icon

Zdravotný problém u muža: Neznáme príčiny chudnutia a bolesti

29. aug 2026

Ahojte, poraďte, možno je tu niekto, kto má podobnú skúsenosť v rodine.

Muž, 50r, predtým športovec. Chudne a chradne, nemá už energiu a nevládze nič. Trvá to už rok a pol, a iba vďaka jeho veľmi silne psychike to ešte dáva. Má časté bolesti brucha - ale ajv oblast trieslí. Rovnako mu to vyžaruje do semenníkov. Plus bolesť ramena a ramenného pletenca. Energeticky ide tak na 25%, nevládze už ani dlhšie chodiť, pričom ešte pred 2r chodil aj 20 000 krokov denne, chodil všade pešo. Podstúpil: niekoľkokrát odbery krvy kompletné, ortopedické vyšetrenie, urologické vyšetrenie - vrátane onko markerov, opakované sono brucha a obličiek, CT brucha s kontrastom aj bez, MRI brucha, kolonoskopia, gastroskopia, odbery na kalprotektín, na všetky intolerancie laktóza, lepok, HIT, vylúčená crohnova choroba a divertikulitída. Máme obavy o pankreas, avšak zobrazovacie metódy to nepotvrdiili. Lekári už dávajú od toho ruky preč a neriešia to, keďže nevedia, kde je problém. Ja tlačím ešte na snímok hrudníka a MRI mozgu. Lebo toto mal naposledy pred viac ako dvomi rokmi.
Ale nevykaľliava krv, nemá výraznú dýchavičnosť.

vevesh
29. aug 2026
@anonym_autor

@danielahamar veď mal urobenú gastroskopiu a krvné testy u imunoalergoga. Ako inak chceš vylúčiť alebo potvrdiť alergie?

@anonym_autor stitna zlaza a jej mri uz bolo robene?

anonym_9d7673
29. aug 2026

rakovina lymfatických uzlín je vylúčená?

anonym_5cc75a
29. aug 2026
@anonym_9d7673

rakovina lymfatických uzlín je vylúčená?

@anonym_9d7673 za rok a pol by už bol mrtvy

anonym_6f8b38
29. aug 2026
@anonym_8cd9b7

@anonym_6f8b38 to si mala len psychiku narušenu, fyzicky ti nič nebolo.

@anonym_8cd9b7 ja som mala iné problémy, ako tvoj muž, biorezonanciou mi zistili ureaplazmu, e coli a pozostatky po borelioze. A povedala mi, že ktoré oleje nemám používať, lebo mi bývalo zle od žalúdka.
MUDr. na biorezonancii mi povedala, že mám používať výlučne repkovy olej, že pre mňa nie je iný vhodný. No a keď mi zistila tieto baktérie, išla som na gyndu, a zistili mi to isté ( teda tie baktérie) a liečila som sa antibiotikami. No a už keď som nemala žiadne baktérie, a všetky výsledky boli v poriadku, stále som mávala hrozné bolesti, ako pri zápale mechúra. Urológ nevedel, čo so mnou, všetko bolo v poriadku. Pomohla mi homeopatia, ale normálne som šla k homeopatke, nie tak, že sama by som si niečo googlila.

anonym_6f8b38
29. aug 2026
@anonym_8cd9b7

@anonym_6f8b38 to si mala len psychiku narušenu, fyzicky ti nič nebolo.

@anonym_8cd9b7 aha, myslela som, že odpovedám autorke. A teda to bolo asi konštatovanie, že to bola psychika. No na biorezonancii mi zistili aj baktérie, ktoré následne potvrdilo aj laboratórne vyšetrenie

anonym_cfdf4f
29. aug 2026

depresie? Ako spáva? ak problém so spánkom tak psychika.

anonym_79f2e7
29. aug 2026

@anonym_autor Lupus resp. iné systémové ochorenie?

anonym_6b4147
29. aug 2026

@anonym_autor psychicka porucha, moj nazor je ze tvoj muz uplne rezignoval na svoj zivot a jeho telo sa len tomu biologicky prispiosobilo, on uz nezije, on uz len preziva kym zomrie, musi za tym byt urcity dovod ktory musis zistit a znova ho nastartovat v chuti do zivota inak ho ta psychika zabije, ak skutocne nema nic z vysledkov v krvi, nema krv v moci a stolici plus hnacky, je to len v hlave.

