Zápach a divný nos po prekonaní Covid-19
Ahojte baby. Prekonala som v októbri covid 19 a asi po 2 mesiacoch som sa jedno ráno zobudila a začala mi strašne smrdiet cibuľa. Horúčky som nemala už mi nič nebolo ale mne stále smrdí.
Po prekonaní mi lekár nastavil protizápalovu stravu plus sledovanie pH a diétu ale pach som necítila... Žeby u mňa prebiehala ketoza v organizme?
Ten istý pach cítim aj z moču. Mala som ho vyšetrení v labaku je negatívny žiaden zápal nič.
Prosim poraďte mi co robiť :(
Bojim sa ze mi odišlo časť receptoru na vône...
@badinka79 Kortikoidy? A v akej podobe? Nie je to troška sila?
@13veronika13 nehovoril v akej podobe, ale tejto "liečby" by som sa bála 🤔
@10andrea12 😂😂😂 aj ja sa len cucham a cucham....vcera som oprala vo svojom oblubenom fialovom lenore a ako som pradlo vytahovala tak smrdelo mi na cibuluuuu 😡😡😡
@katkabg je to hnus aj dnes som bola v obvmchode vsetko ok a ked som prechadzala okolo urcitych potravin no hnus v nose aj v ustach
@badinka79 Kortikoidy teda nie. Radšej budem takto 😣
@13veronika13 ja už mám odporúčanie na ORL a neurológovi, len či pomôžu 🤔
@badinka79 daj vedieť co ti povedali. Kedze je to nieco nove. Ja s tym bojujem tiež 😊
@sheyla95622 jasné, dám vedieť 😉
@kamoska_z_konika ahoj ja som prekonala covid, stratila som cuch a chut...na zaciatku januara to prebehlo. Od vtedy sa mi chut aj cuch vratili.. Ale uz to nie je ako pred tym.zistila som to teraz ked som si objednala oblubeny parfem, z fann, takze urcit eje to original... Ja ho citim inak. Uz necitim tie cistrusy v nom😔😔😔len vanilku... Kamosky som sa oytala ze ci to je ta ista vona ona ze hej😔takze problem je moj nos. Po dalsie vk vsetkych kremoch citim chemiu... Hnusnu chemiu... Takze otras
@monci20 ten cigaretovy dym. 🤮 Hlavne ked si lahnem na gauc alebo s detmi do postele ked idem uspat. Otrasne niečo
Tak mám za sebou ORL, veľmi príjemný doktor, mam sprej do nosa Nasofan a mala som si kúpiť omega 3 kyselinu. Inak nález žiadny, môže to trvať aj pol roka a viac.
@badinka79 tak super. Skusime aj my 😊
@sheyla95622 plus čuchovy tréning, vanilka, škorica atd
@badinka79 Tak potom dajte vedieť, ako a či pomáha ten sprej do nosa, prosím. Mne sa to vôbec nezlepšuje, ale ja už proti tomu vlastne ani nič nerobím.
@13veronika13 čuch sa mi zlepšuje, dokážem viac tolerovať smrad. Včera mi nerobilo problém vytiahnuť prádlo zo sušičky. Keď som varila, smrdelo to ale nebolo mi zle ako vždy. Len chuť žiadna zmena, hladná som jak vlk 🤔
@13veronika13 inak ten sprej patrí medzi kortikosteroidy
@badinka79 Ale myslíte, že je to už tým sprejom? Viem si ho kúpiť aj ja?
@13veronika13 asi to je len na predpis, nakoľko je to kortikosteroid, tiež som proti, ale keby to naozaj pomohlo, tak by som porozmýšľala
Takj a som dnes bola na ORL robila mi doktorka vytery,z hrdla a nosa a poslala na RTG vysledky z vyterov budu v pondelok rontgen bol bez nalezu vravela ze len pokial budu na nieco pozitivne vytery mi nieco predpise ze inak to musi samo odzniet ako to prislo ,ze aj ona ma tu pachut a nevie si pomoct...ze kortikoidy do mna pchat nechce...
@13veronika13 to netuším, ale predpíše vám ho určite aj obvodný lekár. Možno mi pomohol práve ten sprej, ale radšej by som bola, keby bola lepšia chuť. A jedna lekárka mi odporučila jesť všetko, že aj to by mohla byť cesta k uzdravení, to ale vôbec nie je jednoduché. Dnes som dala nasilu aspoň vývar 🤮
@kamoska_z_konika no super, mne to začalo teda pred 2 týždňami.. strašné mi smrdí na začiatku všetko rovnako- káva, cestoviny, chleba, ryža, mäso.. keď to privoniam bližšie alebo ochutnám tak to prechadza
@poslednepogo mňa to drží už pomaly 5ty mesiac
@kamoska_z_konika ach, dúfam že to prejde. Takisto mi smrdí aj synovia plienka, aj moje produkty na wc.. už som myslela že mi šibe, alebo že zase mám kovid
Ahojte, niežeby som sa potešila, že nie som sama, ale trochu som sa ukludnila, že nie som. Je zaujímavé, že pri covid som mala chuť a čuch, ale teraz, po 4 mesiacoch mi všetko smrdí, ale ako rybacina. Povedali mi, vysaď D vitamín, to je z toho, ale po dvoch týždňoch bez D čka, je to rovnaké, dnes pokosená tráva mi smrdela ako kapor v bahne. A tá hnusná rybacia chuť, myslím si, že tak musím aj smrdieť a páli ma z toho záha, a mäso, údeniny, to je hnusný pach, netuším čo idem je dávať a variť rodine, ufff

@badinka79 nestihla som to, bolo tam niečo zaujímavé, aj na JOJke bolo o postcovide, ale ten náš problém tam nebol