Zdravotný problém u muža: Neznáme príčiny chudnutia a bolesti
Ahojte, poraďte, možno je tu niekto, kto má podobnú skúsenosť v rodine.
Muž, 50r, predtým športovec. Chudne a chradne, nemá už energiu a nevládze nič. Trvá to už rok a pol, a iba vďaka jeho veľmi silne psychike to ešte dáva. Má časté bolesti brucha - ale ajv oblast trieslí. Rovnako mu to vyžaruje do semenníkov. Plus bolesť ramena a ramenného pletenca. Energeticky ide tak na 25%, nevládze už ani dlhšie chodiť, pričom ešte pred 2r chodil aj 20 000 krokov denne, chodil všade pešo. Podstúpil: niekoľkokrát odbery krvy kompletné, ortopedické vyšetrenie, urologické vyšetrenie - vrátane onko markerov, opakované sono brucha a obličiek, CT brucha s kontrastom aj bez, MRI brucha, kolonoskopia, gastroskopia, odbery na kalprotektín, na všetky intolerancie laktóza, lepok, HIT, vylúčená crohnova choroba a divertikulitída. Máme obavy o pankreas, avšak zobrazovacie metódy to nepotvrdiili. Lekári už dávajú od toho ruky preč a neriešia to, keďže nevedia, kde je problém. Ja tlačím ešte na snímok hrudníka a MRI mozgu. Lebo toto mal naposledy pred viac ako dvomi rokmi.
Ale nevykaľliava krv, nemá výraznú dýchavičnosť.
@anonym_autor hm.....akokeby sa cukor nedostaval k bunkam . To je job inzulinu- bud rezistencia alebo inzulin chyba. Ale len taky tip z rychlika
@martinmmartin to by zistili rýchlo a ľahko z krvného vyšetrenia
@anonym_autor hodila som to do AI, dalo nejake tipy co podniknut, ake vysetrenia. Tak skus aj ty. Nebudem to tu kopirovat, AI davala aj doplnujuce otazky
@anonym_autor hodila som to do AI, dalo nejake tipy co podniknut, ake vysetrenia. Tak skus aj ty. Nebudem to tu kopirovat, AI davala aj doplnujuce otazky
@anonym_dcf542 s AI sme sa už radili počas toho roka a pol mnohokrát.
@anonym_autor hm.....akokeby sa cukor nedostaval k bunkam . To je job inzulinu- bud rezistencia alebo inzulin chyba. Ale len taky tip z rychlika
@martinmmartin nemá ani inzulínovú rezistenciu, ani zvýšený cukor, ani nemá hypoglykémiu a plochú glykemickú krivku. Na to sme mysleli ako prvé. Mnohokrát opakované odbery, aj moč v poriadku.
psychosomatika
@anonym_autor chrbtica je tiež vylúčená?
Nezvažovali ešte PET/CT?
@vesperkaa ja som to navrhovala, ale že to je veľké ožiarenie celého tela... tak sme to konzultovali s lekárom a bolo to z jeho strany zavrhnuté.
@anonym_autor chrbtica je tiež vylúčená?
@anonym_f42759 a čo z chrbtice? Má problém s krčnou, aj bedrovou miestami. Ale asi ako bežne ľudia v našom veku.
Čo jedáva? Za mňa krvné testy skrz jedla nemajú žiadnu výpovednú hodnotu.
@danielahamar áno, nemajú výpovednú hodnotu
Čo jedáva? Za mňa krvné testy skrz jedla nemajú žiadnu výpovednú hodnotu.
@danielahamar veď mal urobenú gastroskopiu a krvné testy u imunoalergoga. Ako inak chceš vylúčiť alebo potvrdiť alergie?
@danielahamar veď mal urobenú gastroskopiu a krvné testy u imunoalergoga. Ako inak chceš vylúčiť alebo potvrdiť alergie?
@anonym_autor ja si myslim, ze ozaj mu urobili vsetky vysetrenia co sa dalo. Ale bol hospitalizovany?
@anonym_autor eliminacny test.