anonym_f42759
29. aug 2026

@anonym_autor napadá mi ešte borelioza, má protilátky v krvi? Lebo niekedy aj "preliecena" ATB vie narobiť problémy

autor
29. aug 2026

Stitnu zlazu ma v poriadkz, borelie nezistene, v exotike nebol, spi velmi dobre, az vela. Depresie nema, chut do jedla naopak ma 🙂

vesperkaa
29. aug 2026

@anonym_autor Ja by som napriek všetkému napísanému ešte tlačila na PET/CT vyšetrenie vzhľadom na už i tak rozsiahle vyšetrenia,využíva sa nielen v onkológii, ale aj v diagnostike zápalov, systémovych a autoimunitných ochorení. Ešte ma napadlo, mal vyšetrený likvor?

anonym_0fc19c
29. aug 2026

@anonym_autor Zuby sú v poriadku? Niekedy aj skrytý zápal môže spôsobovať takéto problémy.

autor
29. aug 2026
@vesperkaa

@anonym_autor Ja by som napriek všetkému napísanému ešte tlačila na PET/CT vyšetrenie vzhľadom na už i tak rozsiahle vyšetrenia,využíva sa nielen v onkológii, ale aj v diagnostike zápalov, systémovych a autoimunitných ochorení. Ešte ma napadlo, mal vyšetrený likvor?

@vesperkaa nie, to nemal vyšetrené. Myslíš SM? Mal MR mozgu a nemal lézie. Ale ja budem trvať na tom PET/scane. Keď bude treba, tak to aj zaplatím.

autor
29. aug 2026
@anonym_0fc19c

@anonym_autor Zuby sú v poriadku? Niekedy aj skrytý zápal môže spôsobovať takéto problémy.

@anonym_0fc19c on má zuby v mega stave, na to si veľmi potrpí.

vesperkaa
29. aug 2026
@anonym_autor

@vesperkaa nie, to nemal vyšetrené. Myslíš SM? Mal MR mozgu a nemal lézie. Ale ja budem trvať na tom PET/scane. Keď bude treba, tak to aj zaplatím.

@anonym_autor Nie, nemyslím SM, ale z likvoru sa dajú vyšetriť i iné autoimunitné a systémové ochorenia. Ale predovšetkým by som chcela to PET/CT, vie ukázať tkanivá so zvýšeným metabolizmom, ktoré môžu poukazovať na rôzne ochorenia.

vesperkaa
29. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor A nemohol by to byť postcovidový syndróm?

autor
29. aug 2026
@vesperkaa

@anonym_autor A nemohol by to byť postcovidový syndróm?

@vesperkaa po 4 rokoch od covidu? Neviem, to je divné.

brendaa
29. aug 2026

@anonym_autor príčina bude, určite by som naliehala na CT, magneticku rezonanciu celej chrbtice a kĺby rúk a nôh RTG.
Podľa krvneho obrazu má železo a minerály v poriadku?
Ešte by som interné vyšetrenie pre pokoj.

anonym_238435
29. aug 2026

Môj blizky má dodnes nezistenú diagnózu, je na plnom invalidnom, nikto nic nezistil. Ale on ma iné príznaky a jemu nezabrali od bolesti ani opiaty. Chápem Tvoju bezmocnosť. Ale mňa napadá tiez iba onkologické ochorenie

anonym_5cc75a
29. aug 2026

AI
Pri dlhodobom chudnutí, výraznom úbytku fyzickej výkonnosti a svalovej sily by bolo vhodné zvážiť aj neurologické vyšetrenie vrátane EMG/ENG. Takéto vyšetrenie môže odhaliť poruchu periférnych nervov, nervových koreňov, nervovo-svalového prenosu alebo samotných svalov, ktoré nemusia byť viditeľné na CT brucha ani MR mozgu.

Vhodné by bolo tiež skontrolovať svalové parametre, najmä CK, prípadne LDH a aldolázu, a nutričné parametre – albumín, celkové bielkoviny, železo a ferritín, vitamín B12 a folát. Podľa celkového klinického obrazu môže byť indikované aj endokrinologické vyšetrenie nad rámec štítnej žľazy.

