icon

Závraty po pôrode: Môže za to železo?

5. apr 2024

Stretli ste sa s tym niektorá? Porodila som pred 2 dňami, včera bolo všetko ok a dnes po obede sa mi začala krútiť hlava z ničoho nic len ked som sedela. Akurat mi nasadili železo lebo mi vyšlo nízke. Moze to s tym súvisieť? Sestrička mi k tomu nic moc nepovedala.

trgypadl
•
5. apr 2024

Ahoj,ano mohla si mat vacsiu stratu krvi pri porode.pred porodom si mala vysledky krvneho obrazu ok?

evickuska
•
5. apr 2024

ono si aj unavena aj ubolena atd. moze to mat suvis, ale tiez moze to byt znakom niecoho zleho, brali ti krv dnes rano?

autor
•
5. apr 2024

@evickuska ano rano mi brali krv

endzi83
•
5. apr 2024

ahoj, ja som to zažila, výsledky krvi som mala na výbornú ale ja som rodila cisárskym rezom zo zdravotných dôvodov, tak si mysleli, že z tých liekov, Zavraty neprestali tak mi dali kofeinove tabletky, tie mi celkom zaberali.

maryetta
•
5. apr 2024

Hlavne davaj pozor na pitny rezim. Pri porode si strarila vela krvi a isto aj teraz. Si oslabena. Unavena.

54tinka54
•
5. apr 2024

Áno závrate môžu súvisieť s nedostatkom železa. A treba dbať aj na pitný režim.

majamat
•
5. apr 2024

moze to by t nedostatkom zeleza. ak si nemala vysoke hodoty zeleza a hemoglobinu pred porodom, pri porode boli este straty, tak to mozne je.
aj ked napr aj som toto mala az pri velkych stratach.

moj hemoglobin uplne bezne 145-165
v tehu sa krv riesi, cize hemoglobin klesa, ja som mala 135-140

po porode a po transfuzii 80. vtedy som mala taketo priznaky.
po druhej transfuzii uz ok a hmeglobin 100. hoci to bola na mna stale este nizska hodnota.

martinka13
•
5. apr 2024

Áno, mala som to z dôvodu nedostatku železa. 3 dni som ani na wc nevedela prejsť. Odpadávala som. Po nasadení železa sa to rýchlo upravilo.

sejbipi
•
5. apr 2024

Určite to môže byť spôsobené nízkym železom, ale aj stratou krvi pri pôrode, rovnako únava. Ja som 24h po prirodzenom pôrode nemohla chodiť, motalo ma, odpadávala som a z krvi som mala výborné výsledky. Je to zhluk všetkého dokopy, železo ti pomôže a pridala by som aj magnézium

diewcatqoo
•
6. apr 2024

Ano, po porode som v nemocnici niekolkokrat odpadla. Bolo to asi sposobene zelezom a celkovym vycerpanim organizmu z tazkeho porodu.