Zápal močových ciest: Čo robiť, keď antibiotiká nezaberajú?
Ahojte, chcela by som sa poradiť, lebo sa mi úplne nezdá postup mojej lekárky a som dosť zúfalá.
Mám zápal močových ciest, enterococcus faecalis. Baktériu mám dlhodobo, vždy veľmi zle reagovala na antibiotiká. Nezaberajú na ňu antibiotiká, aj keď je podľa kultivácie na ne citlivá. Zápal čo som mala predtým trval 4 mesiace, mala som počas toho aj klostrídiovú infekciu (ťažký zápal čriev po ATB) a sama neviem prečo som sa vtedy vyliečila, jediné čo som brala 7 týždňov bol orálny vankomycín na CDI (áno na ten bol citlivý ale vraj sa takmer nevstrebáva do obehu).
Teraz mám enterokoka znovu, spravila sa kultivácia, podľa toho nasadené antibiotiká, znovu nezabrali. nitrofurantoin, 100mg 2x denne. Priebežne bolo raz lepšie, raz horšie, teraz sa dosť zhoršilo, na WC chodím 30-40x denne, mám kŕče, pocit akoby prechladnutého mechúra. 11.deň z 15….režim 3l denne, v posteli.
Doktorka mi nechce dávať ďalšie ATB kvôli prekonanej klostrídii. Samozrejme že sa aj ja bojím ďalšej CDI, prežila som si polročné peklo. Ale so sepsou tiež nechcem skončiť.
Mali ste tiež niekto problém s baktériou v močových cestách, na ktorú vám nezaberali ani tie antibiotiká, ktoré vychádzali na základe kultivácie? Ako vás liečili?
@tanika dobrala som ten Monural (nakoniec 4 sáčky) a hneď na to som šla na stent, lebo sa šli riešiť tie obličkové kamene. Teraz som po vybratí kameňov z pravej obličky a zatiaľ je to taký zázrak, že sa to znovu nevrátilo… sem-tam cítim ešte nejaký kŕč v mechúri, ale myslím že to nie je zápal ale nedohojené tkanivá zo všetkých tých nástrojov čo som tam mala.. je vraj šanca tak 50 na 50 že problém spôsoboval ten kameň a na ňom bol vytvorený biofilm a ATB sa tam nedostali. teraz beriem autovakcínu aby som natrénovala imunitu.
Ja by som šla na tvojom mieste asi radšej na kontrolný odber, akurát si daj pozor či nie si tesne po dobratí ATB (ideálne je počkať tak 5 dní), aby si nemala falošne negatívny výsledok.
Súcitim, táto baktéria je nezničiteľná, v petriho miske citlivá na ATB ale v tele nezaberá nič, alebo keď tak veľmi slabo.
@black_lilith ďakujem moc za radu posledny druhy sacok som mala v pondelok vecer . Takze zajtra by som mohla ist s močom k obvodnej . A uvidime a myslis ze ten monural 4 sacky zabrali ? Kto ti ich predpísal ? Urológ ci obvod . Gyneko??? A davkovanie ja som mala iba dva sacky dva dni po sebe asi bolo málo .
Prosim ako si ich dávkovala??? A ozaj macmiror 20mg si nebrala???! Viem ze potom uz zaberá iba ciplox a zen ja nemozem ako peniciliny som alergicka.
Dik za pomoc a problemy si mala ake ???
@black_lilith ďakujem moc za radu posledny druhy sacok som mala v pondelok vecer . Takze zajtra by som mohla ist s močom k obvodnej . A uvidime a myslis ze ten monural 4 sacky zabrali ? Kto ti ich predpísal ? Urológ ci obvod . Gyneko??? A davkovanie ja som mala iba dva sacky dva dni po sebe asi bolo málo .
Prosim ako si ich dávkovala??? A ozaj macmiror 20mg si nebrala???! Viem ze potom uz zaberá iba ciplox a zen ja nemozem ako peniciliny som alergicka.
