Zápal žalúdka. gastritída?
Dobrý deň,
pred dvomi mesiacmi som vypil príliš veľa tvrdého alkoholu, prehnal som to. Tvrdý alkohol nepijem, bolo to výnimočne. V ten večer som aj zvracal a mal som klasickú opicu, nepil som na lačný žalúdok tak celkom rýchlo som sa z toho spamätal avšak stále pretrvávali bolesti žalúdka. Bolesti pretrvávali 3 dni potom sa zmiernili, následne sa opäť objavili ale po 5 dňoch, zase trvali 2 dni, potom odzneli na 3 dni a takto sa to opakovalo približne mesiac. Keď ma to bolelo viac ako predtým, to som navštívil lekára, povedal som o čo sa jedná a predpísal mi Nolpazu. Pri užívaní Nolpazi sa mi uvoľnilo od bolesti po troch dňoch. Nolpazu som využíval celú za 2 týždne. V priebehu užívania sa ešte jeden alebo dva dni ozvala mierna bolesť, možno to bol aj vedlajší účinok lieku. Keď som liek doužíval bolesti utíchli možno na 2 dni potom opäť sa objavili ale len na 2 dni. Ale celkovo som sa pri užívaní Nolpazi necítil na 100%. Potom som si dať probiotiká, neviem či to malo význam ale bolesti odzneli a následne som mal pokoj a dobrý pocit v žáludku asi 7-8 dní. Probiotiká som doužival 5 dni dozadu. 3 dni dozadu ma opäť začali sprevádzať mierne bolesti a nepokoj v žalúdku. Lekár povedal že ide o podráždenú sliznicu žalúdka, nazval to gastritídou a že sa to môže vracať na základe jedla, ktoré zjem.
Mal niekto podobný problém? Čo Vám pomohlo, koľko Vám to trvalo kým sa sliznica žalúdka zahojila? Mali probiotiká význam?
Ďakujem za rady.
Obvodný. Ešte info: Bolesť som mal hlavne pred jedlom alebo keď bol žalúdok prázdny
Gastritida, čo som čítala, je ako hojdačka kde sa strieda dobre a zle obdobie. Ak ju máš, je dobré zistiť povod - helicobacter napr., ak bolesť pred jedlom to znie ako žalúdočny vred.
na vyšetrenie treba ku gastroenter.
obvodný len diagn. háda.
@dam15 treba ist na gastroskopiu, aby sa zistilo
Ano vyzera to na zapal zaludka, zrejme si si nadmernym alkoholom podrazdil sliznicu zaludka a teraz ta sprevadzaju tazkosti.
Z domacich osvedcenych rad: jest pravidelne v mensich davkach, idealne kazde 2-3hodiny, nebyt dlho o hlade, lebo aj to sposobuje bolesti, nejest pikantne, kysle, akokolvek drazdive jedlo, maso dietnejsie na zaciatok, jest lahko stravitelne potraviny a jedla, znizit prechodne vlakninu (ta sa tazko travi), pit dostatok tekutin, u mna jednoznacne harmancekovy caj- lieci zaludok, ale nie horuci, ani studeny! To iste plati aj u stravy. Obmedzit mliecne a sladke. Tymto vytvoris zaklad pre zahojenie sliznice, ale treba ratat, ze to trva dlhsie, u mna 5-6mesiacov, ale mala som to horsie, od zapalu zaludka sa chytil aj pankreas, pecen, zlcnik-mierne.
Odporucam aj gastroenterologa-pri odbere vzorky sliznice zaludka vie zistit presnu pricinu, a to moze byt aj infekcia helikibakterom (kludne si ho mohol mat aj skor, ale tym, ze si alkoholom narusil sliznicu, premnozil sa a sposobil ti zapal=gastritídu). Na H.P. sa davaju antibiotika, silne + probiotika + Exhelico je super a moze sa uzivat spolu s antibiotikami - je to kvasinka s.boulardii, obnovuje priatelske prostredie v zaludku cim potlaca mnozenie H.P. Mne sa touto cestou podarilo vyliecit tazkosti. Nehovorim, ze sa sem tam este neobjavi bolest, ale je skor vynimocna, postupne vsak odchadza uplne a uz mozem jest aj menej zdrave jedla
Ďakujem. Helikobakter mám negatívny, robil sa test z krvy.
Ďakujem. Helikobakter mám negatívny, robil sa test z krvy.
@dam15 vit U👌 od kompavy a gastropohoda z abczdravia.sk. ale pytala by som sa aspon na sono, nech pozru pankreas🤔

to ti povedal gastroenterolog a či len obvodný ? robili ti hadicu?
takéto problémy bývajú pri pankrease. pri bolesti skús pankreolan.