icon

Závraty z krčnej chrbtice

silica
30. sep 2015

Ahoj, tie čo máte problém so závratmi, kvôli krčnej chrbtici, ako sa to prejavuje?ako by ste popísali tie závraty? Dá sa s tým aj niečo robiť, pomáhajú nejaké lieky, alebo cvičenie alebo je to už nastálo? :( A ako často sa Vám závraty objavujú? Ďakujem za rady

miriamka
Autor odpoveď zmazal
mooonika1975
26. aug 2018

@jannika mám od kamošky MUDr. Liek na tie závrate, ona to užíva keď ma problémy, ja som to neskúšala, ale mám ho pri sebe vždy, avertin

jannika
26. aug 2018

Najhorsie je ze akonáhle si myslím ze konecne koniec na druhy den skapinam... Niekedy sa cítim plna sily a v úplnej pohode a potom dolu vodou. Ja rano vstávam uuuplne v pohode vyspata oddychnuta akonáhle sa dostávam na nohy koniec srandy... Zle... Bolest hlavy.. Na odpadnutie... Cvičila som aj jogu no mam pocit ze asi nie dobre zavraty nonstop aj 2 dni.

sowicka
27. aug 2018

@miriamka najprv som mala v lete minulého roka, potom na jeseň prešlo a začiatkom decembra zase, a cez vianoce to vyvrcholilo, v obchode keď sa nedržím kočiara tak padám k zemi... a na konci januára som to už riešila u lekárov, nič nepomohlo až nakoniec ten pitný režim, milgama a SM cviky....pravdou je, že po vianociach som tiež pár dní bola na dorsiflexe, určite by som doporučovala sledovať si ten pitný režim...

ludmilik13
27. aug 2018

@sowicka SM cvicis sama? alebo niekam chodis cvicit? tiez som to zvazovala, len ked som sa pytala na ceny, tak celkom ma to zaskocilo :/

miriamka
Autor odpoveď zmazal
sowicka
1. sep 2018

@ludmilik13 áno chodila som do takej malej skupinky bolo nas do 5 a platila som 3Eurá na hodinu, boli sme tam začiatočníci, ale dá sa aj individuálna hodina, tam sa kupujú pernamentky ale tiež to nevychádzalo až tak veľa, teda tu v Poprade...

ircok
7. sep 2018

Ako sa máte baby? Už vás to prešlo? A ja. Tým trpím.

miriamka
Autor odpoveď zmazal
tinusa3333
7. sep 2018

Ahojte dievčatá...Už týždeň trpím točením v hlave...Tlak mám v poriadku,žiadne iné príznaky nemám....Čo ma však znepokojuje najviac,a ani to niktorá z vás nespomína je to,že u mňa je to najhoršie keď si ľahnem,alebo naopak keď vstávam.Vtedy je to neznesiteľné a točí sa so mnou celá miestnosť.Trvá to cca 15sekúnd.Ale je to fakt hrozné.Potom sa mi točí v hlave celý deň,ale je to miernejšie.Neviete čo to môže byť?

leushkka
Autor odpoveď zmazal
mooonika1975
7. sep 2018

@tinusa3333 áno, môže to byť vnútorné ucho

tinusa3333
7. sep 2018

@leushkka A súvisí to nejako aj so sluchom,napr.ze si horšie počula,alebo ťa niečo bolelo?

leushkka
Autor odpoveď zmazal
tinusa3333
7. sep 2018

@leushkka Áno,pri predklone a záklone je to tiež horšie...Beriete nejaké lieky,alebo čo ďalej,ak by to bol aj môj problém?

leushkka
Autor odpoveď zmazal
tinusa3333
7. sep 2018

@leushkka Ďakujem

miriamka
Autor odpoveď zmazal
ircok
11. sep 2018

Ja neviem čo mi je.zacalo to vyrozou.zvetsene uzliny,nádcha,horúčka .mala som antibiotiká.vyhadzala som sa.potom druhé.po kontrole krvné výsledky dobre.mam sa lepšie len sa mi niekedy točí hlava.nie stále.zevraj krcna chrbtica

miriamka
Autor odpoveď zmazal
ircok
3. okt 2018

Začala som cvičiť jogu..je to perfektne.necitim sa na sto percent,ale už je to lepšie .

mooonika1975
3. okt 2018

@ircok takto isto to začalo mne

marika1066
10. okt 2018

@miriamka ahoj, ja mam uz tretí týžden závrate a takú bolesť pod lopatkami a na krčnej chrbtici akoby som mala svalovku, včera som bola na rentgeni a krvi cakam na vysledky,,, chcem sa opýtať ze ci to moze byt od tej krčnej chrbtici jed rano vstanem tak som taká roztrasena a potim sa nie az tak velmi ale potim sa ,

mooonika1975
10. okt 2018

@marika1066 áno, toto som mala a ešte spazmy okolo hrudnej. Optika som sa ako sviňa a presne, roztrasena. A ja som nemohla chodiť po rovnej dlážke na rovnej podrážke, to som sa krutila

sticker
mooonika1975
10. okt 2018

@marika1066 nie optika, ale potila.... U mňa to bolo po chorobe, mala som hrdlo, dutiny, teploty

marika1066
10. okt 2018

@mooonika1975 no som sama zvedava co mi povedia ale je to zlý pocit a niekedy mam take búšenie srdca myslim ci to nebude aj psychikou ale neviem,,,, trochu sa bojim ale dufam ze to mam len blbe myšlienky ze ci to nemôže byt nádor v hlave no snáď nie,,,, musím začať cvičiť len nemám velmi vela Času ale nejaký si nájdem uz som pozerala na YouTube nejaké cviku a dakujem za odpoved

marika1066
10. okt 2018

@mooonika1975 ozaj a este moze to byt z toho lebo niekedy chytám kŕče do kľúčnej kosti

mooonika1975
10. okt 2018

@marika1066 pomôže cvičenie

miriamka
Autor odpoveď zmazal
marika1066
11. okt 2018

@miriamka ejha ta tetania nie je asi sranda na to su aj dáke tabletky?