Dik za pomoc a problemy si mala ake ???
@tanika ja som dávkovala Monural každý po 48h, nalačno, tesne pred spaním, s tým, že som sa snažila vydržať necikať do rána. Predpísané to bolo urológom. Ten mi zabral doposiaľ najlepšie, dokonca viac ako Augmentin keď som ho ešte mohla (ten mi začal zaberať až na 5.deň).
Mala som aj Macmiror a Nitrofurantoin (orálne) a ten nemal skoro žiaden efekt (pozri originál príspevok vyššie), resp. si myslím že zabral čiastočne až v kombinácii s tým ozónom, ale ani tá kombinácia ho nezničila úplne, vrátilo sa mi to. Nitrofurantoin samotný vraj nezaberá na biofilmy. Ciprofloxacin by som skúsila na tvojom mieste ak je to citlivé a nechceš už ten Monural, mne nemohli dať orálny kvôli rCDI.
Len si nezabudni k tomu kúpiť dobré probiotiká, môže ti to rozhodiť črevá 🙂
@tanika ja som dávkovala Monural každý po 48h, nalačno, tesne pred spaním, s tým, že som sa snažila vydržať necikať do rána. Predpísané to bolo urológom. Ten mi zabral doposiaľ najlepšie, dokonca viac ako Augmentin keď som ho ešte mohla (ten mi začal zaberať až na 5.deň).
Mala som aj Macmiror a Nitrofurantoin (orálne) a ten nemal skoro žiaden efekt (pozri originál príspevok vyššie), resp. si myslím že zabral čiastočne až v kombinácii s tým ozónom, ale ani tá kombinácia ho nezničila úplne, vrátilo sa mi to. Nitrofurantoin samotný vraj nezaberá na biofilmy. Ciprofloxacin by som skúsila na tvojom mieste ak je to citlivé a nechceš už ten Monural, mne nemohli dať orálny kvôli rCDI.
Len si nezabudni k tomu kúpiť dobré probiotiká, môže ti to rozhodiť črevá 🙂
@black_lilith ďakujem za info ja skusim este ten monural doma mám jedno balenie a zavolam obvodnej … nech mi este predpise . Uvidim a v stredu idem na kontrolnú kutivaciu …. Som zvedava ….
Ja som ho mala asi zle dávkovaný a iba dve balenia a užívať mi ho dala gynekologicka po sebe a 24 hod .
Ja nemozem ciplofloxacin som alergicka 😏

@black_lilith ahoj poprosim moc o info ako si dopadla s tou baktériou enterococus facies ja ho mam v moci bol 10/5 vybrala som dva monuraly po sebe ako mi kázala gynekologicka a ostalo mi ako keby taky prechladnuty moc. mechúr a tupá Bolest no tlak tsm cítim , jem e pálenie v posve raz áno raz nie . Mám ist este na kontrolny odber kultiváciu a potom smer urologia.
@tanika dobrala som ten Monural (nakoniec 4 sáčky) a hneď na to som šla na stent, lebo sa šli riešiť tie obličkové kamene. Teraz som po vybratí kameňov z pravej obličky a zatiaľ je to taký zázrak, že sa to znovu nevrátilo… sem-tam cítim ešte nejaký kŕč v mechúri, ale myslím že to nie je zápal ale nedohojené tkanivá zo všetkých tých nástrojov čo som tam mala.. je vraj šanca tak 50 na 50 že problém spôsoboval ten kameň a na ňom bol vytvorený biofilm a ATB sa tam nedostali. teraz beriem autovakcínu aby som natrénovala imunitu.
Ja by som šla na tvojom mieste asi radšej na kontrolný odber, akurát si daj pozor či nie si tesne po dobratí ATB (ideálne je počkať tak 5 dní), aby si nemala falošne negatívny výsledok.
Súcitim, táto baktéria je nezničiteľná, v petriho miske citlivá na ATB ale v tele nezaberá nič, alebo keď tak veľmi slabo.