdieť a páli ma z toho záha, a mäso, údeniny, to je hnusný pach, netuším čo idem je dávať a variť rodine, ufff