icon

Zápal žalúdka. gastritída?

dam15
Dnes o 13:07

Dobrý deň,

pred dvomi mesiacmi som vypil príliš veľa tvrdého alkoholu, prehnal som to. Tvrdý alkohol nepijem, bolo to výnimočne. V ten večer som aj zvracal a mal som klasickú opicu, nepil som na lačný žalúdok tak celkom rýchlo som sa z toho spamätal avšak stále pretrvávali bolesti žalúdka. Bolesti pretrvávali 3 dni potom sa zmiernili, následne sa opäť objavili ale po 5 dňoch, zase trvali 2 dni, potom odzneli na 3 dni a takto sa to opakovalo približne mesiac. Keď ma to bolelo viac ako predtým, to som navštívil lekára, povedal som o čo sa jedná a predpísal mi Nolpazu. Pri užívaní Nolpazi sa mi uvoľnilo od bolesti po troch dňoch. Nolpazu som využíval celú za 2 týždne. V priebehu užívania sa ešte jeden alebo dva dni ozvala mierna bolesť, možno to bol aj vedlajší účinok lieku. Keď som liek doužíval bolesti utíchli možno na 2 dni potom opäť sa objavili ale len na 2 dni. Ale celkovo som sa pri užívaní Nolpazi necítil na 100%. Potom som si dať probiotiká, neviem či to malo význam ale bolesti odzneli a následne som mal pokoj a dobrý pocit v žáludku asi 7-8 dní. Probiotiká som doužival 5 dni dozadu. 3 dni dozadu ma opäť začali sprevádzať mierne bolesti a nepokoj v žalúdku. Lekár povedal že ide o podráždenú sliznicu žalúdka, nazval to gastritídou a že sa to môže vracať na základe jedla, ktoré zjem.
Mal niekto podobný problém? Čo Vám pomohlo, koľko Vám to trvalo kým sa sliznica žalúdka zahojila? Mali probiotiká význam?

Ďakujem za rady.

anonym_515d4f
Dnes o 13:18

to ti povedal gastroenterolog a či len obvodný ? robili ti hadicu?
takéto problémy bývajú pri pankrease. pri bolesti skús pankreolan.

dam15
autor
Dnes o 13:28

Obvodný. Ešte info: Bolesť som mal hlavne pred jedlom alebo keď bol žalúdok prázdny

anonym_11858e
Dnes o 13:29

Gastritida, čo som čítala, je ako hojdačka kde sa strieda dobre a zle obdobie. Ak ju máš, je dobré zistiť povod - helicobacter napr., ak bolesť pred jedlom to znie ako žalúdočny vred.

anonym_515d4f
Dnes o 13:34

na vyšetrenie treba ku gastroenter.
obvodný len diagn. háda.

anonym_0458be
Dnes o 13:45

@dam15 treba ist na gastroskopiu, aby sa zistilo

anonym_5efdd3
Dnes o 14:02

Ano vyzera to na zapal zaludka, zrejme si si nadmernym alkoholom podrazdil sliznicu zaludka a teraz ta sprevadzaju tazkosti.
Z domacich osvedcenych rad: jest pravidelne v mensich davkach, idealne kazde 2-3hodiny, nebyt dlho o hlade, lebo aj to sposobuje bolesti, nejest pikantne, kysle, akokolvek drazdive jedlo, maso dietnejsie na zaciatok, jest lahko stravitelne potraviny a jedla, znizit prechodne vlakninu (ta sa tazko travi), pit dostatok tekutin, u mna jednoznacne harmancekovy caj- lieci zaludok, ale nie horuci, ani studeny! To iste plati aj u stravy. Obmedzit mliecne a sladke. Tymto vytvoris zaklad pre zahojenie sliznice, ale treba ratat, ze to trva dlhsie, u mna 5-6mesiacov, ale mala som to horsie, od zapalu zaludka sa chytil aj pankreas, pecen, zlcnik-mierne.
Odporucam aj gastroenterologa-pri odbere vzorky sliznice zaludka vie zistit presnu pricinu, a to moze byt aj infekcia helikibakterom (kludne si ho mohol mat aj skor, ale tym, ze si alkoholom narusil sliznicu, premnozil sa a sposobil ti zapal=gastritídu). Na H.P. sa davaju antibiotika, silne + probiotika + Exhelico je super a moze sa uzivat spolu s antibiotikami - je to kvasinka s.boulardii, obnovuje priatelske prostredie v zaludku cim potlaca mnozenie H.P. Mne sa touto cestou podarilo vyliecit tazkosti. Nehovorim, ze sa sem tam este neobjavi bolest, ale je skor vynimocna, postupne vsak odchadza uplne a uz mozem jest aj menej zdrave jedla

dam15
autor
Dnes o 14:12

Ďakujem. Helikobakter mám negatívny, robil sa test z krvy.

anonym_03f324
Dnes o 14:24
@dam15

Ďakujem. Helikobakter mám negatívny, robil sa test z krvy.

@dam15 vit U👌 od kompavy a gastropohoda z abczdravia.sk. ale pytala by som sa aspon na sono, nech pozru pankreas🤔