@anonym_autor ahoj, možno sa ti bude moja odpoveď vidieť trápna, ale poznám taký podobný prípad, kedy partnerka doslova odchádzala (není to tak dávno) .
Niekto im poradil liečiteľa homeopata a predstáv si, ten ju z toho dostal.Mala v tele nejakého parazita.
Lekári tiež už dali ruky preč a teraz je zdravá a znovu vitálna krásna žena.Z akého ste kraja, mesta? Keď chceš, zistím, kam chodili....
@anonym_autor eliminacny test.
@danielahamar ja mám HIT a laktózovú určenú z krvi. Sestra má intoleranciu na lepok určenú z odberu počas gastroskopie.
@danielahamar ja mám HIT a laktózovú určenú z krvi. Sestra má intoleranciu na lepok určenú z odberu počas gastroskopie.
@anonym_autor ty môžeš mať, ale iný nie. Ja mám krv čistú a pritom nemôžem mlieko, laktózu, sóju, orechy, ovocie a bylinky a vieš. A aj HIt. A inak psychicky je v poho ten človek, ako žije, teda skôr v čom žije? Určite ho nič netrápi okrem tohto čo sa mu teraz deje?
@vesperkaa ja som to navrhovala, ale že to je veľké ožiarenie celého tela... tak sme to konzultovali s lekárom a bolo to z jeho strany zavrhnuté.
@anonym_autor znamej az z PET CT zistili rakovinu pankreasu, dovtedy z inych metod nie
@anonym_autor znamej az z PET CT zistili rakovinu pankreasu, dovtedy z inych metod nie
@anonym_339510 aj ja by som trvala na PET CT
@anonym_autor to je blbosť, bežne ľudia chodia na vyšetrenie PET CT. Ešte mi napadla depresia
Rakovina semenníkov vylúčená?
@anonym_autor ak lekár nemá podozrenie na onko ochorenie tak PET CT je úplne zbytočne
A za 1,5 roka zdrav. problémov by sa onko ochorenie už dávno preukázalo
@anonym_autor a vsetky vysetrenia ma v poriadku? Naozaj? Nema nic zvysene ani znizene? Vobec nic mu nenasli?
Stolicu ma pravidelnu? Nemoze mat nejakeho parazita typu pasomnica? Nebol niekde v exotike? Potravu prijima normalne aj normalne vylucuje? Kolko schudol za rok a pol, chudne dalej? Alebo sa to zastavilo? Ved uz len tym chudnutim a chradnutim musi mat za rok a pol rozhodenu biochemiu a krvny obraz.
@anonym_autor a vsetky vysetrenia ma v poriadku? Naozaj? Nema nic zvysene ani znizene? Vobec nic mu nenasli?
Stolicu ma pravidelnu? Nemoze mat nejakeho parazita typu pasomnica? Nebol niekde v exotike? Potravu prijima normalne aj normalne vylucuje? Kolko schudol za rok a pol, chudne dalej? Alebo sa to zastavilo? Ved uz len tym chudnutim a chradnutim musi mat za rok a pol rozhodenu biochemiu a krvny obraz.
To je dobrá otázka od
@anonym_dcf542 nebol niekde v exotike? Odtiaľ sa dá doniesť celkom slušná škála parazitov.
@anonym_autor ja by som išla na vyšetrenie biorezonanciou. Považujú to mnohí za sarlatanstvo, ale mne to vyjasnilo príčinu mojich problémov. A pomohla mi aj homeopatia, keď už lekári nevedeli, čo so mnou.
Máš pod kontrolou jeho jedenie? Takto chudnú ľudia s PPP, ak s ním nie si celý deň, ľahko ťa oklame.
@anonym_autor ja by som išla na vyšetrenie biorezonanciou. Považujú to mnohí za sarlatanstvo, ale mne to vyjasnilo príčinu mojich problémov. A pomohla mi aj homeopatia, keď už lekári nevedeli, čo so mnou.
@anonym_6f8b38 to si mala len psychiku narušenu, fyzicky ti nič nebolo.