Keďže vyšetrenie hrudníka bolo pred viac ako dvomi rokmi, bolo by vhodné zvážiť aspoň RTG hrudníka. Pri bolestiach krčnej a driekovej chrbtice, najmä ak bolesti vystreľujú do slabín a semenníkov, môže byť prínosné neurologické zhodnotenie a podľa nálezu aj cielené vyšetrenie chrbtice.

Pri pretrvávajúcom nevysvetlenom chudnutí môže byť jednou z možností aj PET/CT. Jeho vhodnosť však závisí od klinického obrazu a mal by ju posúdiť lekár.

autor
29. aug 2026
@brendaa

@anonym_autor príčina bude, určite by som naliehala na CT, magneticku rezonanciu celej chrbtice a kĺby rúk a nôh RTG.
Podľa krvneho obrazu má železo a minerály v poriadku?
Ešte by som interné vyšetrenie pre pokoj.

@brendaa interné ok, srdce ok. Minerály a železo ok, pečeň takisto.

anonym_ab1ea2
29. aug 2026

Ty si sem už písala. Je povyšetrovaný odhora dole desaťkrát, vsetko má úplne v poriadku. Môže mať depresie aj keď to ty nevnímáš, je to psychika. Uplne zbytočne chodíte po lekároch ako na klavír.

autor
29. aug 2026
@anonym_ab1ea2

Ty si sem už písala. Je povyšetrovaný odhora dole desaťkrát, vsetko má úplne v poriadku. Môže mať depresie aj keď to ty nevnímáš, je to psychika. Uplne zbytočne chodíte po lekároch ako na klavír.

@anonym_ab1ea2 ja som tu ešte nepísala. Partner nemá depresie, on je z nás ten silnejší psychicky, je vždy optimistický, snaží sa ma rozosmiať, svet vidí on v tým lepších farbách. Milujem ho najviac na svete a nechcem o neho prísť.

vesperkaa
29. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_ab1ea2 ja som tu ešte nepísala. Partner nemá depresie, on je z nás ten silnejší psychicky, je vždy optimistický, snaží sa ma rozosmiať, svet vidí on v tým lepších farbách. Milujem ho najviac na svete a nechcem o neho prísť.

@anonym_autor napíšte mi súkromnú správu, chcem Vám niečo poradiť

autor
29. aug 2026
@vesperkaa

@anonym_autor napíšte mi súkromnú správu, chcem Vám niečo poradiť

@vesperkaa poprosím tu, chcem zostať v anonymite.

anonym_b0bbbd
29. aug 2026

A napr.borelioza, alebo nieco autoimunitné? Skusal zmenit stravu napr. na autoimunitny protokol? Alebo reuma alebo pruh brucha?

anonym_812c52
30. aug 2026
@anonym_autor

@vesperkaa poprosím tu, chcem zostať v anonymite.

@anonym_autor chronický zápal? Crp test ho ukázať nemusí. Skúste protizápalovú stravu. Bolesť ramena môže mať zo stuhnutej krčnej chrbtice a nedostatku elektrolytov v tele. Magnézium + kolagén znižujú chronický zápal + mg uvoľňuje stuhnuté svaly aj žalúdok je sval bolesti môže mať z kŕčov..

autor
30. aug 2026
@anonym_812c52

@anonym_autor chronický zápal? Crp test ho ukázať nemusí. Skúste protizápalovú stravu. Bolesť ramena môže mať zo stuhnutej krčnej chrbtice a nedostatku elektrolytov v tele. Magnézium + kolagén znižujú chronický zápal + mg uvoľňuje stuhnuté svaly aj žalúdok je sval bolesti môže mať z kŕčov..

@anonym_812c52 elektrolyty užíva každý deň, aj magnézium. Ale robilo sa mu aj ASLO, sedimentácia a vyšlo všetko v poriadku.

anonym_812c52
30. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_812c52 elektrolyty užíva každý deň, aj magnézium. Ale robilo sa mu aj ASLO, sedimentácia a vyšlo všetko v poriadku.

@anonym_autor preto je potrebné upraviť stravu, pri zle zloženej strave telo stráca minerály a vitamíny aj pri ich užívaní. Skúste spomenutú protizápalovú stravu a dopĺňať kolagén.

anonym_812c52
30. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor zožeňte si Tibetskú hubu na domáci kefír potláča zápaly a podporuje vstrebávanie minerálov a vitamínov.