icon

Zdravotný problém u muža: Neznáme príčiny chudnutia a bolesti

29. aug 2026

Ahojte, poraďte, možno je tu niekto, kto má podobnú skúsenosť v rodine.

Muž, 50r, predtým športovec. Chudne a chradne, nemá už energiu a nevládze nič. Trvá to už rok a pol, a iba vďaka jeho veľmi silne psychike to ešte dáva. Má časté bolesti brucha - ale ajv oblast trieslí. Rovnako mu to vyžaruje do semenníkov. Plus bolesť ramena a ramenného pletenca. Energeticky ide tak na 25%, nevládze už ani dlhšie chodiť, pričom ešte pred 2r chodil aj 20 000 krokov denne, chodil všade pešo. Podstúpil: niekoľkokrát odbery krvy kompletné, ortopedické vyšetrenie, urologické vyšetrenie - vrátane onko markerov, opakované sono brucha a obličiek, CT brucha s kontrastom aj bez, MRI brucha, kolonoskopia, gastroskopia, odbery na kalprotektín, na všetky intolerancie laktóza, lepok, HIT, vylúčená crohnova choroba a divertikulitída. Máme obavy o pankreas, avšak zobrazovacie metódy to nepotvrdiili. Lekári už dávajú od toho ruky preč a neriešia to, keďže nevedia, kde je problém. Ja tlačím ešte na snímok hrudníka a MRI mozgu. Lebo toto mal naposledy pred viac ako dvomi rokmi.
Ale nevykaľliava krv, nemá výraznú dýchavičnosť.

Strana
z3
thereisabear
30. aug 2026

Bol tu pred časom skoro rovnaký príspevok.
Som fanúšik normálnej medicíny, ale vo vašom prípade by som skúšala aj alternatívu.

xsuzannex
30. aug 2026

https://www.zdravysvet.sk/p/befungin-caga-konce...

Ja by som skusila aj cagu sibirsku

brendaa
30. aug 2026
@anonym_autor

@brendaa interné ok, srdce ok. Minerály a železo ok, pečeň takisto.

@anonym_autor CT, Magnetická celej chrbtice RTG klĺbou a "lumbalka"

vesperkaa
30. aug 2026
@anonym_autor

@vesperkaa poprosím tu, chcem zostať v anonymite.

@anonym_autor Rozumiem, ale ja to tu veľmi nechcem písať, ja sem chodím málo, nebudem vedieť nič o Vás. Ale chápem Vašu frustráciu pri strachu o blízkeho človeka.

brendaa
30. aug 2026

*kĺbov

karush
30. aug 2026

@anonym_autor Adissonova choroba? Kortizol a ACTH vyšetriť ako samoplatca, lebo na termín u endokrinológa sa zbytočne načakáte.
Tlak máva nižší? Nemá v ústnej dutine tmavšie fľaky, prípadne na pokožke v záhyboch tmavšie miesta? Mozgová hmla, svalová slabosť, nevoľnosť? Nezhoršia sa mu neprimerane príznaky počas väčšej fyzickej námahy alebo počas choroby?

Strana
z3