Zápal žily po infúzii na dovolenke v Grécku?
Dobrý deň.
Je možné, aby som mala zapálenu zilu. Som. Na dovolenke v Grécku na 3 týždne. Tu sa mi hneď stalo hnačky brušná viroza. Ale mali tam čisto v nemocnici.
Bola som teda na urgente. Dali mi sérum tečúce 3hodiny nejaké vitamíny minerály potasium magnezium iné plus antibiotiká a buscopan. Iné spasmolytika.
Poprvé zle pichli. tieklo to pomimo asi 5 min. Od začiatku som Upozorňovala že má to boli tá ihla tam. Nereagovali sestricky.Tieklo to 3 hodiny. Vymenili ešte za druhé sérum dali mi teda dve. Až má z toho Bolela ruka hlava aj hrudník. Asi riadne silný koktejl.
Bolela má tá ruka odkedy som došla z nemocnice.
Je tomu 4 dní.
Cez chat gpt som guglila. Bola som v lekárni dali mi na to masť diklofenak. Potieram to.a jej dvakrát denne ibalgin. Nie je to opuchnute ani nič ale boli má ruka aj vsetko no na koži nič není.
Môže byť zápal zily ruky alebo mi poškodili nejaký nerv či? Som z toho smutná že dovolenka takto dopadla
A ešte 10 dni tu. Nejaké nápady? . Trošku to stále stipe alebo je to taká bolesť nervová alebo po obvode ruky a pod. Až dole ku prstom. Nikdy sa mi také nič nestalo
Zápal žily to nebude, len tým, že cez ňu pretieklo veľa tekutín + mohli ti infúziu pustiť silnejšie, tak to bolí. Keď som ležala v nemocnici (iný, náročný prípad), mala som 3 kanily a keď bolo možné, tak mi ich striedali aj v priebehu dňa, keď ma začala bolieť žila - žiadny extra dôvod to nemalo, len môj komfort, keď som už toľkými “otvormi” disponovala 🙂. Inak ti tam nič extra nehrozí, keby áno, bolo by to viditeľne už na prvý pohľad.
@anonym_autor striedať vychladený heparoid krém a octanovu masť. Mali dať hneď ľad

Ak ruka vyzera normalne,bez opuchu a začervenania,tak to nevyzera na zapal.pokracuj v luecbw co piradili v lekarni,este by som pridala B vit